Duurzame Stad

Klimaatactieplan

De stad Hasselt werkt aan een gezonde en aangename omgeving. Daarom heeft stad Hasselt de burgemeestersconvenant ondertekend. Hiermee engageren we ons om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen én om van onze stad een veerkrachtige stad te maken die bestand is tegen de gevolgen van de klimaatverandering. Daarom schrijven we een klimaatactieplan uit. Hierin nemen we allerlei acties op die kunnen bijdragen aan een beter klimaat in Hasselt, een reductie van de CO2-uitstoot en/of maatregelen die de gevolgen, zoals hitte of wateroverlast, kunnen temperen.

Help mee

Om samen de stad van de toekomst vorm te geven kan je vandaag al deelnemen aan onze acties. Klik door en doe mee. Zo kan je zelf besparen en meebouwen aan een stad die aantrekkelijk, gezond en klimaatneutraal is.

Ontdek alle acties op Hasselt futureproofed

Bekijk ook het stadsplan met 50 lokale en duurzame initiatieven. Het gaat om initiatieven die herstellen, hergebruik en opwaarderen, ruilen en delen en lokaal ecologisch telen en eten stimuleren. De kaart toont dat er heel wat in beweging is in elke Hasseltse wijk. Ga zelf op zoek naar wat er zich allemaal afspeelt in je buurt én verander Hasselt samen met ons in een duurzame stad. 

Ontdek alle acties op Hasselt veranderstad

 

Benieuwd hoe ver onze stad al staat?

Ons klimaatplan staat bol van ambitie. Hoe staat het met de uitvoering? Welke afspraken zijn gemaakt en welke resultaten zijn bereikt? Deze gegevens verzamelen wij continu. 

Bekijk de resultaten

Ontdek waar jij kan besparen op energie!