Nieuws

omleiding
Vanaf woensdag 20 februari gaat het Agentschap Wegen en Verkeer verder met de aanleg van de doorlopende fietslus op de Groene Boulevard. Voor het nieuwe stadhuis zal de ventweg Guffenslaan richting Sint-Truidersteenweg zo’n twee maanden onderbroken zijn voor gemotoriseerd verkeer. Bekijk hier de omleidingen
zwerfvuila
Erger jij je ook aan het zwerfvuil langs de straat? Steek samen met je buren, school of vereniging op 22, 23 en 24 maart de handen uit de mouwen voor een propere buurt. Je wordt beloond met 15 euro per opgeruimde kilometer. Schrijf je snel in.
boom
Hoe meer groen, hoe meer zuurstof in onze stad! Dus geeft de stad aan elk Hasselts gezin één gratis boom of plant. Bekijk hier de verschillende soorten en bestel voor 28 februari. Je bestelling haal je, met je uniek bestelnummer, op zaterdag 16 maart af op de Centrale Werkplaatsen van de stad Hasselt.
huis energie
De hele maand maart ben je op woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur welkom - zonder afspraak- bij het Woonloket. Wie is de goedkoopste energieleverancier voor jou? Hoe zit het met jouw dakisolatie? Een groepsaankoop groene stroom? We adviseren je graag.
kat
Eén plus één is zes in de kattenwereld. Daarom laat je het best je kat steriliseren of castreren. Woon je in Hasselt? Dan kan je bij de dienst Leefmilieu terecht voor een kortingsbon van 25 euro voor een kattin en 15 euro voor een kater. Opgelet! Onze voorraad bonnen is beperkt, dus bestel snel.