Titel

Ciné Solidair

Tijdens de zomerperiode zet dienst Gelijke Kansen samen met Z33 hun schouders onder Ciné Solidair in de mooie begijnhoftuin van Z33. Het doel: Hasselaren bewuster maken van de wereld rondom hen aan de hand van films.  Het zomerprogramma is een vervolg op de vier film- en debatavonden die het stadsbestuur en het kunsthuis in het voorjaar organiseerden. Het opzet is nog steeds om de blik van de Hasselaar te verbreden.

En er zit nog meer in de pijplijn. In november sluit Ciné Solidair het jaar af met een documentairefestival dat zal inkantelen in de Stadstriënnale Screen It. Daarin zal het inhoudelijke luik van Ciné Solidair op een eerder artistieke manier aangepakt worden. Hou deze pagina in de gaten voor meer info.

Zomerbar
Samen naar een straffe film over een intrigerend thema kijken, doe je vanaf 22 augustus in het groen van het Hasseltse begijnhof in openlucht. De toegang is gratis en de film start wanneer het donker is (21 uur).

Programma
Goden van Molenbeek
22/08/2019
Op donderdag 22 augustus kan je de film 'De Goden van Molenbeek' komen bekijken in Z33. Een film over vriendschap, geloof en identiteit. En bovenal, een film over wat ons bindt.
Tony
29/08/2019
Op donderdag 29 augustus speelt de film TONY. ‘TONY’ vertelt het verhaal over sociaal ondernemen, over het veranderen van een industrie en het oplossen van een wereldprobleem, hoe moeilijk dat is en dat dat tijd kost.
Thank you for the rain
06/09/2019
'Thank you for the rain' is een meeslepend en inspirerend portret van iemand die weet wat hij moet doen om de aarde te redden, maar vooral een hartstochtelijk pleidooi gericht aan iedereen, voor actie op het gebied van de klimaatverandering. Op vrijdag 6 september te bekijken in Z33.

Contacteer webmaster

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief