Een fiets lenen of huren

Een fiets lenen of huren

1. Deelfietsen in de binnenstad

In de Hasseltse binnenstad staan 200 'groene' deelfietsen verspreid in het centrum. Er zijn dus geen vaste standplaatsen. Download de ‘Mobit’-app (www.mobit.eu) en bekijk waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Je mag overal naartoe fietsen op voorwaarde dat je de fiets achterlaat op een openbare plek op Hasselts grondgebied.

Kostprijs
Registreer je eerst op http://www.mobit.eu en betaal een waarborg van 49 euro. Wie zich uitschrijft, krijgt de waarborg en het resterende bedrag in de 'wallet' terugbetaald. Je betaalt:
Periode     Tarief per begonnen blok van 20 min
1st uur     0,45 euro
2de uur     0,65 euro
3de uur     0,80 euro
Volgende uren: 1 euro

2. Fietspunt aan het station

Er zijn meer dan 100 fietsen beschikbaar aan het station. Huur jouw fiets voor een dag, een maand of een jaar. Er zijn verschillende type fietsen beschikbaar: (elektrische) fietsen, tandems, kinderfietsen, kinderzitjes, aanhangfietsen, aanhangkarren, bakfietsen en fietsen voor personen met een beperking.

Heb je vragen over de beschikbaarheid en de prijs? Bel het Fietspunt op het gratis nummer 0800 96 96 7. Dan beantwoorden we al jouw vragen over beschikbaarheid en prijs.

 1. Vul het online formulier in.
 2. Bel naar het gratis nummer 0800 96 96 7.
 3. Spring binnen bij het Fietspunt op het Stationsplein – van 7 tot 19 uur, maar in het weekend en op feestdagen alleen op afspraak.

Fietspunt Hasselt

Stationsplein
3500 Hasselt

3. Blue-bike aan het station

Pendel je elke morgen met de trein naar Hasselt? Rij de stad in met één van de 43 ‘blauwe’ fietsen. Je kan er eentje ontlenen voor maximaal 24 uur (tenzij je extra betaalt) met je badge aan de sleutelautomaat, op eender welk moment van de dag. Handig om te weten: met één blue-bike kaart kan je 2 fietsen ontlenen. Breng hem na gebruik terug naar de standplaats aan het station. Het kost je amper 12 euro per jaar.

Jaarabonnement
Surf naar www.blue-bike.be en registreer je online. Een week later valt jouw badge in de brievenbus. Kom je langs in het Fietspunt aan het station? Dan krijg je twee bonnen voor onmiddellijk gebruik. Je badge sturen we na via de post.

Geldig in andere steden
Met je badge ontleen je ook in andere steden even gemakkelijk een blauwe fiets. Shoppen in Gent? Cultuur opsnuiven in Brugge? Vergaderen in Brussel? Je Blue-bike staat op je te wachten aan de uitgang van het station. Denk er wel aan dat je in sommige steden tot 4 euro per rit bijbetaalt.

Minder auto’s in de stad
Dit project is een oplossing om het aantal auto’s in de stad te beperken. Minder parkeerproblemen, minder uitlaatgassen en… gezond bewegen op weg naar je afspraak. Wat wil een mens nog meer? Met de Blue-bikes werkt Hasselt aan haar klimaatactieplan. Tegen 2020 willen we de CO2-uitstoot met twintig procent terugdringen. Dat maakt die blauwe fietsen dus ook behoorlijk groen!

Blue-bikes

Stationsplein
3500 Hasselt

4. Stadsfiets aan het Groenplein of Boudewijnlaan

Ook aan de Boudewijnlaan en het Groenplein kan je een fiets ontlenen. Je mag die een hele dag gratis gebruiken. Tenminste als je hem weer vóór 17.30 uur inlevert. Het is simpel: kom naar het uitleenpunt met je identiteitskaart – reserveren kan niet. Tenzij je graag op een tandem fietst? Die reserveer je -minstens 2 dagen op voorhand via aanvraagformulier tandem. We laten je snel weten of onze tandem beschikbaar is.

 • Groenplein: fietsen en tandems
  • Maandag tot vrijdag: 9 tot 17.30 uur
  • Zaterdag: 10 tot 17.30 uur
 • Boudewijnlaan: fietsen
  • Maandag tot vrijdag: 8 tot 9.30 uur
  • Zaterdag: 9.30 tot 11 uur

Dienst Preventie

Burgemeester Bollenstraat 15
3500 Hasselt