Stad Hasselt

Nieuws

stadspersoneel
Onze stadsdiensten werken volgens nieuwe openingsuren én op afspraak. Je kan een afspraak maken via www.hasselt.be. Enkel bij de Verkeerswinkel en de dienst Burgerzaken kan je van 9 tot 12.30 uur terecht zonder afspraak.
solarstad
Stad Hasselt lanceert een nieuwe groepsaankoop zonnepanelen. Goed voor het milieu én voor jouw portemonnee. Hoe meer Hasselaren zich inschrijven, hoe beter de prijs. Interesse? Schrijf je vrijblijvend in voor 26 april en beslis erna of de offerte de moeite is.
Levensloop
Op 28 & 29 april komt het Hasselts verenigingsleven in beweging voor Levensloop. Verschillende teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond de atletiekpiste van het sportcentrum Kiewit. De opbrengst gaat volledig naar de Stichting tegen Kanker.
verkeersmanagementsysteem
Het is een uitdaging om al dat verkeer in goede banen te leiden. Het nieuwe verkeersmanagementsysteem brengt bezoekers naar de juiste plek. Maar ook als je je te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer verplaatst, word je niet aan je lot overgelaten.
dagvandeburen
Op vrijdag 25 mei is het 'Dag van de Buren' in Hasselt. Verzamel met de buren op de stoep, oprit of een pleintje... en ga gezellig samen zitten. Krijg je er ook al zin in? Schrijf jouw straat dan voor 4 mei in.
Straatmuzikanten
Straatartiesten en -muzikanten die de komende maanden hun acts willen brengen in de Hasseltse straten en nog geen vergunning hebben, kunnen zich nu inschrijven voor de audities van 2 mei. Variatie is troef, want we gaan niet alleen op zoek naar straatmuzikanten, ook andere artiesten met visuele acts zijn meer dan welkom!