Groep Hasselt

Wie zijn we?

Groep Hasselt omvat zowel de stads- en OCMW-diensten als de stedelijke basisscholen, de Stedelijke Academie voor schone kunsten, het Stedelijk Conservatorium voor muziek, woord en dans, het Jenevermuseum, het Modemuseum, Het Stadsmus, de Japanse Tuin en Domein Kiewit. Samen met onze 1.600 medewerkers maken we elke dag weer het verschil. Bekijk hier ons organogram.

Onze missie

Groep Hasselt is de motor van de samenleving in Hasselt, met uitstraling in en buiten Limburg. Als lokale overheid werken we met een hart voor alle mensen in onze stad. We zijn regisseur van een uitgebreid netwerk. Zo bouwen we aan een open en ondernemende stad en een duurzame toekomst voor Hasselt. Bekijk het animatiefilmpje dat onze missie illustreert.

Wat betekenen die (kern)woorden?

 • Motor: we zijn geen louter administratieve speler in het Hasseltse veld, maar we drijven de samenleving aan door kort bij de klant te staan en door het netwerk van partners te verbinden.
 • Uitstraling in Limburg: als hoofdstad van Limburg moeten we een extraatje doen. Ook inwoners buiten Hasselt maken gebruik van onze faciliteiten, denk maar aan toeristen, studenten, werknemers, .. die Hasselt dagelijks bezoeken. Onze activiteiten en projecten mogen net dat tikkeltje meer uitstraling hebben.
 • Uitstraling buiten Limburg: Ook in het Vlaamse, Euregionale en internationale landschap hebben we als Hasselt al faam gekregen. Dat willen we in de toekomst zeker evenaren. Onze stad plooit niet naar binnen, maar kijkt breed naar buiten en toont zich in volle glorie.
 • Lokale overheid: in Hasselt zijn we de enige met deze rol voor het Hasseltse grondgebied. We zijn geen vzw of commercieel bedrijf. Als lokale overheid hebben wij verantwoordelijkheden en plichten die niemand anders heeft in Hasselt.
 • Met een hart: Hasselt is gezellig en hartelijk, en zo zijn ook onze medewerkers. Dat moeten we blijven koesteren. We doen onze job met veel liefde en overgave.
 • Voor alle mensen in onze stad: Hasselt is van de Hasselaren, maar ook van zovele anderen: studenten, toeristen, bedrijven die hier hun vestiging hebben, bezoekers, … Ook voor hen steken we de handen uit de mouwen, ook hen dragen we in ons hart.
 • Regisseur van een uitgebreid netwerk: een regisseur zorgt ervoor dat alle acteurs in de film hun rol kennen en door samen te werken hun bijdrage aan het geheel leveren. Dat doen wij als Groep Hasselt voor alle spelers op ons grondgebied: bewoners, instellingen, scholen, bedrijven,…  En ons netwerk strekt zich ook buiten Hasselt uit: we pakken maatschappelijke uitdagingen samen op.
 • Bouwen: dat is het resultaat van ons harde werk. We bouwen aan een stad, die open staat voor mensen en ideeën, die bruist van activiteit.
 • Duurzame toekomst voor Hasselt: Hier gebruiken we duurzaam in de dubbele betekenis. We zorgen ervoor dat Hasselt toonaangevend blijft op lange termijn. Maar we streven ook naar een duurzaam Hasselt, met goede luchtkwaliteit, voldoende groen, energiezuinig, ….

Onze visie

 • We dromen van een stad waar het voor iedereen goed leven is. Daar zetten we ons elke dag voor in.
 • We werken klantgericht en dicht bij de burger. In onze contacten met onze klanten zijn we helder en transparant: mensen weten wat ze van ons mogen verwachten, vragen beantwoorden we snel en duidelijk.
 • We durven keuzes te maken en we zijn doelgericht. Die doelen bereiken we op een efficiënte manier. We gaan voor concrete en duurzame resultaten. We denken aan de lange termijn en werken planmatig.
 • We stellen de werking van Groep Hasselt regelmatig in vraag. Met een positief kritische houding prikkelen we anderen en onszelf om te blijven excelleren in het realiseren van onze droom voor Hasselt.
 • In ons netwerk zijn we bruggenbouwers, we verbinden en werken samen met anderen, in en buiten onze organisatie. We investeren in participatie en co-creatie voor maatschappelijke uitdagingen, want we hechten veel belang aan draagvlak bij alle betrokkenen.
 • Door slim en creatief te zijn, door out of the box te denken, door te durven dromen en experimenteren zoeken we de uitdaging op en inspireren we anderen rond ons. Onszelf blijven ontwikkelen en blijven leren maakt deel uit van ons DNA.
waarden

Onze organisatiewaarden

Om onze missie en visie te verwezenlijken, zijn deze 6 zorgvuldig gekozen waarden voor onze organisatie heel belangrijk. Deze zijn niet vrijblijvend en moeten bij elke medewerker zichtbaar zijn. Deze waarden zijn:

 • Transparant
 • Samen
 • Klantgericht
 • Zelfkritisch
 • Moedig
 • Doelgericht

Werken bij Groep Hasselt

Als toonaangevende centrumstad zijn we één van de grootste werkgevers in de regio. We bieden jobs met impact. Uitdagende projecten met een maatschappelijke verantwoordelijkheid én ruimte voor initiatief en autonomie.

De transformatie die Stad Hasselt momenteel doormaakt van een klassieke overheid naar, een hedendaagse werkgever is een opportuniteit voor ambitieuze innovators en pioniers. Samenwerken, binnen Groep Hasselt en met verschillende partners, is onze day-to-day. Groep Hasselt zet in op persoonlijke ontwikkeling en groei, met opleidingstrajecten, projectmatig werken en ‘hartelijke’ leiders die gaan voor resultaten.
Geïnteresseerd?

Bekijk onze vacatures