Nieuws

Prijs voor behoud van oude bomen

De stad Hasselt is opnieuw in de prijzen gevallen voor haar groenbeleid. Een project voor duurzaam behoud van oude bomen in Hasselt krijgt een subsidie van 50.000 euro van Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB).
droogte

Schade door natuurramp of landbouwramp

De droogte zomer van 2018 is erkend als een landbouwramp voor alle gemeentes van het Vlaams grondgebied. Landbouwers met schade kunnen ten laatste tot 28/02/2019 een tegemoetkomingsaanvraag indienen.
Electriciteitspaal

Afschakelplan

Vanaf november waarschuwt de overheid voor een mogelijk stroomtekort en kan dan beslissen om het afschakelplan in werking te stellen.

De Basta Bende op onderzoek

Wat zijn die gemeenteraadsverkiezingen precies? Waarom is dat belangrijk voor kinderen? Is politiek echt saai? Onze Basta Bende - een tiental hypergemotiveerde kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van Hasseltse lagere scholen - ging op pad gewapend. Ze interviewden kinderen en volwassenen op straat en maakten hun eigen Basta Bende journaal.
groepsaankoop elektrische fietsen

Groepsaankoop

De stad Hasselt organiseert een groepsaankoop elektrische fietsen én een groepsaankoop gas en elektriciteit. Geniet van een sterk prijsvoordeel en schrijf je snel in.
Markt

Start van de Buurderij

Een Buurderij is een wekelijkse markt waar je uitsluitend lokale en seizoensgebonden producten rechtstreeks van producenten koopt aan een prijs die zij helemaal zelf kiezen. Vanaf 9 oktober vind je elke dinsdag tussen 17 en 19 uur fruit, (bio)groenten, (bio)vlees, zuivel, (bio)brood en allerlei lekkers in de cafetaria van de Sporthal in Runkst (Djef Swennenstraat 17, Hasselt).

Pagina's