Zoeken naar een studentenjob en vrijwilligerswerk vinden

do, 23/03/2023

Het overkwam studente sociaal werk Hannah Roussard (18) uit Sint-Lambrechts-Herk. Intussen heeft ze al drie jaar ervaring op de teller staan bij stedelijke speelpleinwerking de Doe-fabriek. Eerst als vrijwillige hulpanimator, vandaag als hoofdanimator. 

Hannah Roussard foto
Deel deze pagina:

Wat is de Doe-fabriek?

"De Doe-fabriek is een gratis speelpleinwerking voor alle kinderen uit de verschillende wijken. Ze nemen hier deel aan de activiteiten die wij uitwerken, maar mogen evengoed voetballen, sjorren of tekenen. Iedereen is vrij. Het is de ideale plek om je helemaal uit te leven.”

Waarom heb je gekozen voor de Doe-fabriek?

“Als lid en leidster bij scouts SMAF zocht ik iets dat aansloot bij het principe van een jeugdbeweging. Dat vond ik hier meteen. Elke dag is anders. Soms doen we ook uitstapjes. Die kinderen zien lachen, is gewoon zalig. Hoe langer je het doet, hoe leuker het wordt. Iedere zomer kom je weer vertrouwde gezichten tegen en leer je ook de andere begeleiders beter kennen. Zo ontstaat een hechte vriendengroep. Dan is het logisch dat je elke dag met veel goesting aan de slag gaat, toch? Als hulpanimator krijg je bovendien een vrijwilligersvergoeding en de kans om snel door te groeien. Net als ik. Creatieve teamspelers met een hart voor kinderen vinden hier zeker en vast hun ding.”

Ook vrijwilliger worden?