Titel

Afval en Containerpark

Drijfvuilvanger
46 kilogram. Zo veel afval drijft er maandelijks op de Demer. Of ruim een halve ton per jaar. In de tijdelijke drijfvuilvanger in Kuringen hoopte zich een pap van 20 centimeter op. Het ging om flesjes, tennisballen, isolatiemateriaal en zelfs het wiel van een kruiwagen. Dankzij die drijfvuilvanger konden we voorkomen dat het afval in het milieu terechtkwam. Het ging nu om een test van een maand, maar we overleggen met de Vlaamse Milieumaatschappij om een permanente drijfvuilvanger te installeren in de Demer.
Recyclagepark
Vertrek je op vakantie en kan je jouw volle huisvuilzak niet meer reglementair buiten zetten? Of vind je het vervelend om tijdens extreme warmte een volle huisvuilzak in huis te hebben? Dan kan je tussen 8 juli en 28 september 2019 jouw bordeaux huisvuilzak van Limburg.net gratis naar onze recyclageparken in Kuringen en Sint-Lambrechts-Herk brengen.
vuilniszakken
In ruil voor de afvalbelasting die je betaalt, heb je elk jaar recht op een tegoed huisvuilzakken. Die kan je ophalen bij diverse winkels in Hasselt tot eind december. Waar kan je terecht? Bekijk hier het overzicht van de winkels.

Contacteer webmaster

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief