Nieuws

kat

Steriliseer je kat. Vraag je kortingsbon aan!

Eén plus één is zes in de kattenwereld. Daarom laat je het best je kat of kitten steriliseren of castreren. Sterker, het is gewoon verplicht sinds 2014! De stad Hasselt voorziet in kortingsbonnen voor de sterilisatie (25 euro) van een kattin en de castratie (15 euro) van een kater. Deze bonnen kunnen bij de dienst Leefmilieu aangevraagd worden vanaf 14 februari. Ze zijn geldig tot 30 september bij een dierenarts in Limburg. Let op: het aantal kortingsbonnen is beperkt! Er kunnen maximaal 2 bonnen per gezin aangevraagd worden.
Carnaval

Carnaval

Alaaf! Alaaf! Het is tijd om lekker gek te doen. Op zaterdag 10 maart paradeert er een clownenstoet en op zondag 11 maart trekt de internationale carnavalsstoet door het centrum. Ben je op zoek naar het perfecte plaatsje langs de parade? Bekijk hier de routes.
Japanse Tuin

Concessie uitbating horecagelegendheid Japanse Tuin

Stad Hasselt organiseert een publieke oproep en biedt de concessie voor uitbating van een horecagelegenheid onder de luifel in het kerselarenpark van de Japanse Tuin, Gouverneur Verwilghensingel 23 aan. Het betreft een overeenkomst voor 1 jaar (van 1 april 2018 tot 1 april 2019).
Zicht nieuw stadhuis

Bedenk een naam voor ons stadskantoor

Op maandag 27 augustus 2018 verhuizen de stads- en OCMW-diensten naar de nieuwe stadskantoren aan het Limburgplein. De werken aan de oude rijkswachtkazerne en de achterliggende nieuwbouw schieten goed op, maar namen kregen de gebouwen nog niet. Jij mag ze mee bedenken!
mocktail tournée minérale

Tournée Minérale

Tournée Minerale is al aan haar derde editie toe. Schrijf je je in via de officiële website, dan engageer je je om van 1 tot en met 28 februari geen druppel alcohol aan te raken. In ruil dankt je lichaam, geest en portemonnee je voor de alcoholpauze. We horen je het al zeggen: ‘Water? Dat is voor de vissen!’ Maak je geen zorgen, er zijn echt wel heel wat lekkere alternatieven waar je echt kan van genieten.
boom

Bestel je gratis broeikasboom of -plantje.

Hoe meer groen, hoe meer zuurstof in onze stad! Dus geeft de stad aan elk Hasselts gezin één gratis broeikasboom of -plant. Je kon je bestelling tot 19 februari doorgeven! Je bestelling haal je op zaterdag 24 februari af op de Centrale Werkplaatsen van de stad Hasselt.

Tuilterstraat verkozen tot mooiste kerstbuurt

Jaarlijks organiseert PR8 in samenwerking met de groendienst van de stad de actie ‘Kerstbuurten’. Voor deze 14de editie stelden 55 buurten zich kandidaat. Onder deze straten verdeelden we zo’n 2.100 kerstbomen, die de bewoners zo origineel mogelijk mochten versieren.
mobielgroen

Mobiel groen in Hasselt

De stad Hasselt gaat de komende drie jaar 21 mobiele ecosystemen plaatsen. Dat zijn mobiele (en tijdelijke) containers gevuld met bomen en planten die als het ware als een pop-up parkje zorgen voor meer groen. Het project kan rekenen op 225.000 euro subsidie van de Vlaamse overheid. Hasselt was afgelopen vrijdag namelijk één van de laureaten in het kader van de Vlaamse oproep naar stadsvernieuwingsprojecten met als thema ‘Groen in de Stad.’

Pagina's