Bereikbaarheid Elfde-Liniestraat tijdens voorbereidende werken brug

di, 05/03/2024

De Elfde-Liniestraat wordt tot 14 april afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat gebeurt omdat de voorbereidende werken starten van de fietsers- en voetgangersbrug van de Elfde-Liniestraat met de Grote Ring. De bussen maken tijdelijk een omleiding. 

FTIHasselt_Bereikbaarheid Elfde-Linie_PLANNEN
Deel deze pagina:

Waarom sluiten we de Elfde Liniestraat?

Werf fiets- en voetgangersbrug (25/03/2024- 14/04/2024) 

De voorbereidende werken aan de fiets- en voetgangersbrug starten. De brug maakt het kruispunt op de grote ring/ Elfde-Liniestraat veiliger voor fietsers en voetgangers en verbetert de verkeersdoorstroming op de Grote Ring. In maart gaan ze kabels en leidingen voor elektriciteit, gas, telefonie en water verplaatsen, vernieuwen en aankoppelen. Om de veiligheid van de werf te garanderen, zal gemotoriseerd verkeer er plaatselijk moeten omrijden. Ontdek meer

Welke hinder kan je verwachten?

Tijdens de werkzaamheden plaatsen we een mobiele afsluiting op de Elfde Liniestraat ten noorden van de Vildersstraat en ten noorden van de Demer en de logistieke ontsluiting van PXL. Hierbij dient het logistiek verkeer van PXL en het werfverkeer van PIKOH op de Elfde Line richting Koning Boudewijnlaan weg te rijden. Het verkeer van de overige parkings van de PXL, moet wegrijden via de ventweg van de R71 (grote ring). Het verkeer van de parkings van het GO Onderwijs, kan wegrijden via de Vildersstraat en de weg langs het voetbalveld. De Kapertoren en aanliggende studentenkoten zijn bereikbaar via de Vildersstraat. Wegrijden kan via de Koning Boudewijnlaan. Het Demerkot is, mits vergunning, bereikbaar via de Vildersstraat. Wegrijden kan via de Koning Boudewijnlaan. Een vergunning aanvragen kan eenvoudig via e-mail: mobiliteit@hasselt.be.

FTIHasselt_Bereikbaarheid Elfde-Linie_voorbereidende_werken_brug

Bereikbaarheid per locatie

Impact zwembad (11/03/2024 – 14/04/2024) 

  • Het zwembad blijft voor auto’s bereikbaar via de Koning Boudewijnlaan. Aanrijden via de Elfde Liniestraat is niet mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via de grote ring naar de Koning Boudewijnlaan.
  • De bushalte Zwembad in de Elfde-Liniestraat wordt niet bediend door de bussen van de Lijn in deze periode. De bussen rijden om via de Kempische Steenweg en de Vildersstraat. Hierbij doen de tijdelijke bushalte Vildersstraat en bestaande halte Dusart dienst als alternatief voor de halte Zwembad.  

Bereikbaarheid PXL Elfde Liniestraat (11/03/2024 – 14/04/2024)

Het belooft druk te worden in de omgeving van PXL Elfde Liniestraat. De snelste manier om de PXL te bereiken is te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Opgelet: voor de bussen van de Lijn is er een omleiding voorzien. Voor de PXL betekent dit dat de bushalte Zwembad niet bediend wordt. Je kan op en afstappen aan de tijdelijke halte in de Vildersstraat en of aan halte Dusart. Brengen en halen gebeurt best via de ingerichte K&R zone op de ventweg ter hoogte van de Handelsschool en op de ventweg ter hoogte van PXL Digital en PXL MAD.  

