Wat

Doet je broodrooster het niet meer? Zitten er gaatjes in je trui? Laat het herstellen in één van de 4 Hasseltse Repair Cafés! Dé plek waar vrijwillige Hasselaren jou (gratis) helpen om kledij, elektrische apparaten, meubels, computers en fietsen te herstellen. Veelal wordt er wel een vrije bijdrage gevraagd, zodat ze daarmee extra schroefjes, draad, ... kunnen aankopen. Is het juiste wisselstuk toch niet voorhanden, dan krijg je tips over waar je het kan vinden!

Zo hoef je minder snel spullen weg te gooien, waardoor de afvalberg verkleind wordt. 't Is goed voor het milieu en je portemonnee. Tegelijk is het Repair Café ook een toffe plek om je buren te leren kennen bij een verse tas koffie. Dus ook als je zelf helemaal niets te repareren hebt, smaakt een bezoekje overheerlijk!

Word vrijwilliger!

Ruil je kennis en handigheid voor een welgemeende smile op het gezicht van je stadsgenoten. Herstellen geeft je een kick. Ben jij een handige Harry of montere Mariëtte? Of hou je ervan om mensen te verwelkomen en wil je liever de onthaalfunctie voor jouw rekening nemen? Ga vrijblijvend kennis maken tijdens één van de Hasseltse repair cafés.

Voor wie

Hasselaren die iets willen repareren of laten herstellen .

Kostprijs

Gratis. Een vrije gift is welkom!

Waar en wanneer?

Surf naar het overzicht van Repair Café's en krijg meteen een overzicht op welke dagen er een Repair Café wordt georganiseerd In Hasselt:

  • elke eerste woensdag van de maand van 14u tot 17u te Kuringen
  • elke tweede zaterdag van de maand van 13u tot 15u in Runkst
  • elke derde zaterdag van de even maanden van 10u tot 12u in Kermt
  • elke vierde zaterdag van de maand van 10u tot 12u in Hasselt-centrum

Contact