Een fiets lenen of huren

1. Mobit-fietsen

In Hasselt staan 200 'groene' deelfietsen verspreid. Er zijn dus geen vaste standplaatsen. Download de ‘Mobit’-app en bekijk waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Je mag overal naartoe fietsen.

Kostprijs rijtijd + parkeren
Je betaalt voor je rijtijd. Afhankelijk van waar je je fiets parkeert, betaal je een extra bedrag. In en rond het centrum (de free float zone) kan je je fiets gratis achterlaten. Je fiets buiten de operationele zone achterlaten, kost niets wanneer je de fiets parkeert op een Mobit-parkeerplek, die in je app staan aangeduid. Voor een zelfgekozen plek betaal je 5 euro.

Heen- en weerfiets voor 24 uur
Voor een heen- en weerfiets betaal je 3 euro voor een dag (24 uur). Je moet hem na je laatste rit wel terug brengen naar je startlocatie aan het station. Reserveer je fiets vooraf zodat je zeker bent dat hij klaar staat bij je aankomst.

mobit fiets

2. Fietspunt aan het station

Er zijn meer dan 100 fietsen beschikbaar aan het station. Huur jouw fiets voor een dag, een maand of een jaar. Er zijn verschillende type fietsen beschikbaar: (elektrische) fietsen, tandems, kinderfietsen, kinderzitjes, aanhangfietsen, aanhangkarren, bakfietsen en fietsen voor personen met een beperking. Heb je vragen over de beschikbaarheid en de prijs?

Ontdek het Fietspunt

3. Blue-bike aan het station

Kom je met de trein naar Hasselt? Rij de stad in met één van de ‘blauwe’ Blue-Bike fietsen. Je kan er eentje ontlenen met je badge aan de sleutelautomaat, op eender welk moment van de dag. Voor de eerste 24 uur betaal je 1,15 euro. Handig om te weten: met één blue-bike kaart kan je 2 fietsen tegelijkertijd ontlenen. Breng de fiets na gebruik terug naar de standplaats aan het station.

Jaarabonnement
Surf naar www.blue-bike.be en registreer je online. Een week later valt jouw badge in de brievenbus. Kom je langs in het Fietspunt aan het station? Dan krijg je twee bonnen voor onmiddellijk gebruik. Je badge sturen we na via de post.

Geldig in andere steden
Met je badge ontleen je ook in andere steden even gemakkelijk een blauwe fiets. Shoppen in Gent? Cultuur opsnuiven in Brugge? Vergaderen in Brussel? Je Blue-bike staat op je te wachten aan de uitgang van het station.

Minder auto’s in de stad
Dit project is een oplossing om het aantal auto’s in de stad te beperken. Minder parkeerproblemen, minder uitlaatgassen en… gezond bewegen op weg naar je afspraak. Wat wil een mens nog meer? Met de Blue-bikes werkt Hasselt aan haar klimaatactieplan. Tegen 2020 willen we de CO2-uitstoot met twintig procent terugdringen. Dat maakt die blauwe fietsen dus ook behoorlijk groen!

4. Stadsfiets aan het Groenplein of Boudewijnlaan

Ook aan de Boudewijnlaan en het Groenplein kan je een stadsfiets ontlenen. Je mag die een hele dag gratis gebruiken. Tenminste als je hem weer vóór 17.30 uur inlevert. Het is simpel: kom naar het uitleenpunt met je identiteitskaart – reserveren kan niet. Tenzij je graag op een tandem fietst? Die reserveer je -minstens 2 dagen op voorhand via aanvraagformulier tandem. We laten je snel weten of onze tandem beschikbaar is.

 • Groenplein: fietsen en tandems
  • Maandag tot vrijdag: 9 tot 17.30 uur
  • Zaterdag: 10 tot 17.30 uur
  • Gesloten op feestdagen
 • Boudewijnlaan: fietsen
  • Maandag tot vrijdag: 8 tot 9.30 uur
  • Zaterdag: 9.30 tot 11 uur
  • Gesloten op feestdagen

Opgelet: Momenteel geen uitleen van stadsfietsen omwille van het coronavirus.

5. Kinderfietsen - fietsbib

Een kinderfiets lenen in plaats van kopen? Ja, dat kan in de fietsbibliotheek Op Wielekes. Hier leen je een kinderfiets zoals je in een bibliotheek boeken leent. Met een jaarabonnement heb je één jaar lang toegang tot een kwalitatieve kinderfiets op maat. Is de fiets te klein geworden? Dan breng je hem terug en krijg je een groter exemplaar mee. Ontdek snel meer.

Contact