Groepsaankoop

De stad Hasselt organiseert een groepsaankoop elektrische fietsen én een groepsaankoop gas en elektriciteit. Geniet van een sterk prijsvoordeel en schrijf je snel in.
De stad Hasselt organiseert een groepsaankoop elektrische fietsen én een groepsaankoop gas en elektriciteit. Geniet van een sterk prijsvoordeel en schrijf je snel in.

Hoe meer personen zich inschrijven, hoe beter de prijs.

 

Groepsaankoop elektrische fietsen

fietsen

Ben je de autofile beu? Wil je je duurzaam verplaatsen zonder je in het zweet te trappen? Investeer in een elektrische fiets of step. Met de fiets ben je snel en veroorzaak je minder luchtvervuiling. Ook de Stad Hasselt stimuleert het gebruik van de fiets en organiseert een groepsaankoop van elektrische fietsen, bakfietsen, plooifietsen en steps. Stad Hasselt én Test Aankoop gaan samen op zoek naar de beste prijs/kwaliteit. Iedereen die in Hasselt woont, werkt of studeert, kan deelnemen aan de groepsaankoop. Geniet van een sterk prijsvoordeel en schrijf je snel in.

 

Timing: Schrijf je nu vrijblijvend in. In januari 2019 gaan de stad Hasselt en Test Aankoop op zoek naar de leverancier met de beste prijs/kwaliteit.Samen met een stuurgroep van burgers wordt een definitieve keuze gemaakt. Naast kwaliteit en prijs kijken we ook naar de service na verkoop en de betrokkenheid van lokale fietshandelaars. In februari 2019 organiseert de Stad Hasselt testmomenten zodat je eerst een proefritje kan maken vooraleer je een definitieve beslissing neemt of je het aanbod al dan niet aanvaardt. In de lente plannen we de levering van de fietsen.

Groepsaankoop gas en Belgische groene stroom

goene stroom

Wil jij besparen op je energiefactuur en daarbij ook een steentje bijdragen aan het milieu? De stad Hasselt lanceert een groepsaankoop. Zo krijg je een gunstigere prijs omdat energieleveranciers een groot pakket potentiële klanten op een dienblaadje aangeboden krijgen. Bovendien is dit ook een goede zaak voor het milieu. De stad Hasselt kiest namelijk resoluut voor groene stroom van 100% Belgische oorsprong. Hierdoor stimuleren we de energieleveranciers om te investeren in de lokale productie van hernieuwbare energie. Iedereen met minstens één EAN-nummer in Hasselt (dus ook een bedrijf of vereniging), kan deelnemen aan de groepsaankoop. Geniet van een sterk prijsvoordeel en schrijf je in.

Timing:

De elektriciteits- en gasprijzen staan dit najaar historisch hoog omwille van de grote ongerustheid op de energiemarkt. Zes van de zeven kerncentrales liggen immers net voor de winter uit door technische problemen en onderhoud. Door de hoge elektriciteits- en gasprijzen wordt de groepsaankoop verschoven naar het voorjaar 2019.
Wat betekent dit concreet voor je huidige situatie?

  • Je contract loopt nog niet ten einde: doe je contract verder uit en doe vrijblijvend mee aan de groepsaankoop waarna je kan beslissen of je al dan niet overstapt.
  • Je contract loopt eind dit jaar ten einde: je zal een nieuw voorstel krijgen van je huidige energieleverancier. Wees er je van bewust dat de prijzen wellicht (tijdelijk) hoger zullen zijn. Je kan je inschrijven voor de groepsaankoop om vanaf de zomer te genieten van een voordeliger tarief.

Schrijf je voor 7 april 2019 gratis en vrijblijvend in. Vervolgens gaat het onafhankelijk energiestudiebureau Zero Emission Solutions de markt op. In mei krijg je een persoonlijk advies waarbij het nieuwe aanbod vergeleken wordt met je huidige energiefactuur. Is het gunstig voor jou om de overstap te maken, dan stuur je voor 25 mei je ondertekend contract terug. Zo maak je vanaf 1 juli 2019 de overstap naar je nieuwe energieleverancier.

 

    Meer info

    Dienst Leefmilieu
    leefmilieu@hasselt.be