Kom je zelf met de auto? Dan parkeer je gratis op Park H, waarna je te voet, met een deelfiets of met een shuttle naar de campus kan verplaatsen. Moet je dichtbij parkeren en heb je hiervoor een toelating van PXL? Dan kan je parkeren op het binnengebied van gebouw A en B. De parkeerterreinen in het binnengebied van gebouwen A en B zijn bereikbaar via de ventweg langs de Handelsschool en een nieuwe brandweg die vanaf de ventweg langs de Grote Ring naar dit binnengebied loopt. Aan- en afrijden kan via de grote ring komende van de Kempische Steenweg. De parking voor gebouw F (±30 plaatsen) achter gebouw D (±70 plaatsen) zal tijdens het event van 16/03 tem 21/03 afgesloten zijn. Tijdens de op- en afbouw van het event (11/03/2024 – 15/03/2024 & 22/03/2024 – 24/03/2024) is de parking achter gebouw D (± 70 plaatsen) wel geopend en bereikbaar via de ventweg.  

FTIHasselt_Bereikbaarheid Elfde-Linie_PLANNEN8

Bereikbaarheid bewoners Vildersstraat/Kempische Steenweg (11/3/2024 – 14/4/2024) 

Bewoners van de Vildersstraat kunnen te voet en met de fiets alle bewegingen blijven doen, zowel richting Kempische Steenweg als richting Koning Boudewijnlaan.  

De woningen in de Vildersstraat zijn met de wagen enkel bereikbaar via de Kempische Steenweg. Terug vertrekken vanaf deze woningen kan zowel via de Koning Boudewijnlaan als via de Kempische Steenweg. Het eerste gedeelte van de Vildersstraat (vanaf het kruispunt met de Kempische Steenweg) blijft dubbelrichting. Het tweede gedeelte van de Vilderstraat (vanaf GO Level X28) wordt enkelrichting (rijrichting in de richting van de Elfde Liniestraat). 

Bereikbaarheid PXL Vildersstraat (11/03/2024 – 14/04/2024)

De parkeerterreinen van de PXL aan de Vildersstraat blijven bereikbaar, maar je kan enkel aanrijden via de Kempische steenweg. Wegrijden kan je via de Elfde Liniestraat naar de Koning Boudewijnlaan. Het belooft ook hier druk te worden, dus raden we een verplaatsing te voet of per fiets aan in deze periode. Brengen en halen wordt aanbevolen op de Kiss & Ride zone ter hoogte van het zwembad aan de Koning Boudewijnlaan. Vanaf deze afzetzone wandel je 300 meter naar de gebouwen van PXL in de Vildersstraat in een verkeersluwe omgeving.  
 
Kom je zelf met de auto? Dan kan je gratis parkeren op Park H en kan je te voet, per fiets of per shuttle langs de Koning Boudewijnlaan naar de campus.  
 
Opgelet: voor de bussen van de Lijn is er een omleiding voorzien. Voor de PXL Vildersstraat onderwijs betekent dit dat de bushalte Zwembad niet bediend wordt. Je kan op- en afstappen aan de tijdelijke halte in de Vildersstraat en de halte Dusart. 

FTIHasselt_Bereikbaarheid Pxl_vildersstraat_gebouw

Bereikbaarheid GO onderwijscampus (11/03/2024 – 14/04/2024)

Voor de GO onderwijscampus aan de Vildersstraat en de Elfde Liniestraat blijven de parkeerterreinen bereikbaar via de Vildersstraat. Gezien de Vildersstraat ter hoogte van de Elfde Liniestraat wordt afgesloten, is aanrijden enkel mogelijk via de Kempische Steenweg. Wegrijden kan via de Elfde Liniestraat naar de Koning Boudewijnlaan. Het belooft hier druk te worden, dus raden we een verplaatsing te voet of per fiets aan in deze periode. Brengen en halen wordt aanbevolen op de Kiss & Ride zone ter hoogte van het zwembad aan de Koning Boudewijnlaan. Vanaf deze afzetzone wandel je ±300 meter (5 minuten) naar de gebouwen van GO in de Vildersstraat en Elfde Liniestraat in een verkeersluwe omgeving.  
 
