Vlot met de bus

Vlot de kleine ring rond

Tijdens de 4 koopweekends kan je gratis gebruik maken van de Boulevardpendel, die alle haltes van de kleine ring met het station verbindt, of de Centrumpendel, die je in het centrum afzet en oppikt. Deze twee pendels rijden van 9.30 tot 19 uur, om de tien minuten. Je moet geen ticket nemen of sms versturen. Je mag er gewoon op- en afspringen.

Bekijk de route en haltes van de Centrumpendel

Bekijk de route en haltes van de Boulevardpendel

Vlot door alle wijken van Hasselt

Tijdens de vier koopweekends – van zaterdagochtend 9 uur tot en met zondagavond 24 uur-  reis je voor 0,15 euro met zowel de H-bussen als de niet H-bussen, dus alle lijnbussen op grondgebied Hasselt. Ook de avondlijn na 19 uur kost je maar 0.15 euro Wat moet je doen? Zodra je opstapt het tekstbericht ‘HASSELT’ versturen naar 4884. Het sms-ticket is gratis. Je betaalt enkel 0,15 euro aan de operator.

Plan je reis met De Lijn

Vlot met de parkingpendel

Ook met de wagen kan je natuurlijk naar Hasselt komen. Om parkeerstress te vermijden tijdens de koopweekends, kies je het best voor één van de vijf P&R-randparkings. Vanaf die parkings brengt een gratis pendelbus je rechtstreeks naar de binnenstad. Tussen 11 en 19 uur rijdt om de 15 minuten een pendel af en aan. Welke randparking je het best kiest? Dat hangt af van je aanrijroute.

Bekijk de parkingpendel

Vlot naar Hasselt

Dankzij verschillende verbindingen kan je Hasselt makkelijk per bus bereiken. Boek jouw plaatsje via een van de volgende busmaatschappijen.

  • De Lijn (vanuit heel Vlaanderen)
  • Tec (vanuit heel Wallonië)
  • Flixbus (vanuit heel Europa)