Titel

Bestuur

Mobiel groen
De stad Hasselt heeft groene voornemens voor 2018. Er komen pop-up parkjes, in de vorm van mobiele containers, gevuld met bomen en planten. Ze worden op grijze, verharde hoekjes in de stad geplaatst. De Vlaamse overheid beloont de stad voor dit vernieuwend idee met een subsidie van 225.000 euro.
Be-Alert
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? De stad Hasselt werkt voortaan met het alarmeringssysteem BE-Alert. Schrijf je snel in op BE-Alert en de stad Hasselt kan je dan bij een noodsituatie meteen verwittigen met een e-mail, sms of telefoontje.

Hasselt zorgstad
De juiste gezondheidszorg, voor elke Hasselaar, in elke levensfase. Dat is het doel van ‘Hasselt Zorgstad’. Meer dan 100 ambassadeurs verenigen zich hiervoor op het gelijknamige online platform. Door te verbinden, in gesprek te treden en samen projecten op te starten wordt één plus één drie! Zo kan je zo lang mogelijk gezond blijven in eigen stad en krijg je de juiste zorg wanneer nodig.
Zicht nieuw stadhuis
Op maandag 27 augustus 2018 verhuizen de stads- en OCMW-diensten naar de nieuwe stadskantoren aan het Limburgplein. De werken aan de oude rijkswachtkazerne en de achterliggende nieuwbouw schieten goed op, maar namen kregen de gebouwen nog niet. Jij mag ze mee bedenken! Geef snel jouw suggesties door.
digitaal loket
Heel wat diensten en producten van de stad Hasselt kan je makkelijk regelen via je PC, tablet of smartphone. Die zijn 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 beschikbaar. Kijk dus eerst naar dit overzicht voordat je misschien onnodig naar het stadhuis komt.
stadspersoneel
Vanaf maandag 5 februari werken onze stadsdiensten volgens nieuwe openingsuren én op afspraak. Je kan een afspraak maken via www.hasselt.be. Enkel bij de Verkeerswinkel en de dienst Burgerzaken kan je van 9 tot 12.30 uur terecht zonder afspraak.

Contacteer webmaster