Bestel je gratis broeikasboom of -plantje 2020

Voor wie

Voor elk Hasselts gezin ligt er ook dit jaar weer 1 broeikasboom of -plant klaar. Want hoe meer groen, hoe meer zuurstof in onze stad! Per adres kan je er 1 boom/plant aanvragen. Bespreek binnen je gezin wie de aanvraag verstuurt.

boom klein

Welke boom/plant past het best bij jou?

Stokrozen
Een pakket van 4 stokrozen met een witte, rode, roze of zwarte bloeikleur. De stokroos is een tweejarige plant die rijkelijk bloeit tussen juli en september. De stokroos wordt tot 175 cm hoog. De stokroos is zeer gemakkelijk en vraagt bijna geen onderhoud.

Frambozen
Een pakket van frambozen planten bestaande uit een zomerframboos, herfstframboos en gele framboos. Zoals de naam doet vermoeden kan je dus zowel in de zomer als de herfst heerlijke rode frambozen verwachten.  Heel gemakkelijke plant die liefst in de zon staat.

Laagstam Perenboom
Een laagstam betekent dat de stam zeer kort is, zo een 50 cm. Hierdoor kan je makkelijk de boom snoeien en nog belangrijker, makkelijk peren oogsten. Als de boom volwassen is wordt hij maximaal 4 meter hoog. Voorzie zeker de eerste twee jaren een boompaal. Misschien heb je dit jaar al enkele peren, vanaf volgend jaar begint de oogst alleen maar groter te worden.

Sporkehout
Dit is een echte topper voor de bijen en hommels. Sporkehout bloeit maar liefst van mei tot september. De besjes die volgen na de bloei zijn zeer geliefd door de vogels. Deze kleine struik is volwassen een 7 meter hoog maar blijft compact. 

Notelaar
De notelaar heeft een zeer mooie vorm en decoratieve witgrijze stam. De boom kan tot 30 meter hoog worden en heeft een open kruin. Voor okkernoten moet je wel even geduld hebben, meestal produceren de bomen pas noten na 3 tot 4 jaren. Voorzie zeker de eerste twee jaren een boompaal.

Valse christusdoorn
Deze snelgroeiende boom is een drachtboom voor de bijen en kan tot 20 meter hoog worden. De bloei is onopvallend maar de boom draagt wel sikkelvormige peulen die tot 45 cm lang kunnen worden. Onze doornloze variëteit heeft een mooie gele herfstverkleuring.
 

Boom/plant bestellen en afhalen

Vul dit digitaal formulier in. Doe dit ten laatste op 1 maart 2020.
Je kan niet telefonisch inschrijven.  Heb je geen computer, vraag het dan aan familie/vrienden of kom naar het stadhuis. Onze medewerkers van het snelloket helpen je graag verder. Je ontvangt ook meteen je bevestigingsbericht met uniek bestelnummer.

Bevestigingsbericht

Na je inschrijving ontvang je meteen in je mailbox onze bevestigingsmail met jouw uniek bestelnummer. Je hebt dat unieke bestelnummer in die mail nodig om je plant of boom af te kunnen halen. Bewaar het dus goed. Heb je geen e-mail ontvangen? Dan is er iets fout gelopen met je bestelling (bijv. een foutief e-mailadres) of zit de mail in je inbox ongewenste mail/spam.

Afhalen met bestelnummer

Je bestelling haal je op zaterdag 14 maart 2020 (opgelet: enkel op deze dag) tussen 8 en 16 uur af op de parking op de Centrale Werkplaatsen, Hellebeemden 20. Breng zeker het unieke bestelnummer in je bevestigingsmail mee. Dat mag afgeprint, of op je smartphone. Geraak je er die dag niet? Vraag dan aan je buren of familie om jouw bestelling ook af te halen. Geef dan wel je bevestigingsmail met bestelnummer mee.

Contactgegevens

 Per adres kan ik er maar 1 boom/plant aangevraagd worden. Bespreek binnen je gezin wie de aanvraag verstuurt.

Bestelling

Vul je e-mailadres correct en volledig in, zodat we je een bevestigingsmail (met jouw bestelnummer) kunnen sturen. Dit bericht heb je nodig om je boom/plantje af te halen. 

Je kan kiezen uit zes soorten. Opgelet: je kan je keuze achteraf niet meer wijzigen.

Ik bestel een:
Hierbij verklaar ik mij akkoord met het aanvragen van 1 broeikasboom of-plant per adres.

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring

Extra: bloemenzaad

Alle kleine beetjes helpen. Daarom kan je bovenop je broeikasboom ook bloemenzaadjes bestellen. Voorwaarde dat je minstens 4m² tuin omzet in een bloemenweide. We delen 2.000 zakjes uit.

Bestel je bloemenzaad

Extra: tegeltuin met klimplant

Interesse in een tegeltuin? De eerste 100 Hasselaren die zo'n tuintje aanvragen, krijgen gratis een klimplant én kliminstallatie. Weet je niet goed welke het beste past op jouw gevel? Kom naar de infoavond op maandag 17 februari of op maandag 30 maart.

Bestel je tegeltuin

Contact