Nieuws

grootouder met kleinkind

Sporten met je kleinkinderen

Ben je oma of opa van één of meer bengels? En wil je wel eens samen met je kleinkind sporten en bewegen? Blokkeer dan snel woensdag 21 december in je agenda.

Nieuw parkeerbeleid

Een parkeerplek zoeken. Het is een banale handeling waar je veel tijd mee kan verliezen. Zeker wanneer je binnen de Grote Ring woont. Om daar een mouw aan te passen, treedt vanaf 2 januari een nieuw parkeerreglement in voege in onze stad. Concreet komt het erop neer dat het gebied ‘betalend parkeren’ uitgebreid wordt naar de straten net buiten de Kleine Ring en dat ook enkele bovengrondse parkings betalend worden. Zo komen er meer plaatsen vrij voor bewoners.

Stedelijk jeugdlokaal Banneuxwijk geopend!

Begin oktober 2016 opende langs de Kiewitstraat in de Banneuxwijk het nagelnieuwe jeugdcentrum ’t Jongerein – dat is Fries voor ‘jongeren’ - de deuren. Tot groot jolijt van Chiro OLVA en Speelpleinwerking Zowiezo die hun krappe en verouderde accommodaties in de Frans Tittelmansstraat en de Borggravevijverstraat wat graag inruilden voor een veel moderner, mooier en groter gebouw.
Paplou

Hip Hasselt in 48 uur

Chillen, partyen, loungen, shop till you drop... En dat twee dagen lang. Koop je voordelenkaart voor 19,5 euro en krijg in ruil tal van deals en kortingen. Speciaal voor hip volk!

Sporthal Kermt wordt verbouwd

De oude sporthal van Kermt op Ten Hove wordt omgevormd tot turnzaal. In deze zaal krijgen de leerlingen van de stedelijke basisschool opnieuw een eigen sportplek. Ook lokale verenigingen kunnen er na de schooluren terecht. De verbouwing start eind 2016, zodat in het najaar van 2017 de nieuwe turnzaal gebruiksklaar is.
Sinterklaas

Dag Sinterklaasje

Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint. En wel op zaterdag 5 november. Kom Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomen aan de Kanaalkom, waar hij aanmeert om 13.30 uur. Kan je op 5 november niet? De Sint is nog wel even in het land en brengt een bezoek aan de bib, de Peuternestjes, de Ruilwinkel en de Speelkaart.

Pagina's