Nieuws

Insect eten

De smaak van morgen

De Week van de Smaak kijkt deze editie naar de toekomst. Eten we binnen enkele jaren minder vlees en meer insecten? Zetten we ons opnieuw aan een gemeenschappelijke tafel met ‘foodsharing’ en biovoeding, of zal een pilletje onze dagschotel vervangen?
Banner Kapermadammen

Kapermadammen!

De populaire Sportnacht van de Vrouw in juni krijgt navolging. Met ‘Kapermadammen’ hebben dames er op vrijdag 24 november een nieuwe sportieve hoogdag bij.
Tijdens het gloednieuwe event verwelkomt het zwembad Kapermolen — van 19 tot 22.30 uur — uitsluitend meisjes en vrouwen. Je kan er vrij zwemmen, maar ook proeven van initiaties aquagym, aquayoga, floatfit, duiken, vinzwemmen... Verder is er een badmodeshow. Tot slot krijgt iedereen een drankje en tapas geserveerd in de beachbar en ontvangen de eerste 250 ingeschreven dames een leuke goodiebag.
Compleet kerst

Compleet Kerst

Kerstmis hoort een feest te zijn voor iedereen! Maar dat is het niet altijd. Voor wie zo’n gezellig en warm samenzijn niet zo vanzelfsprekend is, organiseert het stadsbestuur ook dit jaar Compleet Kerst.
standbeeld burgemeesters stad Hasselt

De bronzen burgemeesters

Wedden dat je ze herkent? Steve Stevaert en Herman Reynders. De twee voormalige burgemeesters werden vereeuwigd als bronzen borstbeelden, uit dankbaarheid voor hun inspanningen voor Hasselt. Ze kregen een plekje in Het Stadsmus, naast alle eerdere burgervaders. Wil je ze eens goed bekijken? Ga gerust eens langs.

1400 euro voor het goede doel

Maar liefst 28 scholieren ruilen op 19 oktober hun schoolbank in voor een dagje werken bij Stad Hasselt en schenken hun loon, aan een goed doel in Salvador. Samen zamelen zo 1400 euro in voor een jongerenproject van Trias in El Salvador.
Straatartiesten

Audities voor straatartiesten

Op woensdag 8 november tussen 16 en 19.30 uur worden op het Hasseltse stadhuis opnieuw audities georganiseerd. Straatartiesten in de ruime betekenis van het woord – muzikanten, jongleurs, mimispelers, koren, circusartiesten,… - kunnen hun kans wagen. Ze moeten hun aanwezigheid gewoon melden via sonja.paumen@hasselt.be (of T 011 23 96 07) en worden dan verder geïnformeerd.
Bananen

Week van de Fairtrade

Tijdens de Week van de Fairtrade van 4 tot en met 14 oktober ontvang je per aangekocht fairtradeproduct liefst 50 e-portemonneepunten met een maximum van 5000 punten. Doe je mee?

Pagina's