Nieuws

buitenspeeldag in Hasselt

Buitenspeeldag op 19/04/2017

Leg die tablet aan de kant, zet je spelcomputer uit! En ja, ook de televisie aanzetten heeft geen zin. Op woensdag 19 april zenden de televisiezenders Nickelodeon, Nick Jr, Studio 100 TV, Ketnet en VTMKZoom tussen 13 en 17 uur toch niets uit. Je zal enkel een zwart scherm zien. Dat komt omdat het de jaarlijkse Buitenspeeldag is.
digitaal loket

Welkom in het digitaal loket

Op bezoek in het stadhuis, zonder je eigen huis te verlaten? Het kan! Online kan je vanaf nu 14 officiële attesten uit het bevolkingsregister opvragen. Na enkele minuten vind je de aangevraagde documenten in je mailbox terug.
geboortebos

Fotoalbum Geboortebos 2017

Elk jaar planten de ouders van pasgeborenen een boompje in het geboortebos in Kuringen. Zo breidt het bos jaarlijks uit met ongeveer 750 bomen en zorgen onze allerkleinsten voor frisse lucht. Noteer de nummer van je foto, mail naar informatie@hasselt.be en wij bezorgen je de foto's.
kapermolen

Demer krijgt hoofdrol in vernieuwd Kapermolenpark

Begin volgend jaar start de aanleg van het ambitieuze visieplan voor het vernieuwde Kapermolenpark. In die visie is een hoofdrol weggelegd voor de Demer. Die wordt een integraal onderdeel van het park. Verder is er voor elk wat wils in het multifunctionele park.
sportcursus

Zin om te sporten?

Onze sportdienst start weer met lessenreeksen voor 3- tot 99-jarigen: zwemmen, yoga, aquatraining, turnen… De sportcursus loopt van april tot juni. Inschrijven kan vanaf zaterdag 25 maart. Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt.
carnaval

Carnaval in Hasselt

Alaaf! Alaaf! Het is tijd om lekker gek te doen. Op 25 maart paradeert er een clownenstoet en op 26 maart trekt de internationale carnavalsstoet door het centrum. Ben je op zoek naar het perfecte plaatsje langs de parade? Je vindt de uren en routes hier. Hou ook rekening met de verkeerssituatie. Op zondag wordt de Groene Boulevard afgesloten van 12 tot 18 uur. Er rijden dus ook geen lijnbussen op de Kleine Ring. De dichtsbijzijnde halte is aan het station van Hasselt. De Koning Boudewijnlaan en de Elfde-Liniestraat zijn afgesloten vanaf 11 uur.

earth hour

Licht uit en sterren kijken

Ook dit jaar doet Hasselt mee met Earth Hour. Dat is een symbolische actie, in de strijd tegen klimaatverandering en voor de bescherming van onze planeet. We doven dan de openbare verlichting voor een uurtje. Dat gebeurt op zaterdag 25 maart van 20.30 tot 21.30 uur. Doe jij thuis met ons mee?
vegetarisch eten

Actie: 40 dagen zonder vlees. Doe je mee?

Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen. Sluit je aan bij groep 'Hasselt'. Samen verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Op woensdag 1 maart geven we het startschot.
zwerfvuila

Strijd mee tegen zwerfvuil

Zwerfvuil langs onze wegen in de natuur, wie ergert er zich niet aan? Toch zijn er weinigen die beslissen er zelf tegen te strijden. Maar ze bestaan wel degelijk! Sofia uit Kuringen waakt mee over de netheid van haar buurt. Respect en een dikke merci zijn aan de orde!

Pagina's