Op bezoek in het stadhuis, zonder je eigen huis te verlaten? Heel wat zaken kan je makkelijk regelen via je PC, tablet of smartphone, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.

Aanvraag opstart nieuw buurtinformatienetwerk (BIN)

 

 

Eerste fase: initiatief
BIN’s zijn buurtinformatienetwerken om de veiligheid en  leefkwaliteit in de wijken te verhogen. Eén iemand in je buurt of wijk neemt het initiatief, hij of zij registreert zich via dit online formulier. Onze Afdeling Integrale Veiligheid neemt vervolgens contact met je voor meer uitleg over het stappenplan. Alvast bedankt om dit formulier in te vullen.


Tweede fase: opstart
Onze Afdeling Integrale Veiligheid ondersteunt de coördinator (initiatiefnemer) bij het bepalen van het geografisch gebied van het BIN. Buurtbewoners worden via brieven uitgenodigd om zich in te schrijven voor het BIN, en om dus BIN-lid te worden. Ziet een BIN-lid iets verdacht in de wijk? Dan belt hij/zij naar de politie (101). Het is de politie die op dat moment beslist of deze informatie ook gedeeld moet worden met de andere BIN-leden. De melding wordt verstuurd via een ingesproken boodschap. Zo krijgen alle buurtbewoners, die lid zijn van het BIN, cruciale en correcte informatie over onveilige situaties in hun buurt. Voor meer informatie: Uitleg BIN | Hasselt

Contact