Nieuws

prijs verantwoord ondernemer van het jaar

Wie wordt 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar’?

Dit jaar gaan we op zoek naar die kleine (<20 VTE) en die (middel)grote (>=20 VTE) onderneming in Hasselt, Zonhoven of Diepenbeek die de principes van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen het best weten te integreren in de bedrijfsvoering. Daar waar de Wroeter vorig jaar na een spannende finale met de eer ging lopen, maken er dit jaar dus twee ondernemingen aanspraak op de titel ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemer van het Jaar’.

Hasseltse sneeuwruimploegen staan paraat

Een sneeuwzone trekt over het land. De kans is groot dat ook wij de komende dagen op een sneeuwtapijt getrakteerd worden. De strooidiensten staan in elk geval klaar om uit te rukken. Wees voorzichtig als je de weg op moet.
Kleine Ring

Nieuw parkeerbeleid

Een parkeerplek zoeken. Het is een banale handeling waar je veel tijd mee kan verliezen. Zeker wanneer je binnen de Grote Ring woont. Om daar een mouw aan te passen, treedt vanaf 2 januari een nieuw parkeerreglement in voege in onze stad. Concreet komt het erop neer dat het gebied ‘betalend parkeren’ uitgebreid wordt naar de straten net buiten de Kleine Ring en dat ook enkele bovengrondse parkings betalend worden. Zo komen er meer plaatsen vrij voor bewoners.

Stedelijk jeugdlokaal Banneuxwijk geopend!

Begin oktober 2016 opende langs de Kiewitstraat in de Banneuxwijk het nagelnieuwe jeugdcentrum ’t Jongerein – dat is Fries voor ‘jongeren’ - de deuren. Tot groot jolijt van Chiro OLVA en Speelpleinwerking Zowiezo die hun krappe en verouderde accommodaties in de Frans Tittelmansstraat en de Borggravevijverstraat wat graag inruilden voor een veel moderner, mooier en groter gebouw.
Paplou

Hip Hasselt in 48 uur

Chillen, partyen, loungen, shop till you drop... En dat twee dagen lang. Koop je voordelenkaart voor 19,5 euro en krijg in ruil tal van deals en kortingen. Speciaal voor hip volk!

Sporthal Kermt wordt verbouwd

De oude sporthal van Kermt op Ten Hove wordt omgevormd tot turnzaal. In deze zaal krijgen de leerlingen van de stedelijke basisschool opnieuw een eigen sportplek. Ook lokale verenigingen kunnen er na de schooluren terecht. De verbouwing start eind 2016, zodat in het najaar van 2017 de nieuwe turnzaal gebruiksklaar is.

Pagina's