Naar de markt

Geroezemoes, gezellige drukte, lekkere geuren, verrassende ontdekkingen… Markten brengen leven op pleinen en straten en zijn onmisbaar voor een sfeervolle stad.

Coronamaatregelen om de veiligheid te garanderen:

  • Mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar.
  • Je mag niet fietsen tussen de marktkramen. Stal je fiets in de fietsenstalling aan de bibliotheek of de Maastrichterstraat.
  • Kijk met je ogen, niet met je handen. Raak enkel aan wat je koopt.
  • Is het druk aan een kraam? Wandel verder en kom later even terug.

Wekelijkse markt

  • Markt centrum (Kolonel Dusartplein): elke dinsdag en vrijdag van 8 tot 12.30 uur
  • Buurtmarkt Kuringen (parking Gildezaal): elke dinsdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Banneux (parking Banneuxkerk): elke donderdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Kermt (Kermetaplein): elke vrijdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Godsheide (Kiezelstraat): elke dinsdag van 14.30 tot 18.30 uur

Vette dinsdagmarkt

Bloemetjes, een overheerlijke gebraden kip of een nieuwe outfit: je kan het allemaal vinden op de Vette dinsdagmarkt op dinsdag 16 februari op het kolonel Dusartplein. Dan is de markt zelfs een beetje groter, met extra kraampjes in de Maastrichterstraat.

markt
Merwt

Boerenmarkt Merwt

Op 12 en 13 december ben je welkom op de lokale en ecologische voedingsmarkt Merwt in het Oud Gerechtsgebouw op de Havermarkt. Je kan op Merwt je wekelijkse voedingswaren inkopen, een lekkere lunch afhalen bij de cateraars en originele kerstcadeaus vinden om duimen en vingers bij af te likken! 

antiekmarkt

Antiek & brocantemarkt

Opgelet: Tijdelijk gesloten omwille van corona
Van april tot eind oktober kan je elke zaterdag van 8 tot 13 uur rustig kuieren en snuisteren op de antiek-, brocante- en curiosamarkt op het Kolonel Dusartplein. Wil je ook een stand bemannen? Bel dan naar 0496 58 74 02 of 0496 58 74 03.

Kunstmarkt

Kunstmarkt Montmartre

Het Capucienenplein wordt in juli en augustus op zaterdag omgetoverd tot een klein Montmartre. Op het plein bieden kunstenaars zelfgemaakte werkjes te koop aan. Je vindt er een ruim aanbod aan schilderijen, aquarellen, keramiek, houtsnijwerk, hoeden... Wil je ook een stand bemannen? Mail dan naar carine.sampermans@telenet.be

Boulev'art

Avondmarkt Boulev'Art

In augustus kan je van 17 tot 22 uur naar de avondmarkt 'Boulev'Art' op de kleine ring en het Kolonel Dusartplein. Je wandelt er langs de verlichte kraampjes onder de bomen op de Boulevard. Geen fruit- of groentekraampjes, maar er zijn wel boeken, muziek, zeefdruk, keramiek, juwelen, bronswerk, aquarellen.. te koop. Creatievelingen werken er live aan hun nieuwe creaties. En er is live muziek en straatanimatie. Vraag een standplaats aan via cultuur@hasselt.be of bel naar 011 23 90 00.

bloemen

Allerheiligenbloemenmarkt

Op 1 november vieren we Allerheiligen, het feest van alle heiligen. Op 2 november is het Allerzielen en denken we aan alle mensen die gestorven zijn en die we missen. In de Kruisherenlaan kan je 5 dagen lang (van 29 oktober tot en met 1 november)  terecht op de bloemenmarkt van 8 tot 18 uur.

 

Paardenjaarmarkt

Elk jaar in maart wordt het Prinsenhof in Kuringen omgetoverd tot een middeleeuws festijn. Het is dan Paardenjaarmarkt, een traditie sinds 1242. De paardenhandelaars met hun paarden vormen nog steeds het hart van de markt. Op het programma: markt, paardenshow, orgelpartij, hoefsmid, muzikanten…

paardenjaarmarkt