Wat

Doet je broodrooster het niet meer? Zitten er gaatjes in je trui? Laat het herstellen in één van de 4 Hasseltse Repair Cafés! Dé plek waar vrijwillige Hasselaren jou (gratis) helpen om kledij, elektrische apparaten, meubels, computers en fietsen te herstellen. Veelal wordt er wel een vrije bijdrage gevraagd, zodat ze daarmee extra schroefjes, draad, ... kunnen aankopen.

Zo hoef je minder snel spullen weg te gooien, waardoor de afvalberg verkleind wordt. 't Is goed voor het milieu en je portemonnee. Tegelijk is het Repair Café ook een toffe plek om je buren te leren kennen.

Gereedschap aanwezig

Neem je kapotte spullen onder de arm en stap het Repair Café binnen. Gegarandeerd dat er een handige Harry of montere Mariëtte met raad en daad klaar zit. Het juiste gereedschap en het meest frequente herstellingsmateriaal houden zij klaar. Samen met … verse koffie. Dus ook als je zelf helemaal niets te repareren hebt, smaakt een bezoekje echt overheerlijk. Wanneer het juiste wisselstuk toch niet voorhanden is, krijg je tips over waar je het kan vinden!

Word vrijwilliger!

Ruil je kennis en handigheid voor een welgemeende smile op het gezicht van je stadsgenoten. Herstellen geeft je een kick. Ben jij een handige Harry of montere Mariëtte? Of hou je ervan om mensen te verwelkomen en wil je liever de onthaalfunctie voor jouw rekening nemen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij één van de 4 repair cafés. Extra handen zijn altijd welgekomen! 

Voor wie

Hasselaren die iets willen repareren of laten herstellen .

Kostprijs

Gratis. Een vrije gift is welkom!

Waar en wanneer?

Surf naar het overzicht van Repair Café's en krijg meteen een overzicht op welke dagen er een Repaircafé wordt georganiseerd in Hasselt-centrum, Runkst, Kuringen en Kermt! Loop gewoon even binnen tijdens de openingsuren.

Contact