Op bezoek in het stadhuis, zonder je eigen huis te verlaten? Heel wat zaken kan je makkelijk regelen via je PC, tablet of smartphone, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.

Zorgparking

Wat

Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers vinden niet altijd een parkeerplaats dichtbij de woning van hun patiënt en verliezen daardoor veel tijd. Zorgparking biedt een oplossing voor dat probleem.
 
Zorgparking heeft tot doel om de ruimte voor een inrij, bijvoorbeeld voor een oprit of garage, ter beschikking te stellen aan zorgverstrekkers. Tijdens huisbezoeken kunnen zorgverstrekkers hier gratis parkeren op de tijdstippen die je als bewoner zelf aangeeft. Zorgverstrekkers kunnen zowel op straat als op privaat domein parkeren voor de inrij. Hierdoor vinden zorgverstrekkers sneller een parkeerplaats. Dit levert hen per patiënt wel 5 tot 10 minuten tijdswinst op.

Je bent zorgverstrekker

Ben je zorgverstrekker in de thuiszorg en beschik je over een RIZIV-nummer? Vraag dan een parkeerkaart voor zorgverstrekkers aan. Je herkent de Zorgparking aan de speciale sticker op de garagepoort. Het enige wat je moet doen is de speciale parkeerkaart met je naam en gsmnummer achter de voorruit van de wagen plaatsen. Zo kan de bewoner je steeds contacteren om de plaats vrij te maken als het nodig is.

Vraag hier online een parkeerkaart voor zorgverstrekker aan.

Lees ook het reglement. Bij inschrijving geef je jouw akkoord aan dit reglement.
Na je aanvraag ontvang je binnen enkele werkdagen je vergunning Zorgparking.

Je hebt een garage of oprit

Bied jouw inrij aan. Na inschrijving ontvang je een sticker om op je garagepoort te kleven samen met een tijdstabel waarop je kan aanduiden wanneer zorgverstrekkers er mogen parkeren. Zo weten zorgverstrekkers dat ze deze parkeerplaats mogen gebruiken. Moet je toch dringend weg? Dan kan je altijd bellen op het mobiel nummer van de zorgverstrekker dat op de kaart achter de voorruit van de auto is ingevuld. De zorgverstrekker verplaatst de auto dan zo snel mogelijk.

Schrijf je in om van jouw parkeerplaats een Zorgparking te maken. Wil je niet langer meedoen? Schrijf je dan hier online uit en verwijder de sticker van je garagepoort.

Lees ook het reglement. Bij inschrijving geef je jouw akkoord aan dit reglement.
Na je aanvraag ontvang je binnen enkele werkdagen een sticker om op je garagepoort of aan je oprit te hangen.

Kostprijs

Gratis

Overzicht locaties

Binnenkort vind je hier een overzichtskaart met alle zorgparkings in Hasselt.

zorgparking

Contact