Verlengen of aanvragen Buzzy Pazz 2022

Wat

De stad biedt jongeren een gratis busabonnement aan. Met je abonnement kan je trouwens over heel Vlaanderen gratis de bussen en trams van De Lijn nemen.

Voor wie

  • Je bent tussen 6 en 20 jaar
  • Je bent gedomicilieerd in Hasselt of je bent geregistreerd in het co-ouderschapregister

Geldigheid

Je abonnement van 2022 is geldig tot het einde van het jaar 2022 of tot de dag dat je 20 jaar wordt.

Je abonnement verlengen

Ontving je in 2021 al een gratis busabonnement? Dien dan snel je aanvraag in bij De Lijn. Omwille van privacy mogen we je abonnement niet automatisch verlengen. Woon je slechts een deel van de tijd in Hasselt (co-ouderschap)? Registreer je dan eerst in het co-ouderschapsregister.

Verleng je abonnement online

Zodra je aanvraag wordt goedgekeurd, wordt je abonnement 2022 digitaal geplaatst op je bestaande MOBIB-kaart. Hou deze kaart goed bij, want ze is ook na het vervallen van je jaarabonnement 5 jaar geldig.

Een abonnement aanvragen

Ontving je nog nooit een gratis busabonnement via de stad? Wil je er graag één ontvangen? Dan moet je een aanvraag indienen bij De Lijn. Woon je slechts een deel van de tijd in Hasselt (co-ouderschap). Registreer je dan eerst in het co-ouderschapsregister.

Vraag nu een nieuw abonnement aan

Je ontvangt per post een MOBIB-kaart met daarop het digitale busabonnement. Hou deze kaart zeker bij (ook na het vervallen van je abonnement), want ze is 5 jaar geldig. Het gebruik van de MOBIB-kaart is eenvoudig. Scan de kaart bij elke op- of overstap aan één van de scanners op de bus.

Pasfoto noodzakelijk

Opgelet, om de MOBIB-kaart aan te maken heeft De Lijn een pasfoto nodig. Heb je een geldige ID/Kids-ID, dan kan De Lijn de foto automatisch ophalen uit het Rijksregister. Je hoeft verder niets te doen. Heb je geen ID/Kids-ID, dan moet je zelf een pasfoto bezorgen aan De Lijn. Je kan een pasfoto toevoegen aan je online aanvraag.

Hulp nodig

Lukt je online aanvraag niet? Dan kan je ook terecht in de Lijnwinkel Hasselt (Monseigneur Broekxplein) of bij De LijnInfo: 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Contact