Nieuws

sportcursus

Gratis sportmaand

Je wilt je kinderen laten sporten, maar welke sport kies je dan? Kinderen en jongeren tot 16 jaar kunnen van 15 april tot 15 mei gratis proefdraaien bij tal van Hasseltse sportclubs. We hebben ze allemaal voor je opgelijst. Veel sportplezier!
meiavondviering Hasselt

Meiavondviering

Het is lente en dat gaan we vieren. Op zondag 30 april is het feest. We planten dan traditiegetrouw een meiboom onder luid tromgeroffel. Dit jaar vindt het hele gebeuren plaats aan het Van Veldekeplein. En dus niet meer op de Grote Markt.

Stadsmonitor 2017

Hoe denk jij over jouw stad en jouw buurt? Dat willen de stad Hasselt en de Vlaamse overheid graag weten. Wat is kan beter, wat is goed? Dan kan ze er iets - of juist niets - aan veranderen. Daarom zullen 1450 bij toeval uitgekozen Hasselaren begin mei een vragenlijst in de bus krijgen.
Hasseltsport

Sporters beleven meer- actie

Post jouw sportieve selfie op social media (Facebook of Instagram of Twitter) met de vermelding van de 2 hashtags #sportersbelevenmeer #hasseltsport en zet samen met ons Hasselt in beweging. Elke maand maak je kans op een leuke prijs.
hortensia

Blauwe hortensia's voor alle Hasselaren

Bestel je plantje via mail of telefonisch voor 30 april. Het plantje afhalen kan op zaterdag 13 mei, op de Centrale Werkplaatsen, tussen 8 en 14 u. Samen zorgen we voor een kleurrijk Hasselt tijdens de Virga Jessefeesten.
digitaal loket

Welkom in het digitaal loket

Op bezoek in het stadhuis, zonder je eigen huis te verlaten? Het kan! Online kan je vanaf nu 14 officiële attesten uit het bevolkingsregister opvragen. Na enkele minuten vind je de aangevraagde documenten in je mailbox terug.
geboortebos

Fotoalbum Geboortebos 2017

Elk jaar planten de ouders van pasgeborenen een boompje in het geboortebos in Kuringen. Zo breidt het bos jaarlijks uit met ongeveer 750 bomen en zorgen onze allerkleinsten voor frisse lucht. Noteer de nummer van je foto, mail naar informatie@hasselt.be en wij bezorgen je de foto's.
vleermuizentoren

Nieuwe vleermuizentoren in Kuringen

Op vrijdag 17 maart werd een toch wel bijzondere bouwwerk onthuldigd. De 'Tower of Torpor' is een zes meter hoge vleermuizentoren en is een unicum in Vlaanderen. Elders in het land vind je weliswaar al enkele exemplaren. Maar de ontwerpen zijn steevast erg functioneel opgevat. Met de hulp van kunstenaar Tom Vanuytrecht koos stad Hasselt bewust voor een meer kunstzinnige benadering. Hierdoor is onze vleermuizentoren een bijzondere mix geworden van functionaliteit en esthetiek. Iets wat de Vlaamse Landmaatschappij ook erg waardeerde, waardoor het project kon rekenen op een subsidie.
kapermolen

Demer krijgt hoofdrol in vernieuwd Kapermolenpark

Begin volgend jaar start de aanleg van het ambitieuze visieplan voor het vernieuwde Kapermolenpark. In die visie is een hoofdrol weggelegd voor de Demer. Die wordt een integraal onderdeel van het park. Verder is er voor elk wat wils in het multifunctionele park.

Pagina's