Titel

Dag van de Buren

Dag van de Buren

Wat

Op vrijdag 26 mei 2017 is het de Dag van de Buren in Hasselt. Dan nemen heel wat buren een stoel en zetten zich samen op een pleintje, een stoep of een oprit in de buurt. Je ontmoet er sommige buren voor de eerste keer en met andere, die je al jaren kent, praat je gezellig bij.

Hoe pak je het aan?  Het idee is simpel.

  • Bedenk samen met een andere buur een geschikte locatie voor je burenfeestje.
  • Schrijf je vervolgens in. Je ontvangt van onze dienst Wijkmanagement een startpakket met affiches, ballonnen, uitnodigingen voor de buren en een Fairtradepakket van Oxfam Wereldwinkel Hasselt (fles wijn, fruitsap en een versnapering).
  • Nodig vervolgens ten minste 5 buren uit en vraag om een stoel, een drankje en iets lekkers mee te brengen. Zo kan je burenfeestje de hele dag of avond doorgaan. Let je er na 22 uur wel op dat je slapende buren niet hindert?

Win een muzikaal optreden of vuurkorf.

  • Uit alle inschrijvingen loten we 5 deelnemers die verwend worden met een muzikaal optreden tijdens hun ‘Dag van de Buren’.
  • Wil je een vuurkorf winnen? Mail je leukste foto’s van je 'Dag van de Burenfeestje' voor 15 juni 2017 naar wijkmanagement@hasselt.be. We selecteren 5 winnaars en nodigen hen uit voor de prijsuitreiking op maandag 26 juni om 18 uur. En wie weet staat jouw ingestuurde foto volgend jaar wel op de affiches voor de Dag van de Buren.