Stad Hasselt

Nieuws

shoppen
Dit weekend (16 & 17 december) vindt in Hasselt het tweede koopweekend plaats. Wie zonder parkeerzorgen wil komen winkelen, parkeert zich het best gratis aan de rand van de stad en springt van daaruit op een handige shuttle. Van de gratis randparkings Alverberg, Hasselt-Zuid en Boudewijnlaan rijden tussen 10.30 en 19.30 uur om de 15 minuten shoppingpendelbussen naar de binnenstad. Je busritje is, zowel van als naar de parkings, ook volledig gratis.
Hasselt in het Wit
Het wordt supergezellig in onze stad de komende weken! Onder de noemer 'Hasselt in het Wit' kan je op 9 & 10, 16 &17 en 23 & 24 december fijn kerstshoppen, maar er is zoveel meer! Animatie, Joe Kerstparade, Winterland, Foodtruckfestival, extra verlichting... Te veel om op te noemen. Ontdek het allemaal op www.hasseltinhetwit.be
tegoed huisvuilzakken
In ruil voor de huisvuilbelasting die je betaalt, heb je elk jaar recht op een tegoed huisvuilzakken. Tot eind december kan je je tegoed van 2017 in de winkels afhalen!

Warmtekaart
Afgelopen jaar vloog een vliegtuigje met een warmtegevoelige camera over alle daken in Hasselt. Met al die gegevens werd een thermografische kaart samengesteld, waarop je kan zien hoe goed jouw dak geïsoleerd is. Blauw of groen is goed nieuws. Geel, oranje of rood betekent dat er nog werk aan de winkel is. Bekijk hier jouw resultaat.
bus
Alle Hasseltse jongeren tussen 6 en 20 jaar krijgen opnieuw een gratis Buzzy Pazz voor 2018. Met zo’n Buzzy Pass reis je in heel Vlaanderen gratis met de bussen en trams van De Lijn. Eind december ontvang je jouw kaart met de post. Heb je in januari nog niets ontvangen? Geef dan even een seintje aan de Lijnwinkel aan het station.
zwemmen
Zin om te sporten? Onze dienst Sport start in januari met nieuwe lessenreeksen voor 3- tot 99-jarigen: zwemmen, yoga, aquatraining, turnen… Inschrijven kan vanaf zaterdag 16 december. Wacht niet te lang, zodat je zeker bent van je plaats