Titel

Verkeer

fietsstraat
De eerste fietsstraat is er. De fietsstraat loopt van oost naar west door de binnenstad, via de Dorpsstraat, Minderbroedersstraat, Paardsdemerstraat, Zuivelmarkt, Badderijstraat en Meldertstraat. Fietsers mogen de volledige breedte van de rijbaan gebruiken. De auto is er zeker welkom, maar je mag geen fietsers inhalen en sneller rijden dan 30 km per uur.
Deelfietsen van Mobit
Geen eigen fiets? Vanaf september kan je in Hasselt gebruik maken van het fietsdeelsysteem ‘Mobit’. Dankzij het slimme slot van deze groene fietsen, kan je ze ontlenen en achterlaten op eender welke plaats in Hasselt. Handig toch!
veegwagen, veegplan
Opgelet! Vanaf nu tot begin november krijgen alle stoepen en straten tussen de kleine en grote ring in Hasselt een grote schoonmaakbeurt. Wanneer de veegwagens in jouw straat komen, parkeer je het best niet op straat. Je riskeert een boete en de takelkosten van je auto. Waar en wanneer de veegwagens langs komen in jouw straat, vind je hier.
Kermis
Voor draaimolens, botsauto's en smoutebollen moet je van 16 tot en met 24 september op en rond het Kolonel Dusartplein zijn. Op zaterdag 16 september kan je om 21 uur genieten van vuurwerk aan de kanaalkom. Let wel op! Het verkeer in de omgeving is extra druk tijdens Hasselt Kermis. Bekijk hier de verkeersinfo.
shoppen
Zin om te gaan shoppen? Op zaterdag 30 september openen de winkels in de binnenstad de deuren van 10 tot 18 uur, op zondag 1 oktober van 13 tot 18 uur. Op het programma: straat- en winkelanimatie, modeshows, leuke wedstrijden... En shoppen à volonté natuurlijk. Vanaf de carpoolparking Hasselt-Zuid rijdt op beide dagen een gratis pendelbus. Geen parkeerstress dus!


fietstrommel
In de vele rijhuizen is er vaak geen ruimte om een fiets te stallen. Daarom investeert de stad nu in enkele wijken in fietskluizen. Wil je een plaats huren? Of wil je een fietskluis aanvragen voor in je straat? Vul het formulier dan snel in.

Contacteer webmaster