We helpen mensen écht vooruit

wo, 05/05/2021

Han Lemkens en Stijn van Stee werken als maatschappelijk werker bij de stad Hasselt. Ze maken als trajectbegeleiders deel uit van de dienst Activering. Een dankbare job waarin ze mensen op een positieve manier activeren om hun plek op de arbeidsmarkt te vinden. Soms is een klein duwtje in de rug daarvoor al genoeg.

maatschappelijk werkers1
Deel deze pagina:

Trajecten op maat

“We begeleiden mensen die een leefloon ontvangen en werkbereidheid moeten aantonen. We zijn er om hen te helpen bij het zoeken naar een job. Concreet gaat het dan over sollicitatiebegeleiding, tewerkstelling via artikel 60, een stage of een opleiding. En ook de Nederlandse taal leren is natuurlijk een belangrijk onderdeel. We werken altijd een traject op maat uit voor onze cliënten”, vertelt Han Lemkens. Ze werkt ondertussen al vierenhalf jaar bij het OCMW. “Als trajectbegeleider volg je een zestigtal cliënten op”, gaat Stijn van Stee verder. Hij maakt sinds anderhalf jaar deel uit van de dienst Activering. “Ik denk dat we in totaal met zo’n veertig maatschappelijk werkers zijn. De stad Hasselt is dus een belangrijke werkgever voor sociaal werkers.”

Maatschappelijk werker2

Veel voldoening

“Ik haal heel veel voldoening uit mijn werk”, zegt Stijn van Stee. “Doorheen het traject leren cliënten nieuwe competenties en vaardigheden aan. Die stellen hen in staat om een job te vinden en te groeien. Velen van hen zaten eerst in een moeilijke situatie, dus het is heel mooi om dat proces van dichtbij mee te maken.”

“Dat was ook de reden waarom ik maatschappelijk werk ben gaan studeren”, haakt Han Lemkens in. “Ik wilde een verschil maken in iemands leven. Dat kun je met dit werk absoluut doen. Het is een heel positieve manier van hulp verlenen, want je helpt mensen echt vooruit in het leven. Je geeft ze weer perspectief. Sommigen hebben gewoon een duwtje in de rug nodig, en dan zijn ze vertrokken. Je krijgt er dankbaarheid voor terug. Dat maakt deze job ook zo mooi.”
 

"Ik wilde een verschil maken in iemands leven. Dat kun je met dit werk absoluut."

maatschappelijk Han

Moderne en aantrekkelijke werkgever

“De stad Hasselt is helemaal mee met haar tijd. Je werkt in een hypermodern kantoorgebouw dat voorzien is van alle werkcomfort en de nodige IT-apparatuur. Zo kun je je werk efficiënt uitvoeren. En werk en privé zijn heel goed te combineren dankzij de gunstige werkurenregeling en verlofmogelijkheden”, vindt Stijn van Stee.
  
“Werken bij de stad Hasselt biedt je veel kansen om een mooie loopbaan uit te bouwen”, gaat Han Lemkens verder. “Regelmatig zijn er vacatures die ook intern opengesteld worden. Ondertussen schaaf je je vaardigheden en kennis bij dankzij interessante vormingsprogramma’s. En het staat natuurlijk heel goed op je cv als je hebt gewerkt bij zo’n grote werkgever als de stad Hasselt.”

maatschappelijkstijn

Jonge en dynamische collega's

“Vooroordelen over de ambtenarij zullen zeker nog wel bestaan, maar in de praktijk zie je de nuance. Sommigen denken bijvoorbeeld dat ambtenaren vooral vastgeroeste, oudere werknemers zijn die hun hele carrière op dezelfde plek zitten. Dat beeld herken ik hier alleszins niet. Ik maak deel uit van een jong en dynamisch team. We zijn er voor elkaar en vullen elkaar aan. Ieder heeft zo zijn kennis en specialiteit. Ik kom dan ook graag naar mijn werk. Het is een fijne werkomgeving waar een goede sfeer heerst”, besluit Han Lemkens.

Bij de stad Hasselt sta je aan het roer van je carrière! Je bouwt mee aan een toonaangevende centrumstad. En vooral: je werkt met een hart voor de mensen hier. Hasselaren, bezoekers, mensen die hier werken of studeren…Ben jij ondernemend, positief kritisch en zie je je werk graag in een breder perspectief? De stad Hasselt transformeert van een klassieke overheid naar een hedendaagse werkgever. Je zet samen met ons in op innovatie, technologie en belangrijke ontwikkelingen in de samenleving. Je krijgt meer dan 1700 collega’s, want de stad Hasselt is één van de grootste werkgevers in de regio. 

Iets voor jou? Bekijk onze vacatures.

Solliciteer nu voor maatschappelijk werker