Verlengen of aanvragen Buzzy Pazz 2021

Voor wie

Ben je tussen 6 en 20 jaar en officieel in Hasselt gedomicilieerd? Dan biedt de stad je een gratis busabonnement aan. We vinden het immers belangrijk dat jongeren voor hun verplaatsingen maximaal gebruik maken van zachte vervoersmiddelen: te voet, de fiets of het openbaar vervoer. Je kan ermee over heel Vlaanderen gratis de bussen en trams van De Lijn nemen.

Je abonnement van 2020 is geldig tot het einde van het jaar 2020 of tot de dag dat je 20 jaar wordt. Je abonnement van 2021 is geldig tot het einde van het jaar 2021 of tot de dag dat je 20 jaar wordt.

Je abonnement verlengen

Ontving je in 2020 al een gratis busabonnement? Dan mogen we je abonnement, in het kader van de nieuwe Europese ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’, NIET automatisch verlengen. Je moet hiervoor zelf een aanvraag indienen bij De Lijn:

Verleng je abonnement online

Stond het oude abonnement op een MOBIB-kaart? Hou deze kaart zeker bij (ook na het vervallen van je abonnement), want ze is 5 jaar geldig. Het nieuwe abonnement wordt opnieuw digitaal op deze MOBIB-kaart geplaatst.

Een abonnement aanvragen

Ontving je nog nooit een gratis busabonnement via de stad en wil je er graag één ontvangen? Dan moet je hiervoor zelf een aanvraag indienen bij De Lijn:

Vraag een nieuw abonnement online aan

Je ontvangt per post een MOBIB-kaart met daarop het digitale busabonnement. Hou deze kaart zeker bij (ook na het vervallen van je abonnement), want ze is 5 jaar geldig. Het gebruik van de MOBIB-kaart is eenvoudig. Scan de kaart bij elke op- of overstap aan één van de scanners op de bus.

Pasfoto noodzakelijk

Opgelet, om de MOBIB-kaart aan te maken heeft De Lijn een pasfoto nodig. Heb je een geldige ID/Kids-ID, dan kan De Lijn de foto automatisch ophalen uit het Rijksregister. Je hoeft verder niets te doen. Heb je geen ID/Kids-ID, dan moet je zelf een pasfoto bezorgen aan De Lijn. Je kan een pasfoto toevoegen aan je online aanvraag.

Hulp nodig

Lukt je online aanvraag niet? Dan kan je ook terecht in de Lijnwinkel Hasselt (Monseigneur Broekxplein) of bij De LijnInfo: 070 220 200 (0,30 euro/minuut).

Contact