Nieuws

Concessie foodtruckfestival december 2016

Stad Hasselt organiseert een publieke oproep en biedt de concessie voor een foodtruckfestival in het weekend van 10 en 11 december 2016 én het weekend van 17 en 18 december op het plein rond de Sint Quintinus kathedraal openbaar aan.
zuiddag

Zuiddag in Hasselt

Op 20 oktober is het Zuiddag in Vlaanderen en Brussel! Op die dag gaan 15 tot 20-jarigen niet naar school maar werken ze één dag voor het goede doel.
zwembad

Testdag diplomazwemmen

Vanaf januari kan je kind opnieuw zwemcursus volgen in zwembad Kapermolen. De Sportdienst deelt de kinderen in groepjes op basis van het hoogst behaalde diploma. Heeft je kind nog geen diploma? Dan raden we je aan om op maandag 31 oktober deel te nemen aan onze testdag ‘diplomazwemmen’. Zo weet je meteen tot welke niveaugroep jouw kind behoort en verloopt je inschrijving voor de cursus vlot.
fakkeltocht

Samen tegen armoede

Op maandag 17 oktober is Hasselt de Limburgse gaststad voor de ‘Werelddag van verzet tegen armoede’. Op die dag vragen de Limburgse armoedeverenigingen iedereen om een wit geknoopt laken uit het raam te hangen, om armoede onder de aandacht te brengen. Er vinden die dag ook heel wat activiteiten plaats, met als hoogtepunt een fakkeltocht door het centrum van de stad.
postbuzz

Blijf lokaal op de hoogte met Postbuzz

Via het internet sta je in nauw contact met de hele wereld, maar weet je ook altijd wat er bij jou in de straat gebeurt? Met Postbuzz hoef je niets meer te missen! Hoe werkt het? Doodeenvoudig. Je surft naar www.postbuzz.be en geeft je postadres in op de site. Meteen krijg je alle nuttige informatie over jouw buurt. Ook jij kan er gratis berichten voor je buurt plaatsen. Ga zeker eens kijken.
fietsactieplan fietser

Fietsactieplan

Hoe kan Hasselt uitgroeien tot een echte fietsstad? Op die vraag ontving het Hasseltse stadsbestuur vorig jaar liefst 150 verschillende antwoorden van fietsers. 52 suggesties werden gebundeld tot een fietsactieplan. Met dit plan wil het stadbestuur het komende jaar de fietsveiligheid en het comfort in Hasselt verbeteren en zoveel mogelijk Hasselaren overtuigen om over te stappen op de fiets.
Yesmobiel Virga Jessefeesten

Neem deel aan de Virga Jessefeesten

Tien maanden nog. Dan houden de Virga Jessefeesten onze stad weer helemaal in de ban, zoals ze dat eens om de zeven jaar doen. Naast de religieuze beleving – de ommegang zelf – staat ontmoeting centraal, van 6 tot 20 augustus 2017! Wil je er graag deel van uit maken? Zeg dan nu al ‘ja’, of beter ‘Virga Yes!’. Dat kan onder andere in de #VirgaYesMobiel.
stroomstad Hasselt

Groepsaankoop groene stroom

Het Hasselts stadsbestuur organiseert een groepsaankoop Belgische groene stroom en gas voor alle Hasselaren. Hoe meer Hasselaren zich inschrijven voor 31 oktober, hoe scherper het aanbod. Doe je mee?

Pagina's