Op bezoek in het stadhuis, zonder je eigen huis te verlaten? Heel wat zaken kan je makkelijk regelen via je PC, tablet of smartphone, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.

Vergunning bij een verhuis, levering aan huis, container of werken

Wat

Voor je verhuis, verbouwing of levering heb je soms wat meer plaats nodig. Bijvoorbeeld bij een verhuis naar een nieuwe woning, levering van een nieuwe zetel, ramen, keuken, badkamer... of plaatsen van een container bij verbouwingswerken. Noem maar op. Je kan dan een tijdelijke toelating vragen om (een gedeelte van) de rijweg, stoep, parkeerplaats of berm in te nemen. Voor een kleine bijdrage zorgen wij voor parkeerverbodsborden. Zo heb jij werkcomfort, terwijl toch alles veilig kan verlopen. Deze vergunning noemen we een vergunning inname openbaar domein.

Online aanvragen- stap voor stap uitgelegd

Hoe aanvragen

Doe dit ten laatste 10 werkdagen vóór je de rijbaan inneemt of het verkeer belemmert of 5 werkdagen vóór je de stoep, berm of parkeerplaats inneemt.


Wil je liever langskomen bij de Verkeerswinkel?

Voorwaarden

Vóór je het terrein inneemt
Waarschuw je buren minstens zeven dagen vóór je aan de werken begint. Zeg ze wat je van plan bent, hoe het verloopt en hoelang het duurt. Geef jouw telefoonnummer, mochten ze vragen hebben. Zorg ook voor de juiste signalisatie.
Komt jouw werfstransport in de buurt van een schoolomgeving? Neem contact met Yasmine.Laaraj@hasselt.be en zoek naar een alternatieve route waarbij schoolomgevingen en schoolroutes en andere routes met veel kwetsbare weggebruikers vermeden worden. Tijdens de begin- en einduren van de school mag er helemaal geen werftransport passeren. Bekijk alle voorwaarden in het werfcharter.

Terwijl je het terrein inneemt
Toon je vergunning bij een eventuele controle door de politie of iemand van de stadsdiensten. Beperk de risico’s en de overlast zoveel mogelijk. Zorg ook voor een veilige doorgang voor voetgangers en fietsers. Sproei water tegen stofverspreiding, plaats signalisatie en hang werfdoeken.

Nadat je het terrein hebt ingenomen
Maak het openbaar domein opnieuw schoon en herstel eventuele schade. Want daarvoor blijf je aansprakelijk.


Meer info

Werfcharter

Kostprijs

Voor inname openbaar domein

  • binnen en op de kleine ring: 2,50 euro per m²/ per dag
  • buiten de kleine ring en binnen (en op) de grote ring: 1 euro per m²/per dag
  • buiten de grote ring: 0,5 euro per m²/per dag 

Voor het afsluiten van een straat

  • 125 euro per halve dag (maximum 4 uren) voor straten gelegen binnen en op de grote ring
  • 62,5 euro per halve dag (maximum 4 uren) voor straten gelegen buiten de grote ring

Voor het plaatsen van signalisatieborden van de stad

  • afhankelijk van je aanvraag

Na goedkeuring van je aanvraag, ontvang je een link naar je onlinebetaling.

Contact