Duurzaam (ver)bouwen

Renovatiebegeleiding huis

De stad Hasselt helpt je huis renoveren. Je krijgt individuele begeleiding, advies en ondersteuning op maat.

  • Allereerst komt de Huisdokter bij je langs. Deze bouwspecialist bekijkt de staat van je woning en legt je uit welke werken én in welke volgorde best uitgevoerd worden om je woning energiezuiniger en meer comfortabel te maken.
  • Na het huisbezoek ontvang je een persoonlijk renovatierapport. Hasselaren krijgen een extra aanbod: de huisdokter helpt je ook bij het opvragen en vergelijken van offertes, aanvragen van premies en subsidies, met opmetingen in het kader van isolatie ...
  • Kostprijs: Hasselaren betalen, dankzij een tussenkomst van het stadsbestuur, maar 50 euro voor deze individuele renovatiebegeleiding. 

Interesse?  De presentatie van de voorbije infoavond kan je hieronder raadplegen.

Maak een afspraak met de Huisdokter voor renovatiebegeleiding via mail: mariska.hobo@dubolimburg.be 

Renovatiebegeleiding appartementsgebouw

De renovatie van een appartementsgebouw is niet evident. De technische complexiteit, de besluitvorming en financiering door diverse eigenaars vereisen een gestructureerde aanpak. DuBOLimburg zoekt appartementsgebouwen ouder dan 40 jaar waar ze hun nieuwe geïntegreerde werkwijze 'C-REAL' mogen toepassen. In het kader van dit onderzoeksproject is de begeleiding gratis. 

Ben je als syndicus of appartementeigenaar geïnteresseerd? Bezoek de website van C-REAL

Bouwplanadvies bij nieuwbouw

Ga je een nieuwe woning bouwen? Laat dan je bouwplan doorlichten door een bouwspecialist van DuBo Limburg. Deze specialisten screenen je bouwplannen grondig op vlak van oriëntatie, materiaalgebruik, levenslang wonen, gebruikte technieken... en bekijken waar je nog winst kan boeken op het vlak van comfort en energieverbruik. Hasselaren betalen voor dit advies 50 euro in plaats van 100 euro, dankzij een tussenkomst van het stadsbestuur.

Premies, subsidies en leningen

Bouw of verbouw je een woning? ga je enkel isoleren of pas je je woning aan i.f.v. de leeftijd zodat je langer in je woning kunt wonen? Op Premiezoeker vind je een overzicht van premies en subsidies die je kan aanvragen als je een woning bouwt, verbouwt, aanpast, huurt of koopt in Hasselt.

Premiezoeker

Het Woonloket geeft, op afspraak, advies op maat en administratieve ondersteuning bij aanvragen van premies en subsidies.

Ga je verbouwen en moet je daarvoor extra geld lenen? Je kan tot 15.000 euro ontlenen aan 0% via de Vlaamse energielening als je aan de voorwaarden voldoet  of 30.000 euro aan 1,5%  via de Limburgse renovatielening.

Isolatiescore van jouw dak

In januari 2017 vloog een vliegtuigje met een warmtegevoelige camera over alle daken in Hasselt. Met al die gegevens werd een kaart samengesteld, waarop je kan zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is. Zo kan je te weten komen of er nog werk aan de winkel is. Wil je weten hoeveel warmte er verloren gaat via jouw dak? Zoek je woning op de kaart: vermeld je straat + Hasselt.

Zoek je woning op de thermografische kaart

Opgelet! De interpretatie van de warmtefoto van jouw dak is niet altijd evident. Hulp nodig? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij het Woonloket.

Warmtekaart

Contact