Nieuws

vegetarisch eten

Actie: 40 dagen zonder vlees. Doe je mee?

Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Sluit je aan bij groep 'Hasselt'. Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Op woensdag 1 maart geven we het startschot.
zwerfvuila

Strijd mee tegen zwerfvuil

Zwerfvuil langs onze wegen in de natuur, wie ergert er zich niet aan? Toch zijn er weinigen die beslissen er zelf tegen te strijden. Maar ze bestaan wel degelijk! Sofia uit Kuringen waakt mee over de netheid van haar buurt. Respect en een dikke merci zijn aan de orde!

Openbaar onderzoek RUP Klein Dorlick

Het openbaar onderzoek van het ontwerp van gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan nr. 215 “KleinDorlick” met inbegrip van een onteigeningsplan, loopt van 13/02/2017 tot en met 13/04/2017.
HOGEVIJF Campus Banneux

Nieuwe thuis voor Hasseltse senioren

HOGEVIJF, de seniorenwerking van OCMW Hasselt, bouwt aan jouw toekomst. Ze openen twee nieuwe zorgcampussen in de stad. Campus Banneux en Campus Stadspark met 120 en 150 spiksplinternieuwe woongelegenheden. Je vindt er alles om in alle rust, comfort en gezelligheid van je oude dag te kunnen genieten

Wedstrijd ‘Prijs Burgemeester Paul Meyers’

We zijn op zoek naar een jonge Hasselaar, -35 jaar, die uitblinkt in zijn of haar bezigheid en daardoor ook stad Hasselt in de schijnwerpers zet. De winnaar ontvangt de 'Prijs Burgemeester Paul Meyers' en een geldprijs van 2500 euro. Heb jij een uitzonderlijke prestatie geleverd in opleiding, inzet of professionele functie op het sociale, culturele, economische, wetenschappelijk of sportief vlak? Stel je kandidaat voor 7 april 2017.

Om de 2 jaar organiseert Stad Hasselt deze wedstrijd, als eerbetoon aan oud-burgemeester Paul Meyers, die in 1988 op rust ging na meer dan 25 jaar onafgebroken burgemeester van de Stad Hasselt geweest te zijn. Ook een uitzonderlijke prestatie.

Stad Hasselt wint Agoria Smart City Award Living

De stad Hasselt sleepte met haar participatieplatform voor het Kapermolenpark de Agoria City Award Living 2017 award in de wacht. Via dit digitale platform konden burgers hun ideeën voor de heraanleg van het park kenbaar maken en zo actief meewerken aan een ontwerpplan. Dat plan wordt momenteel afgewerkt en zal binnenkort via het platform opnieuw beoordeeld kunnen worden.
prijs verantwoord ondernemer van het jaar

Wie wordt 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar’?

Dit jaar gaan we op zoek naar die kleine (<20 VTE) en die (middel)grote (>=20 VTE) onderneming in Hasselt, Zonhoven of Diepenbeek die de principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen het best weten te integreren in de bedrijfsvoering. Daar waar de Wroeter vorig jaar na een spannende finale met de eer ging lopen, maken er dit jaar dus twee ondernemingen aanspraak op de titel ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar’.

Pagina's