Nieuws

Straatmuzikanten

OPROEP - Auditie straatmuzikanten

In Hasselt organiseert het stadsbestuur op regelmatige basis audities voor straatartiesten en -muzikanten. Zij die de test doorstaan krijgen een vergunning voor een half jaar of een jaar. Bedoeling van deze auditie is om het straatentertainment te sturen en daar waar mogelijk te verbeteren. Daarbij wil het stadsbestuur beginnende artiesten een forum bieden in de openbare ruimte. Variatie is troef, want we gaan niet alleen op zoek naar straatmuzikanten, ook andere artiesten met visuele acts zijn meer dan welkom!
Werfzone stadspark

Werfzone Stadspark afgesloten tot eind juni

Momenteel wordt een eerste gedeelte van het Hasseltse Stadspark heringericht. Begin april start de aanleg van de nieuwe wandelwegen. Voor deze werken sluit de aannemer de werfzone tot eind juni af. Zo kan de veiligheid van de bezoekers maximaal gegarandeerd worden.
Beeld Gezond tHuis

Gezond tHUIS

De campagne ‘Gezond tHUIS’ geeft het goede voorbeeld. Schrijf je in voor een gratis rondleiding op 28 april in onze kijkwoning in Hasselt. We geven je gemakkelijke en goedkope oplossingen om jouw woning gezonder en veiliger te maken. Nieuwsgierig? Schrijf je dan snel in.
sportcursus

Gratis sportmaand

Je wilt je kinderen laten sporten, maar welke sport kies je dan? Kinderen en jongeren tot 16 jaar kunnen van 15 april tot 15 mei gratis proefdraaien bij tal van Hasseltse sportclubs. We hebben ze allemaal voor je opgelijst. Veel sportplezier!
verkeer

Dossier 'Verkeer in goede banen'

Iedereen wil in Hasselt zijn, en dat merk je ook aan het verkeer. Alle Hasselaren samen bezitten heel wat wagens en dat aantal groeit jaarlijks. Tel daarbij ook nog eens de wagens van buiten de stad en je snapt dat het een uitdaging is om al dat verkeer in goede banen te leiden. Daarom neemt de stad deze maand een nieuw verkeersmanagementsysteem in gebruik. Maar ook als je je te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer verplaatst, word je niet aan je lot overgelaten.
skaten

KPM CUP 2018

Op donderdag 10 mei vanaf 12 uur moet je in het Kapermolenpark zijn. Dan is het niet enkel een hoogdag voor de Kerk, maar ook voor skatend Limburg (en omstreken). De strijd om de titel barst dan weer los op de 10e editie van de KPM cup, de Hasseltse skate contest. Ook als niet-skater heb je dit jaar zeker voldoende redenen om af te zakken naar het Kapermolenpark. Het event is gratis.
statistiek

Hasselt in cijfers

Ben je op zoek naar cijfers en statistieken over Hasselt? Op hasselt.incijfers.be vind je cijfers over de stad Hasselt en de verschillende Hasseltse wijken. Je kan 7 rubrieken raadplegen: demografie, economie en arbeidsmarkt, onderwijs, wonen en ruimte, milieu en natuur, mobiliteit, inkomen en armoede.

Pagina's