Naar de markt

Geroezemoes, gezellige drukte, lekkere geuren, verrassende ontdekkingen… Markten brengen leven op pleinen en straten en zijn onmisbaar voor een sfeervolle stad.

Coronamaatregelen om de veiligheid te garanderen:

  • Mondmasker is verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar.
  • Je mag niet fietsen tussen de marktkramen. Stal je fiets in de fietsenstalling aan de bibliotheek of de Maastrichterstraat.
  • Kijk met je ogen, niet met je handen. Raak enkel aan wat je koopt.
  • Is het druk aan een kraam? Wandel verder en kom later even terug.

Wekelijkse markt

  • Markt centrum (Kolonel Dusartplein): elke dinsdag en vrijdag van 8 tot 12.30 uur
  • Buurtmarkt Kuringen (parking Gildezaal): elke dinsdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Banneux (parking Banneuxkerk): elke donderdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Kermt (Kermetaplein): elke vrijdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Godsheide (Kiezelstraat): elke dinsdag van 14.30 tot 18.30 uur
 

Speciale markten

  • Zaterdag 12 en zondag 13 december: Midwintermarkt van 13 tot 20 uur - Molenpoortplein
Merwt

Boerenmarkt Merwt

Elke 1ste zaterdag van de maand (van augustus tot december) brengen we kleinschalige boeren, verwerkers en ambachten uit Limburg samen in Hasselt. Je kan er producten proeven, ontdekken en kopen, van een ontbijt genieten en gezellig blijven hangen. De markt heet 'Merwt', een fonetische verwijzing naar het dialect voor markt. Een bezoekje waard! De eerste drie Merwt-markten (augustus, september en oktober) gaan in de openlucht door in de Begijnhoftuin, Zuivelmarkt 33. De editie van november en de twee Kerstedities gaan door in en rond het Oud Gerechtshof op de Havermarkt. Lees meer

antiekmarkt

Antiek & brocantemarkt

Opgelet: Tijdelijk gesloten omwille van corona
Van april tot eind oktober kan je elke zaterdag van 8 tot 13 uur rustig kuieren en snuisteren op de antiek-, brocante- en curiosamarkt op het Kolonel Dusartplein. Wil je ook een stand bemannen? Bel dan naar 0496 58 74 02 of 0496 58 74 03.

Kunstmarkt

Kunstmarkt Montmartre

Het Capucienenplein wordt in juli en augustus op zaterdag omgetoverd tot een klein Montmartre. Op het plein bieden kunstenaars zelfgemaakte werkjes te koop aan. Je vindt er een ruim aanbod aan schilderijen, aquarellen, keramiek, houtsnijwerk, hoeden... Wil je ook een stand bemannen? Mail dan naar carine.sampermans@telenet.be

Boulev'art

Avondmarkt Boulev'Art

Opgelet: de editie 2020 is afgelast!
In augustus kan je van 17 tot 22 uur naar de avondmarkt 'Boulev'Art' op de kleine ring en het Kolonel Dusartplein. Je wandelt er langs de verlichte kraampjes onder de bomen op de Boulevard. Geen fruit- of groentekraampjes, maar er zijn wel boeken, muziek, zeefdruk, keramiek, juwelen, bronswerk, aquarellen.. te koop. Creatievelingen werken er live aan hun nieuwe creaties. En er is live muziek en straatanimatie. Vraag een standplaats aan via cultuur@hasselt.be of bel naar 011 23 90 00.

bloemen

Allerheiligenbloemenmarkt

Op 1 november vieren we Allerheiligen, het feest van alle heiligen. Op 2 november is het Allerzielen en denken we aan alle mensen die gestorven zijn en die we missen. In de Kruisherenlaan kan je 5 dagen lang (van 29 oktober tot en met 2 november)  terecht op de bloemenmarkt van 8 tot 18 uur.

 

Paardenjaarmarkt

Elk jaar in maart wordt het Prinsenhof in Kuringen omgetoverd tot een middeleeuws festijn. Het is dan Paardenjaarmarkt, een traditie sinds 1242. De paardenhandelaars met hun paarden vormen nog steeds het hart van de markt. Op het programma: markt, paardenshow, orgelpartij, hoefsmid, muzikanten…

paardenjaarmarkt