Sportcontainer All Inclusive challenge (AIC) 2024

ma, 22/04/2024

De afdeling sport en ICP move geloven sterk in een verhaal van inclusief sporten. Daarom werd in 2022 voor de eerste keer de Sportcontainer All Inclusive Challenge (AIC) georganiseerd. In 2024 was er een nieuwe editie van de All inclusive challenge op donderdag 28 maart. Wij vinden het belangrijk dat de container challenge voor iedereen toegankelijk is en daarom worden de oefeningen zo opgesteld dat iedereen kan meedoen. 

All Inclusive Sportcontainerchallenge
Deel deze pagina:

Waar en wanneer?

De AIC ging door op 28 maart 2024 tussen 9 en 17 uur in Kapermolenpark. 

Hoe deelnemen?

Om mee te kunnen doen moeten jullie teams van 4 vormen. Deze teams kunnen bestaan uit deelnemers + begeleiders. Hoeveel deelnemers en hoeveel begeleiders in jullie teams zitten kiezen jullie zelf. 20 teams van 4 personen nemen het tegen elkaar op in verschillende disciplines. Jullie opdracht is om de verschillende disciplines tot een zo goed mogelijk einde te brengen en zo een beker binnen te halen. 

Wij dagen hierbij de Hasseltse voorzieningen, scholen, clubs en organisaties uit om maximaal 2 teams van telkens 4 personen af te vaardigen waarbij de deelnemers een minimumleeftijd van 17 jaar hebben. 
De proeven zijn zodanig opgebouwd dat elk team zijn of haar sporters kan indelen naargelang hun sterkte. Elke proef wordt uitgevoerd door 2 deelnemers, de andere 2 motiveren. 

Voorbeelden van proeven zijn:

  • Roeien
  • Boogschieten
  • Frisbee gooien
  • Bench Press

Voorafgaand aan de competitie zullen alle proeven verduidelijkt en gedemonstreerd worden.

Wat valt er te winnen?

Op het einde van de All Inclusive challenge reiken we 3 bekers uit: 

  1. Fair play beker (voor het eerlijkste en fairste team)
  2. Most Inclusive beker (voor het meest inclusieve team)
  3. Teamspirit beker (voor het team dat het best samenwerkt)

Bekijk het fotoalbum

All Inclusive Sportchallenge 2024