Nieuws

Nacht van de duisternis

Nacht van de duisternis

Op zaterdag 20 oktober 2018 dooft Hasselt ’s avonds de lichten voor de ‘Nacht van de duisternis’. Met deelname aan deze campagne willen we de impact van lichtvervuiling in de kijker plaatsen.
Electriciteitspaal

Afschakelplan

Vanaf november waarschuwt de overheid voor een mogelijk stroomtekort en kan dan beslissen om het afschakelplan in werking te stellen.

Memorandum van de Hasseltse jeugd doet aanbevelingen naar politici

Op zondag 14 oktober 2018 trekt de Hasselaar naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar niet elke Hasselaar kan via deze weg het beleid beïnvloeden: 16,7% van de Hasseltse bevolking is minderjarig en kan dus geen stem uitbrengen om zich te laten vertegenwoordigen. Bovendien zijn jongeren vaak net iets minder georganiseerd om hun stem krachtig te laten horen. Nochtans hebben ze wel een duidelijke mening. De zeven thema’s waar zij van wakker liggen, staan opgesomd in een helder memorandum met duidelijke aanbevelingen naar politieke kandidaten.
Kinderen op de fiets

Leen je kinderfiets in de fietsbibliotheek

De fiets die je kind al een poos ontgroeid is, staat al zo lang ongebruikt in de garage of in de kelder. Terwijl andere gezinnen om financiële redenen misschien geen of een te grote fiets ‘op de groei’ kopen… De fietsbibliotheek brengt redding. Maar om die speciale bib ook echt te laten draaien, is er nog wat hulp nodig.
Loopschoenen

Dwars door Hasselt

Zondag 28 oktober is het weer zover! Lopers stomen zich klaar voor de 36ste editie van de stratenloop Dwars door Hasselt. Hasselt wordt die dag weer omgetoverd tot een loopparadijs voor jong en oud.
Jenever

Jeneverfeesten

De Jeneverfeesten vinden dit jaar plaats in het weekend van 20 en 21 oktober. Zowel op zaterdag als op zondag wordt de binnenstad afgesloten tussen 10 en 22 uur.
Hond

Mooie rustplaats voor jouw trouwe vriend

Huisdieren maken voor veel mensen een belangrijk deel uit van het gezin en verdienen daarom een plekje waar ze herdacht kunnen worden. De stad heeft nu een strooibos voor huisdieren aangelegd in Kiewit, naast het kerkhof in de Zwartvennestraat.

Afrikaanse varkenspest

Vorige week werd in Etalle (provincie Luxemburg) de Afrikaanse varkenspest bij everzwijnen vastgesteld. In acht Oost-Europese landen, Rusland en China was de ziekte al aanwezig en het FAVV hield rekening met verdere verspreiding.

Pagina's