Dag van de Buren

Wat

Woon jij in een hechte buurt? Of wil je juist je buren ontmoeten en wat beter leren kennen? ‘Dag van de Buren’ is voor iedere straat of wijk een ideaal moment om bij elkaar te komen. Ook in Hasselt is het Europees concept ‘Dag van de Buren’ uitgegroeid tot een traditie waarbij Hasselaren het initiatief nemen om een burenfeestje te organiseren op vrijdag 20 mei 2022.

Bekijk alle activiteiten waarmee je kan meedoen hieronder!

SH_Dag van de buren 2022.jpg

Feesten met je buren

Schrijf jij je in en nodig minstens vijf buren uit op de stoep, een oprit, een pleintje, … vlakbij je huis? Dan krijg je een startpakket met een Hasseltbon, versieringen en uitnodigingen voor de buren.

Hoe deelnemen? Vul dan het formulier in onderaan deze pagina. Je kan inschrijven tot 2 mei. Opgelet! Wil je een straat afzetten voor jouw burenfeest? Vul dan ook de evenementenaanvraag in voor 8 april via www.hasselt.be/evenement
 

Zeg het met een bloemetje

Nomineer een buur die zich bijzonder inzet voor de buurt. We zetten die mooie burenverhalen in de kijker. Vertel bij je inschrijving wie jij wil nomineren en waarom. Vijf personen mogen een bezoekje verwachten waarbij je je buur verrassen met een mooi boeket bloemen en een speech van de schepen van de Hasselaar.

Zet je stoel buiten

Verzamel met de buren op een stoep, oprit of pleintje… Denk (na 22 uur) wel aan de slapende buren. En maak kennis met de medewerkers van de dienst Wijkopbouw, ze hopen alvast zoveel mogelijk buurtbewoners te ontmoeten!

Een lekkere extra

Dit jaar worden door een onschuldige hand vijf buurten geloot die zich mogen verwachten aan een lekkere extra: een ijsje van de ijskar!

Inschrijven voor startpakket

Sorry, de inschrijvingen voor het gratis pakket zijn afgelopen. 

Contact