Nieuws

sportkamp Runkst

Gratis sporten in april/mei

Het is gratis sportmaand. Dat wil zeggen dat je als -18-jarige van 15 april tot en met 15 mei kan gaan proefdraaien bij alle deelnemende clubs in Hasselt. Je betaalt helemaal niets en kan letterlijk aan de lijve ondervinden of de gekozen sport is wat je ervan verwacht.
Pukkelpop

Infomoment Pukkelpop voor buren

Pukkelpop strijkt komende zomer al voor de 27ste keer neer aan de Kempische Steenweg. Om alle buurtbewoners een betere inkijk te geven in het reilen en zeilen van het festival organiseren het stadsbestuur en de festivalorganisatie een infomoment voor de omwonenden op maandag 29 april tussen 16 en 19 uur op de Corda Campus. Je kan er terecht met vragen over de mobiliteit, geluidsbeleving…
Inschrijven doe je op voorhand via mail of telefonisch: buren@pukkelpop.be of 011 98 29 52
spelen

Hinkelen tijdens het winkelen

Het stadsbestuur zorgde voor 20 speelprikkels op 15 locaties in het stadscentrum. Zo wordt winkelen ook voor de kinderen een heuse ontdekkingstocht en beleving. Bekijk hier waar je hinkelen, luieren in een hangmat, mens erger je niet kan spelen of de muzikant in je kan laten stralen.

Prijs burgemeester Paul Meyers

Om de 2 jaar organiseert Stad Hasselt deze wedstrijd waarbij een uitzonderlijke prestatie van een jonge Hasselaar beloond in de kijker gezet wordt en beloond met een geldprijs van 2500 euro. Ben jij een uitmuntend kunstenaar, een culinair wonder, een ijverige student, een volhardende zakenman of -vrouw, een muzikaal talent, modeontwerper, wetenschapper, sporter of... ? Stel je dan snel kandidaat!
carnaval

Carnaval 2019

Tijdens het laatste weekend van maart kleurt de stad rood, geel en groen en mag het ‘moembakkes’ weer uit de kast voor Hasselt carnaval. Zowel de Clownenstoet als de Internationale Halfvastenstoet hebben een invloef op de verkeerssituatie in de binnenstad. Het volledige programma van het carnavalsweekend vind je op www.uitinhasselt.be/carnaval.
Sofie lemaire

Meer vrouw op straat: welke straffe madam stel jij kandidaat?

Doorheen de geschiedenis hebben heel wat vrouwen fantastische dingen gepresteerd, bedacht en gemaakt. Ondanks dat tal van ‘Hesselossen’ hun stempel drukten op Hasselt, uit zich dat niet meteen in het straatbeeld. Ook de stad Hasselt gaat samen met Sofie Lemaire en het Canvasprogramma 'Meer vrouw op straat' op zoek. Welke straffe Hasseltse madam verdient volgens jou een blijvende plek in ons straatbeeld? Laat het snel weten.

Slimme snuffelaars brengen luchtkwaliteit in kaart

Het stadsbestuur zet sterk in op de verzameling van gegevens en data in de stad. Daarvoor zetten we als smart city slimme technologie in. In samenwerking met hogeschool UCLL lanceren we twee projecten om de luchtkwaliteit op verschillende binnen de grote ring te meten en live op te volgen: HASSELair en Astmapping.
groene stroom

Groepsaankoop gas en Belgische groene stroom

De stad Hasselt lanceert een groepsaankoop gas en elektriciteit. Goed voor het milieu én voor jouw portemonnee. Hoe meer Hasselaren zich inschrijven, hoe beter de prijs. Ook Hasseltse bedrijven en verenigingen kunnen deelnemen. Interesse? Schrijf je vrijblijvend in voor 7 april en beslis erna of de offerte de moeite is.
speelplein

Aanbod krokus- en paasvakantie

Neem je agenda bij de hand en begin al maar te plannen. Onze dienst Jeugd, Sport en Cultuur organiseren tijdens de vakantie een divers aanbod van sportkampen, workshops, jeugdkampen... In deze brochure lees je het allemaal.

Pagina's