Vlot met de bus

Vlot naar Hasselt

Dankzij verschillende verbindingen kan je Hasselt makkelijk per bus bereiken. Boek jouw plaatsje via een van de volgende busmaatschappijen.

  • De Lijn (vanuit heel Vlaanderen)
  • Tec (vanuit heel Wallonië)
  • Flixbus (vanuit heel Europa)

Vlot door Hasselt

Reis snel en comfortabel door Hasselt met… de bus. Op de website van De Lijn kan je je trip minutieus plannen. Je geeft je eigen adres en je bestemming in en je krijgt een kant-en-klaar ‘reisschema’.

Bekijk hier je route en haltes met De Lijn

Wie rijdt gratis met de bus?

Voor 1 euro naar het centrum

Parkeer op de parking P+R carpool Hasselt-Zuid en park H (Ethias arena) en betaal 1 euro voor een busrit naar het centrum van de stad. Vanaf de haltes in de binnenstad reis je voor opnieuw 1 euro terug naar de parking. Er zijn geen speciale pendelbussen. Je mag mee met de gewone lijnbussen. Opstappen doe je aan de haltes in de buurt van de deelnemende parkings. Ben je van plan om een heen- en terugrit te maken? Schaf dan meteen 2 (of meer) tickets aan.

Hoe betalen

  • Surf naar www.delijn.be/hasseltparking
  • Registreer je eenmalig met naam, voornaam, e-mailadres en telefoonnummer.
  • Kies vervolgens het aantal gratis bustickets dat je wil aanschaffen (maximum 10).
  • Als je aan de halte staat, surf je met je smartphone naar delijn.be/mijnlijn en activeer je 1 of meerdere tickets door onder de tab ‘Producten’ op ‘Tickets’ te klikken en vervolgens op ‘activeer dit ticket’ te klikken. 1 actief ticket geeft recht op 1 verplaatsing tussen de betrokken haltes en het centrum van Hasselt.
  • Toon je actieve ticket aan de chauffeur als je opstapt.

Waar koop je een lijnkaart?

Koop je lijnkaart in een voorverkooppunt. Of betaal je rit aan de chauffeur, tegen een tarief dat iets hoger is.

Of koop de Hasseltpas. Dit is een voordelige 10 rittenkaart. Je betaalt dan maar 1 euro per rit op grondgebied Groot-Hasselt, hoe lang dat traject ook is. Het is zelfs nog interessanter: activeer je een rit van jouw Hasseltpas, dan mag je 60 minuten de bus gebruiken voor verplaatsingen binnen de stadsgrenzen. Je betaalt 10 euro voor je 10 rittenkaart en is te koop in de voorverkooppunten, maar niet bij de buschauffeur.

Voorverkooppunt in je buurt

Parking voor autocars en bussen

Er is een parking voor bussen/autocars voorzien langs de Koning Boudewijnlaan. (6 à 10 busplaatsen). Goed om weten: Op de parking van de Japanse Tuin is er plaats voor 3 autocars.

Buzzy Pazz

Ben je tussen 6 en 20 jaar, met een domicilie in Hasselt? Dan doet de Stad Hasselt je een Buzzy Pazz cadeau. Goed voor een jaar lang gratis reizen met bussen en trams van De Lijn in heel Vlaanderen!

Vraag je gratis busabonnement aan via www.hasselt.be/buzzypazz