Stad Hasselt

Nieuws

veegwagen, veegplan
Opgelet! Vanaf nu tot begin november krijgen alle stoepen en straten tussen de kleine en grote ring in Hasselt een grote schoonmaakbeurt. Wanneer de veegwagens in jouw straat komen, parkeer je het best niet op straat. Je riskeert een boete en de takelkosten van je auto. Waar en wanneer de veegwagens langs komen in jouw straat, vind je hier.
shoppen
Zin om te gaan shoppen? Op zaterdag 30 september openen de winkels in de binnenstad de deuren van 10 tot 18 uur, op zondag 1 oktober van 13 tot 18 uur. Op het programma: straat- en winkelanimatie, modeshows, leuke wedstrijden... En shoppen à volonté natuurlijk. Vanaf de carpoolparking Hasselt-Zuid rijdt op beide dagen een gratis pendelbus. Geen parkeerstress dus!


bib
'Samen beter'. Met deze enthousiaste slogan smelten de Provinciale Bibliotheek Limburg (PBL) en de Stedelijke Bibliotheek Hasselt (SBH) vanaf 1 januari 2018 samen. Wees gerust, de vestigingen in Kuringen en op het Kolonel Dusartplein verdwijnen niet, ze gaan samen onder de vleugels van de stad Hasselt.
kerstbuurt
Ook dit jaar gaat Stad Hasselt op zoek naar de mooist versierde kerstbuurt. Wil jij met je buren deelnemen? Schrijf je dan voor 31 oktober in. De winnende straat wordt beloond met een gezellig straatfeest.
burnout, depressie, week van de veerkracht
Ken jij iemand met een burn-out of een depressie? Jammer, dat dachten we al. Wat kun je er tegen doen? Wat betekent stress voor ons lichaam en geest? (Neuro)psycholoog Michael Portzky weet er alles van en spreekt op woensdag 4 oktober van 19.30 en 21.30 uur in de aula van het Jessaziekenhuis, campus Salvator. Iedereen welkom. Schrijf je snel in.