Naar de markt

Geroezemoes, gezellige drukte, lekkere geuren, verrassende ontdekkingen… Markten brengen leven op pleinen en straten en zijn onmisbaar voor een sfeervolle stad.

Wekelijkse markt

  • Markt centrum (Kolonel Dusartplein): elke dinsdag en vrijdag van 8 tot 12.30 uur
  • Buurtmarkt Kuringen (parking Gildezaal): elke dinsdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Banneux (parking Banneuxkerk): elke donderdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Kermt (Kermetaplein): elke vrijdag van 14.30 tot 18.30 uur
  • Buurtmarkt Godsheide (Kiezelstraat): elke dinsdag van 14.30 tot 18.30 uur

Nieuw marktplan voor de wekelijks markt aan het Kolonel Dusartplein

De wekelijkse markt in Hasselt staat elke dinsdag en vrijdag op het Kolonel Dusartplein van 8u00 tot 12u30. Je vindt er een ruim aanbod voeding, textiel, bloemen en planten, en nog veel meer. Ideaal om lokaal inkopen te doen en de plaatselijke economie te ondersteunen, of om te genieten van een lekker hapje en drankje in een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Op het plan vind je de vaste kramen, aangevuld met vrije of ‘losse’ plaatsen. Deze worden ingenomen door kramers die maar af en toe naar onze markt en verrassen je graag met hun aanbod. Bovendien is de markt erg goed bereikbaar. Je geraakt er gemakkelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer. Er zijn fietsenstallingen voorzien langs de markt.

marktplan
kerstmerwt

Boerenmarkt Merwt

Elke eerste zaterdag van de maand ben je welkom op de lokale en ecologische voedingsmarkt Merwt op het Molenpoortplein. Hier kan je voedingswaren inkopen, een lekkere lunch afhalen bij de cateraars en genieten van heel wat lokaal lekkers!

antiekmarkt

Antiek & brocantemarkt

Van april tot eind oktober kan je elke zaterdag van 8 tot 13 uur rustig kuieren en snuisteren op de antiek-, brocante- en curiosamarkt op het Kolonel Dusartplein. Wil je ook een stand bemannen? Bel dan naar 0496 58 74 02 of 0496 58 74 03.

markt

Vette Dinsdag Jaarmarkt

Beleef de markt met carnavalsambiance. Op dinsdag 1 maart krijgt de wekelijkse markt op het Kolonel Dusartplein extra beleving. Je bent er heel erg welkom van 8 tot 14 uur.

Boulev'art

Avondmarkt Boulev'Art

In augustus kan je van 17 tot 22 uur naar de avondmarkt 'Boulev'Art' op de kleine ring en het Kolonel Dusartplein. Je wandelt er langs de verlichte kraampjes onder de bomen op de Boulevard. Geen fruit- of groentekraampjes, maar er zijn wel boeken, muziek, zeefdruk, keramiek, juwelen, bronswerk, aquarellen.. te koop. Creatievelingen werken er live aan hun nieuwe creaties. En er is live muziek en straatanimatie. Vraag een standplaats aan via cultuur@hasselt.be of bel naar 011 23 90 00.

Kunstmarkt

Kunstmarkt Montmartre

Het Capucienenplein wordt in juli en augustus op zaterdag omgetoverd tot een klein Montmartre. Op het plein bieden kunstenaars zelfgemaakte werkjes te koop aan. Je vindt er een ruim aanbod aan schilderijen, aquarellen, keramiek, houtsnijwerk, hoeden... Wil je ook een stand bemannen? Mail dan naar carine.sampermans@telenet.be

Paardenjaarmarkt

Elk jaar in maart wordt het Prinsenhof in Kuringen omgetoverd tot een middeleeuws festijn. Noteer zaterdag 19 maart in je agenda. Het is dan Paardenjaarmarkt, een traditie sinds 1242. De paardenhandelaars met hun paarden vormen nog steeds het hart van de markt. Op het programma: markt, paardenshow, orgelpartij, hoefsmid, muzikanten…

paardenjaarmarkt
Fruit kopen op de markt

Kermisjaarmarkt

Kermis dat betekent traditiegetrouw ook… Kermisjaarmarkt. Op dinsdag 21 september krijgt de wekelijkse markt op het Kolonel Dusartplein nog een upgrade, met extra veel beleving en bijkomende standhouders in de Maastrichterstraat. Je bent er heel erg welkom van 8 tot 14 uur.

bloemen

Allerheiligenbloemenmarkt

Op 1 november vieren we Allerheiligen, het feest van alle heiligen. Op 2 november is het Allerzielen en denken we aan alle mensen die gestorven zijn en die we missen. In de Kerkhofstraat kan je 5 dagen lang (van 29 oktober tot en met 2 november)  terecht op de bloemenmarkt van 8 tot 18 uur.