Sportcontainer Challenge

wo, 30/09/2020

Om de Hasseltse sportverenigingen een hart onder de riem te steken en hen in de spotlight te plaatsen, wilden we een uitdagende zevenkamp organiseren op zaterdag 7 en zondag 8 november. Door het coronavirus moesten we dit evenement helaas annuleren. We hopen de challenge alsnog in het voorjaar van 2021 te organiseren.

sportcontainer
Deel deze pagina:

Uitdaging voor alle sportclubs

40 Hasseltse atleten (M/V) nemen het tegen elkaar op in 7 verschillende disciplines. Plaats van afspraak: onze mobiele sportcontainer van 100 m². Je opdracht: zo snel en zo hard mogelijk knallen op elk onderdeel over het hele parcours en de beste tijd en score neerzetten. Een combinatie van cardio, kracht & precisie moet aan dag gelegd worden. Wij dagen hierbij alle Hasseltse sportclubs uit om hun sterkste kandidaat (M en/of V | minstens 18 jaar) af te vaardigen. Wie mag zich straks de meest all-round sportman/-vrouw van Hasselt noemen?

Op basis van de behaalde eindtijd wordt er binnen de categorie M/V een ranking opgemaakt. De winnaar (M en V) ontvangt een clubcheque twv 500 euro voor de aankoop van sportmateriaal voor zijn/haar club.

Waar en wanneer

De Challenge zou normaal plaatsvinden op zaterdag 7 en zondag 8 november tussen 9 en 17 uur aan Sportcentrum Kiewit (Tulpinstraat 42), maar werd geannuleerd.

Proeven van de zevenkamp

 1. 1500m lopen op loopband
  • Afgelegde tijd wordt aan de totale tijd toegevoegd.
 2. Strekhang
  • De tijd die je kan blijven hangen wordt gehalveerd en van je totale tijd afgetrokken. De tijd start als je loskomt van de ladder en stopt als je de grond raakt. Je mag zelf de grip kiezen.
 3. Frisbee golf | 3 pogingen
  • Afstand tot korf = 10 m, Korf raken = -10sec,in de grote hole = -20 sec, in de kleine tophole = -30sec.
 4. 1000m roeien op ergometer
  • Afgelegde tijd wordt bij de totale tijd gerekend.
 5. Scherpschieten | 5 pogingen
  •  1 minuut om 5 schoten te lossen. Telkens op 1 van de 5 doelwitten.  Elk shot in het zwart = - 10 sec
 6. Bankdrukken
  • Het aantal gedrukte kilo wordt gedeeld door 2 en omgezet naar sec. (bijv. 90 Kilo = - 45 sec )
 7. 3000m fietsen op spinningfiets
  • Afgelegde tijd wordt bij de totale tijd gerekend.

Maximaal 1 minuut rust tussen elke proef

sportcontainer affiche

Coronamaatregelen

 • De Challenge gaat door in openlucht. De verschillende toestellen zijn opgesteld op ruime afstand van elkaar. Er kan ten alle tijden een minimum afstand van 1,5m bewaard worden en toestellen worden ontsmet. Er is geen kleedkamer- en douchemogelijkheid voor de deelnemers. Deelnemers zijn op voorhand geregistreerd bij inschrijving deelname.
 • Er zijn maximaal 15 personen aanwezig in de sportzone: 5 deelnemers (per tijdslot van 2 uur), 7 juryleden en 3 coördinatoren. Enkel de deelnemer mag het mondmasker afzetten tijdens het sporten.
 • Supporters (maximum 10 personen) zijn enkel toegelaten in de afzonderlijke supporterszone. Registratieplicht voor supporters en jury ter plaatse.

Goed om te weten

De sportcontainer vind je aan Sportcentrum Kiewit, achter de sporthal. De basisopstelling is vrij te gebruiken. Onder begeleiding kan je extra materialen hanteren of gerichte trainingen krijgen. Wist je dat je de container ook kan huren met je sportvereniging, wijkcomité…? Bel of mail naar de sportdienst voor meer info.