Gratis broeikasboom of -plantje

Levering aan huis

Graag willen we je informeren dat de broeikasbomen & het aangevraagde bloemenzaad vanaf woensdag 1 april aan huis worden bedeeld. Het afhaalmoment op zaterdag 14 maart werd afgelast.Conform de opgelegde maatregelen plaatsen onze arbeiders:

 • de bestellingen aan de voordeur, bellen aan en vervolgen daarna meteen hun route.
 • Er wordt niet gewacht tot een bewoner al dan niet de deur opent.
 • Waar planten overlast kunnen creëren op de stoep, hangen we deze in een zak aan de deurklink. We recupereren hiervoor oude stadsvuilzakken die nog in onze magazijnen voorradig waren.
 • De bestelde zakjes bloemenzaad steken we in de brievenbussen.

Veelgestelde vragen

 1. Wie ontvangt een gratis boom, plant of bloemenzaad?
  Alle Hasselaren die een bevestigingsmail hebben ontvangen na hun online bestelling.
   
 2. Wanneer mag ik mijn bestelling verwachten?
  We starten op woensdag 1 april. Ten laatste op vrijdag 3 april verwachten we dat alles bedeeld is.
   
 3. Levering per soort
  Om praktische redenen, levert elke bedeelploeg één soort boom of plant. Het is dus perfect mogelijk dat in je straat al stokrozen werden geleverd en jij nog even moet wachten op jouw notelaar. Ten laatste op vrijdag 3 april zou alles bedeeld moeten zijn. Ook de zakjes zaad bussen we afzonderlijk.
 4. Ik wil een levering op een ander adres of voor iemand anders
  Dit gaat niet. We leveren op het opgegeven adres of je kan je levering laten schrappen via groenactie@hasselt.be
   
 5. Levering op ander moment
  Dit is niet mogelijk. We gaan geen bijkomende leveringen organiseren. Het wordt al een huzarenstukje om de meer dan 6000 bestellingen te leveren.
   
 6. Levering aan appartementen
  De levering gebeurt aan de inkomhal of aan de voordeur. De leveringen zijn niet genummerd of voorzien van een naam. We rekenen op de eerlijkheid van de inwoners om enkel hun eigen plant te nemen.
   
 7. Levering verdwenen of de levering niet ontvangen
  We controleren dan of de boom effectief is geleverd. Enkel mensen waar de levering volgens onze gegevens niet is gebeurd, worden hierover opnieuw gecontacteerd.
   
 8. Is dit verantwoord in tijden van corona?
  De planten worden enkel aan klinken gehangen daar waar er onvoldoende plaats is om deze voor de deur te zetten. Het personeel dat de planten bedeelt, is uitgerust met handschoenen en ontsmettingsmiddel. Het plantseizoen loopt over een tweetal weken ten einde en de broeikasbomen worden nu al een tijdje bewaard in onze magazijnen. We bieden deze levering aan zodat al dat plantgoed (meer dan 6000 stuks) niet verloren gaat. Wens je dit niet? Dan kun je de levering bij jouw thuis laten schrappen. Geef hiervoor je adres door via groenactie@hasselt.be

Contact