Vlotter uit de binnenstad via Leopoldplein naar de kleine ring

ma, 19/02/2024

We bouwen aan een rustiger, gezelliger en veiliger stadscentrum. We streven ernaar om onze binnenstad nog vlotter bereikbaar te maken voor fietsers, voetgangers én gemotoriseerd verkeer. Daarom werken we vanaf woensdag 13 maart 2024 aan een extra kruispunt tussen het Leopoldplein en de kleine ring. 

leopoldplein
Deel deze pagina:

Wat?

Op woensdag 13 maart starten we met de aanleg van een extra kruispunt tussen het Leopoldplein en de kleine ring. Met deze aanpassing zorgen we voor twee belangrijke verbeteringen:

  • Het creëren van een veilige en duidelijke situatie voor fietsers op de fietslus.
  • Het bieden van een vlottere uitrijmogelijkheid voor automobilisten die via de Havermarkt de binnenstad willen verlaten.
leopoldplein

Om de vlotte uitrij te realiseren, draaien we na de werken rijrichting van zowel het Leopoldplein als de Kleine Ridderstraat om.

leopoldplein

Timing

De geplande werken hebben een verwachte duur van ongeveer 6 weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Hinder

Tijdens de werken wordt het Leopoldplein gedeeltelijk afgesloten en is er geen doorgang mogelijk. Hulpdiensten hebben altijd toegang. 

  • De bewoners van het Leopoldplein van huisnummers 25-41 krijgen altijd te voet toegang tot hun woning. 
  • De ventweg Schiervellaan met huisnummers 16-28 wordt tweerichtingsverkeer, maar enkel voor plaatselijk verkeer.
  • Tijdens de werken geldt er een parkeerverbod, in de zone vanaf de Kleine Ridderstraat. De parkeerplaatsen ter hoogte van de werken worden voorbehouden voor de werfvoertuigen. Je kan in de omliggende straten parkeren.
  • Het busverkeer wordt tijdens de werken omgeleid. De busbaan vanaf de Sint-Truidersteenweg in de richting van het station wordt tijdens de werken enkel gebruikt door de aannemer. 
  • Als gevolg van de werken kunnen ook vuilniswagens tijdelijk de straat niet in. Zet uw afval daarom op de hoek met een naburige straat. Schrijf uw adres op uw GFT-container. Zo vindt u steeds uw eigen exemplaar terug.