Nieuws

dagvandeburen

Dag van de Buren

Op vrijdag 24 mei is het 'Dag van de Buren' in Hasselt. Verzamel met de buren op de stoep, oprit of een pleintje... en ga gezellig samen zitten. Krijg je er ook al zin in?
Amuse

Amuse

Verwen je smaakpapillen en kom op zondag 23 juni naar het Domein Kiewit voor het culinair wereldfeest Amuse. De inkom is gratis. Je kan er proeven van talloze zuiderse hapjes en genieten van dans, showcooking, straatmuziek en nog veel meer.
speelplein

Aanbod zomervakantie

Neem je agenda bij de hand en begin al maar te plannen. Onze dienst Jeugd, Sport en Cultuur organiseren tijdens de zomervakantie een divers aanbod aan sportkampen, speelpleinwerkingen, workshops, jeugdkampen... In hun brochures lees je het allemaal.
skaten

KPM CUP 2019

Op donderdag 30 mei vanaf 12 uur moet je in het Kapermolenpark zijn. Die dag is het hoogdag voor skatend Limburg (en omstreken). De strijd om de titel barst dan weer los op de KPM, de Hasseltse skate contest. Ook als niet-skater heb je dit jaar zeker voldoende redenen om af te zakken naar het Kapermolenpark. Het event is gratis.
plastic vrij

Mei Plasticvrij

Van 1 tot 31 mei willen we zo veel mogelijk Hasselaren bewust maken van hun plasticgebruik. Wegwerpplastics vormen namelijk een wereldwijd probleem. Ze zijn gemaakt om eeuwig mee te gaan. Plastic verpakkingen die via zwerfvuil in de natuur of onze waterwegen terecht komen, breken niet af maar vallen uiteen in microplastics. Via verschillende activiteiten maken we je niet enkel bewust van het probleem. We bieden je ook allerlei tips aan om jouw plasticgebruik te verminderen. Bekijk ook op de nationale campagnewebsite: https://info.meiplasticvrij.be/hoe jij je steentje kan bijdragen!
wijkwerkers Runkst

Enquête Runkst

Woon je in Runkst? Laat ons weten hoe je je voelt in de wijk! Dit voorjaar willen we zo veel mogelijk meningen van Runkstenaren verzamelen om er mee aan de slag te gaan. Mogelijk bellen we in de komende maanden bij je aan, maar je kan onze enquete ook zelf invullen. Alvast bedankt voor je medewerking!
Blokbar

Rustig studeren in de Blokbar

De examens komen eraan. Zoek je een rustige studeerplek? Dan heeft de Hasseltse jeugddienst de oplossing voor jou: een 'Blokbar' in De Serre op het Groenplein. Tot 28 juni, elke dag open van 9 tot 21 uur. Spring maar binnen!
Fietser op straat

Niet te snel, dank u wel! Snelheidsmaatregelen op 23 locaties in de stad

1183 verkeersmeldingen ontving de stad de afgelopen twee jaar. Naast klachten over parkeren, staat onveilig of te snel rijden met stip op plaats twee. 241 keer werd zo’n gevaarlijke verkeerssituatie gemeld. Op basis van bevindingen van de verkeerscommissie neemt het bestuur de komende weken op 23 verschillende locaties structurele snelheidsmaatregelen.
Pukkelpop

Infomoment Pukkelpop voor buren

Pukkelpop strijkt komende zomer al voor de 27ste keer neer aan de Kempische Steenweg. Om alle buurtbewoners een betere inkijk te geven in het reilen en zeilen van het festival organiseren het stadsbestuur en de festivalorganisatie een infomoment voor de omwonenden op maandag 29 april tussen 16 en 19 uur op de Corda Campus. Je kan er terecht met vragen over de mobiliteit, geluidsbeleving…
Inschrijven doe je op voorhand via mail of telefonisch: buren@pukkelpop.be of 011 87 29 52

Pagina's