Vanaf 22 mei kan je inschrijven voor de zomervakantie. We hebben alle kinderen gekoppeld aan een locatie. Je kan je kind enkel inschrijven voor die locatie. Tijdens de zomer zijn we gesloten op 1 juli, 2 juli, 21 juli en 30 en 31 augustus.

Buitenschoolse opvang stad Hasselt

Wat

Zoek je kwaliteitsvolle opvang voor je kinderen voor en na de schooluren en tijdens schoolvakanties? Dan helpt de stad Hasselt je graag een handje.

Een aantal scholen werken samen met onze buitenschoolse opvangen. Tijdens schooldagen wordt je kind hier na en/of voor de schooluren opgevangen. Tijdens de vakantieperiodes openen we vier buitenschoolse opvangen van de Stad Hasselt. We openen om 7 uur en sluiten om 18.30 uur. Of zelfs van 6.30 uur tot 19 uur op aanvraag.

Je kind kan vrij kiezen met wie en wat ze spelen, binnen of buiten, alleen of in groep, zich wild uitleven of net heel rustig bezig zijn, misschien even samen zitten of zelfs knuffelen met de begeleid(st)ers.

Voor wie

 • Je kind is gedomicilieerd in Hasselt of ingeschreven in een Hasseltse school.
 • Je kind is tussen 2,5 en 12 jaar en gaat naar school.
 • Je kind is zindelijk (enkel nodig voor vakantieopvang)

Inschrijven: hoe?

Komt je kind voor de eerste keer?
Stap 1: Kennismaking.
Kom langs in een van onze opvangen om kennis te maken. Dit kan elke schooldag tussen 9 en 10 uur of tussen 17 en 18 uur. Op woensdag kan het tussen 16 en 18 uur. Lukt geen van deze momenten, dan ontvangen we je graag op onze kantoren in stadhuis 't Scheep.  Bel of mail voor een afspraak.

Stap 2: Maak samen het dossier van je kind in orde. Woon je niet in Hasselt, neem dan ook een attest gezinssamenstelling mee. Zodra je dossier verwerkt is, krijg je van ons je toegangscode om in te schrijven tijdens schooldagen en vakantieperiodes.

Je kind komt al naar de opvang? 
Dan kan je digitaal inschrijven voor onze buitenschoolse opvangen. Surf naar https://www.i-school.be/lid/ischool en meld je aan met je persoonlijke code. Je ontvangt steeds een e-mail als er zich wijzigingen voordoen omwille van coronamaatregelen.

Inschrijven: wanneer

Wanneer je kan inschrijven, lees je op onderstaande kalender. Ook de uiterste inschrijfdatum staat vermeld. Tot dan kan je je planning herzien en je inschrijving wijzigen of annuleren zonder bijkomende bijdrage. Opgelet! Na de uiterste inschrijfdatum betaal je, indien je geen jokers meer hebt, een extra bijdrage. De tarieven vind je terug in het vernieuwd huishoudelijk reglement.

Tijdens schoolvrije- en vakantiedagen zijn de plaatsen beperkt en raden we je aan tijdig in te schrijven.

periode inschrijven vanaf uiterste inschrijfdatum
schooldagen
2020-2021
voor en/of na schooluren vanaf 1 augustus (voor het hele schooljaar) tot woensdag 24 uur van de week voorafgaand aan de opvangweek
schoolvrije dagen vanaf 1 augustus (voor het hele schooljaar) tot woensdag 24 uur van de week voorafgaand aan de opvangweek
vakantieperiodes herfstvakantie 2020 vanaf 1 oktober tot 11 oktober (24 uur 's avonds)
kerstvakantie 2020 vanaf 1 november tot 29 november (24 uur 's avonds)
krokusvakantie 2021 vanaf 1 januari tot 24 januari (24 uur 's avonds)
paasvakantie 2021 vanaf 24 februari tot 14 maart (24 uur 's avonds)
zomervakantie
(juli 2021)
vanaf 22 mei tot 13 juni (24 uur 's avonds)
zomervakantie (augustus 2021) vanaf 22 mei tot 11 juli (24 uur 's avonds)

 

Locaties

Tijdens de vakantieperiodes zijn 4 locaties geopend:

 • De speelclub- mini's (Kuringen), Diepstraat 56, 3511 Hasselt
 • De Speelclub - maxi's (Kuringen), Joris van Oostenrijkstraat 30, 3511 Hasselt
 • De Regenboog (Runkst), Boomkensstraat 75, 3500 Hasselt
 • ‘t Noppertje (Stevoort), Oppenstraat 1, 3512 Hasselt

Kostprijs

 • Schooldagen: minimum 0,90 euro per begonnen halfuur /tussen 3 en 6 uur = 6 euro / meer dan 6 uur= 10 euro
 • Schoolvrije- en vakantiedagen: minder dan 3 uur = 4 euro /tussen 3 en 6 uur = 6 euro/ meer dan 6 uur= 10 euro
 • Sociaal tarief mogelijk: informeer via 011 23 93 36
 • De tarieven voor extra kosten bij niet tijdig afmelden of inschrijven vind je terug in het vernieuwd huishoudelijk reglement.

Betaal je factuur via overschrijving.
De opvang bezorgt je een fiscaal attest.
Wijzigingen over het aanrekenen van extra kosten bij niet tijdig afmelden of inschrijven, wegens aanpassingen in het draaiboek COVID-19 voor de kinderopvang, maken we bekend in de opvanglocaties.

Contact