Hasselt Kermis van 19 tot 27 september

 

Hasselt Kermis staat op het Kolonel Dusartplein en de Boudewijnlaan. Omwille van corona delen we de kermis op in 5 zones en is er een maximum van 400 personen inclusief kinderen per zone. Tijdens de openingsdag kwam één op drie die een ticket bestelde niet opdagen. Daardoor leek het op de druktemeter op onze website alsof de kermis volzet was, maar in realiteit was er wel nog vaak plaats over. Daarom gaan we het reservatiesysteem vervangen door een één-in-één-uit-principe. Zo zorgen we ervoor dat we de veiligheid voor iedereen blijven garanderen, terwijl we de zones maximaal gevuld houden. We gaan blijven evalueren, indien nodig sturen we opnieuw bij.

De kermis is van maandag tot en met donderdag open van 15 uur tot 22 uur, op vrijdag van 15 tot 23 uur en in het weekend van 13.30 tot 23 uur.
Bekijk online de attracties per zone en kies je favoriete zone(s).

5 coronaveilige zones

Elke zone heeft een eigen ingang, wachtzone en uitgang. Volg de signalisatie en je geraakt op je bestemming. Zone 1, 2 en 3 bereik je via het Kolonel Dusartplein. Zone 3 heeft 2 ingangen: via het Dusartplein of via de Kapermolenstraat. Voor zone 4 en 5 moet je via de Willekensmolenstraat naar de parking van de oude brandweerkazerne. Op de kermis is een mondmasker verplicht en wordt er voldoende ontsmettingsgel voorzien. Ook de foorkramers nemen de nodige maatregelen waardoor een bezoek aan de kermis veilig kan verlopen.

Grondplan kermis


Waarom moet ik registreren aan de ingang?


We hebben de gegevens van één persoon van je bubbel nodig, om contact tracing mogelijk te maken. Registreer je online of vul ter plaatse een formulier in. We raden je aan om online te registreren, zo win je heel wat tijd. Noteer je naam, voornaam, e-mail of gsm. Je ontvangt een QR-code/ per persoon. Met die code kan je op elke dag, op alle tijdstippen en in alle 5 zones binnen. Je kan dus met je code in zone 1 starten en vervolgens opnieuw laten scannen in een andere zone.

 

Registreer je snel online


Bekijk hier de attracties per zone!

 

zone 1 >          zone 2 >        zone 3 >        zone 4 >        zone 5 >