Titel

Vrije tijd

Nieuws
shoppen
Zin om te gaan shoppen? Op zaterdag 30 september openen de winkels in de binnenstad de deuren van 10 tot 18 uur, op zondag 1 oktober van 13 tot 18 uur. Op het programma: straat- en winkelanimatie, modeshows, leuke wedstrijden... En shoppen à volonté natuurlijk. Vanaf de carpoolparking Hasselt-Zuid rijdt op beide dagen een gratis pendelbus. Geen parkeerstress dus!


Kermis
Voor draaimolens, botsauto's en smoutebollen moet je van 16 tot en met 24 september op en rond het Kolonel Dusartplein zijn. Op zaterdag 16 september kan je om 21 uur genieten van vuurwerk aan de kanaalkom. Let wel op! Het verkeer in de omgeving is extra druk tijdens Hasselt Kermis. Bekijk hier de verkeersinfo.
zwemmen
Zin om te sporten? In september start onze sportdienst weer met lessenreeksen voor 3- tot 99-jarigen: zwemmen, yoga, aquatraining, turnen… Inschrijven kan vanaf zaterdag 26 augustus. Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt.
sportcursus
Je wilt je kinderen laten sporten, maar welke sport kies je dan? Kinderen en jongeren tot 16 jaar kunnen in september gratis proefdraaien bij tal van Hasseltse sportclubs in meer dan 47 disciplines. We hebben ze allemaal voor je opgelijst. Veel sportplezier!
sportkamp Runkst
Ken jij ‘Sportschool Runkst’ nog niet? Dat zal snel veranderen. Dit gloednieuwe initiatief van de Hasseltse sportdienst voorziet wekelijks een sportaanbod in Runkst voor alle leeftijden. Gratis of alleszins spotgoedkoop. Wie kan daar nee tegen zeggen?
bib
'Samen beter'. Met deze enthousiaste slogan smelten de Provinciale Bibliotheek Limburg (PBL) en de Stedelijke Bibliotheek Hasselt (SBH) vanaf 1 januari 2018 samen. Wees gerust, de vestigingen in Kuringen en op het Kolonel Dusartplein verdwijnen niet, ze gaan samen onder de vleugels van de stad Hasselt.

Contacteer webmaster