Titel

Verkeer

Nieuws
plannen Universiteitslaan
Het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn gaan het kruispunt van de Grote Ring (R71 Gouverneur Verwilghensingel) met de Universiteitslaan (N702) herinrichten. Onder het kruispunt leggen ze tunnels aan voor het openbaar vervoer, fietsers en voetgangers. De werken starten van vrijdag 28 juni om 20 uur tot maandag 1 juli om 6 uur.
jongen op fiets
Op zondag 15 september worden de kleine ring, het centrum en de Bampslaan omgetoverd tot een autovrij paradijs. Die vrijgekomen ruimte biedt eindeloos veel mogelijkheden voor handelaars, verenigingen en bewoners. Sport, dans, spel, muziek, optredens, infostands, workshops, kunst … alles kan. Interesse? Bezorg ons je voorstel voor 26 juli.
bus
Ben je tussen 6 en 20 jaar, met een domicilie in Hasselt? Dan doet de Stad Hasselt je een Buzzy Pazz cadeau. Goed voor een jaar lang gratis reizen met bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen! Vraag je gratis busabonnement hier aan.
Fiets aan de hand
Heel wat winkelende voetgangers ergeren zich aan fietsers die niet afstappen in de drukke winkelstraten van onze stad. Ze geven aan zich niet helemaal veilig te voelen Daarom geldt er vanaf 1 juni een fietsverbod op de centrale winkelas Koning Albertstraat-Grote Markt-Hoogstraat-Demerstraat en ook in de kortstraat. Dit van maandag t/m zaterdag, telkens van 11 tot 18 uur.

Contacteer webmaster

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief