Autodelen

Wat

Bij autodelen maken meerdere personen/gezinnen gebruik van eenzelfde wagen. Autodelen is een duurzamer alternatief dan een eigen wagen. Door een auto te delen vermindert het aantal auto’s, vermindert de parkeerdruk en deel je ook de kosten. Bovendien wordt de wagen efficiënter gebruikt. Afhankelijk van het systeem word je ook verlost van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt zoals onderhoud, herstellingen en verzekering.

Voor wie is autodelen ideaal?

  • Wie geen auto heeft, maar er af en toe wel één wil gebruiken.
  • Wie de eigen (tweede) auto weinig gebruikt.
  • Wie overweegt om een (tweede) auto te kopen.
  • Wie af en toe wel een ander type wagen wil gebruiken.

Hoeveel bespaar je met autodelen?

Wil je weten hoeveel je bespaart door aan autodelen te doen? Dankzij de prijscalculator savewithcarsharing.be van Autodelen.net en Testaankoop kom je je financieel voordeel te weten. Er wordt een vergelijking gemaakt tussen een eigen wagen en de verschillende formules van autodeelaanbieders.

Aanbod in Hasselt

  • Cambio: Op een 10-tal plaatsen binnen de Grote Ring vind je Cambio-deelauto’s. Het type wagen varieert van een (kleine) personenwagen tot een lichte vracht. Elk voertuig heeft zijn eigen vaste standplaats. Lees meer op www.cambio.be 
  • Particulier autodelen: In Hasselt vind je ook inwoners die hun auto particulier delen met buurtbewoners volgens een kostendelend principe via Cozycar. Daarnaast heb je ook platformen waar eigenaars en gebruikers elkaar vinden, een soort van AirBnB maar dan voor deelwagens via Tapazz en Drivy.

Contact