Stad Hasselt

Nieuws

auto parkeren parkeerbeleid
Binnenkort geldt er binnen de grote ring een nieuw parkeerbeleid waarbij rekening wordt gehouden met zowel bezoekers als bewoners. Gratis of betalend parkeren, het wijzigt allemaal.
voetbal
Een maand lang kan je als jongere vrijblijvend en gratis gaan proefstomen bij Hasseltse sportclubs. Op die manier ontdek je makkelijker welke de ideale sport voor je is. De deelnemende clubs en contactgegevens vind je in de brochure!
Onthaalouder in Hasselt
Om ervoor te zorgen dat er genoeg opvangplekken voor kinderen beschikbaar zijn, investeert het stadsbestuur extra in onthaalouders. Via een nieuw subsidiereglement wil het voor 200 extra plaatsen zorgen bij Hasseltse onthaalouders.
naar school
Heb je thuis boekentasjes, brooddozen, drinkbekers… die je niet meer gebruikt? Breng ze binnen in onze ruilwinkel Het Wisselke in de Fonteinstraat. Je maakt er vast en zeker iemand anders heel blij mee!
Kermis
Van 17 tot 25 september is het opnieuw Hasselt Kermis op en rond het Kolonel Dusartplein. Met op zaterdag 17 september om 21 uur het spetterende vuurwerk aan de kanaalkom. Bekijk hier het volledig programma.
veegwagen, veegplan
Tot eind oktober krijgen alle stoepen en straten tussen de kleine en grote ring een grote schoonmaakbeurt. Opgelet met je auto die dag, want dan geldt er een parkeerverbod.
Hoe moet het Kapermolenpark eruit zien in 2017? Op de website kapermolen.hasselt.be postten heel wat mensen suggesties. Nu kan het ontwerpbureau aan de slag met een eerste ontwerp. Dat ontwerp verschijnt midden augustus 2016 op de website. Je kan nog steeds je stem laten horen en ons vertellen wat je ervan vindt.
Autovrije zondag in Hasselt
Markeer zondag 11 september in je agenda. De kleine ring wordt dan omgetoverd tot een autovrij paradijs. Fietsers, wandelaars, sporters, ouderen en spelende kinderen krijgen er vrij spel tussen 11 en 19 uur.
VTI Groenplein
Op zondag 11 september zwaaien de deuren van liefst 13 Hasseltse gebouwen en monumenten open. Gratis! Een tip? Je kan voor de laatste maal door de gangen en geschiedenis van het VTI op het Groenplein reizen.