Kom je zelf met de auto? Dan kan je gratis parkeren op Park H en kan je te voet, per fiets of per shuttle langs de Koning Boudewijnlaan naar de campus.  
 
Opgelet: voor de bussen van de Lijn is er een omleiding voorzien. Voor de GO onderwijscampus betekent dit dat de bushalte Zwembad niet bediend wordt. Je kan op- en afstappen aan de tijdelijke halte in de Vildersstraat en de halte Dusart. 

FTIHasselt_Bereikbaarheid_GO_onderwijs_gebouw

Bereikbaarheid Studentenhuisvesting Elfde Liniestraat (11/03/2024 – 14/04/2024) 

Voor de de studenten van Upkot in de Elfde Liniestraat blijven alle verplaatsingen te voet of per fiets mogelijk in deze periode. Brengen en halen wordt aanbevolen op de Kiss & Ride zone ter hoogte van het zwembad aan de Koning Boudewijnlaan. Hier wordt ook een zone voor ‘kortparkeren’ voorzien. Studenten kunnen hiervan gebruik maken om een half uur te parkeren (ifv verhuizen e.d.). Vanaf deze afzetzone wandel je ±100 meter (2 minuten) naar de gebouwen in een verkeersluwe omgeving.  
 
Kom je zelf met de auto en wil je voor langere tijd parkeren? Dan kan je gratis parkeren op Park H en te voet, per fiets of per shuttle langs de Koning Boudewijnlaan naar de campus.  
 
Opgelet: voor de bussen van de Lijn is er een omleiding voorzien. Voor de Studentenhuisvesting betekent dit dat de bushalte Zwembad niet bediend wordt. Je kan op- en afstappen aan de tijdelijke halte in de Vildersstraat en aan de halte Dusart.  
 
Moet je toch aan het gebouw zijn? Dan kan dit wanneer je aanrijdt via de Vildersstraat en wegrijdt via de Elfde Liniestraat naar de Koning Boudewijnlaan. Het Demerkot is met de wagen tijdens het event, en mits vergunning, enkel bereikbaar tussen 06u en 07u30. Aanrijden kan enkel via de Vildersstraat en de Elfde Liniestraat. Wegrijden kan enkel via de Koning Boudewijnlaan. 

FTIHasselt_pendel_en_bereikbaarheid_upkot

Omleidingen voor het busverkeer

Het afsluiten van de Elfde Liniestraat betekent ook dat de bushalte Zwembad niet bediend wordt door de bussen van de Lijn in deze periode. De bussen zullen omrijden via de Kempische Steenweg en de Vildersstraat. Hierbij doen de tijdelijke bushalte Vildersstraat en bestaande halte Dusart dienst als alternatief voor de halte Zwembad.  

FTIHasselt_Bereikbaarheid Elfde-Linie_busverkeer

Waar kan je parkeren?

De private parkeerterreinen van Handelsschool, PXL en GO onderwijs blijven bereikbaar. Enkel de parking van PXL aan de voorzijde van gebouw F zal gesloten zijn tijdens de periode van 11 maart tot 14 april.  

Om de campus met de auto te bereiken, vragen we studenten, het personeel van de campus maximaal gebruikt te maken van Park H. Hier zijn meer dan 2.000 parkeerplaatsen ter beschikking. 

Gratis parkeren op Park H doe je in een aantal stappen:  

Je neemt een ticket bij het binnenrijden aan de slagboom van de Versuz (enkel daar van toepassing). 

Je kan parkeren in de zone tussen de Universiteitslaan, Tricherheideweg en de Versuz/Plopsa (parking C) . 

Wil je buiten rijden? Valideer je parkeerticket via de parkeerapp XParc of via de betaalautomaat in de buurt van het restaurant Bonta (aan de kleine rotonde). 

Na validatie van je parkeerticket kan je de parking gratis verlaten. 

Meer info over gratis randparkeren op Park H

FTIHasselt_Bereikbaarheid Elfde-Linie_parkeren