Titel

Ciné Solidair

Het stadsbestuur wilt alle Hasselaren weerbaar maken, klaar voor de toekomst en bewust van de wereld rondom hen. Zo kan je zelf duurzame en solidaire keuzes maken. Hoe pakken ze dit aan? Met cultuur! In samenwerking met Z33 - en gesteund door Europese middelen - werkte de dienst Gelijke Kansen een filmtraject uit. Al is dat misschien een foute omschrijving, want Ciné Solidair is veel meer dan dat.

Film- en debatavond
We starten van maart tot en met juni met een maandelijkse film- en debatavond in de Nieuwe Zaal. De thema’s zijn altijd verbonden met belangrijke internationale data: Internationale Vrouwendag, Dag van de Fairtrade, Wereldvluchtelingendag en de Internationale Dag van het Straatkind. Ontwikkelingssamenwerking is de rode draad. Een avondje Ciné Solidair kost je 4 euro, inclusief een drankje.   

Zomerbar
In de zomer doen we drie ‘zomerbars’ in de mooie begijnhoftuin van Z33 en in het najaar volgt er nog een uniek en vernieuwend documentairefestival in Z33, dat tegen dan in een nieuw jasje steekt.

Op het programma:
Annemie Struyf
15/03/2019
Kom op vrijdag 15 maart naar de eerste film- en debatavond rond het thema gender. De film 'T-Junction' gaat over twee Tanzaniaanse vrouwen die elkaar ontmoeten in het ziekenhuis. Na de film volgt een debat met Annemie Struyf en Hasseltse organisaties met een project in een ontwikkelingsland. Koop snel je ticket.
film Liyana
12/04/2019
Op vrijdag 12 april staat het thema multiculturaliteit centraal. We starten met docu-animatie Liyana, voor kinderen vanaf 8 jaar en sluiten af met een speelworkshop. Reserveer snel je plekje.
Ciné Solidair
21/06/2019
De thema-avond op vrijdag 21 juni, de dag na Wereld Vluchtelingen dag, staat in het teken van vluchtelingen. Zonder commentaar registreert 69 Minutes of 86 Days het lange traject van een driejarig Syrisch meisje op de vlucht. Mis deze beklijvende documentaire niet.

Contacteer webmaster