Stage bij Hogevijf

ma, 20/02/2023

Myriam Daniëls nadert de zestig en zit in het tweede jaar van haar opleiding tot zorgkundige. Voor een van haar stages koos ze voor het centrum voor dagverzorging op campus Banneux. Een keuze waarvan ze nog geen minuut spijt heeft gehad. Meer zelfs: als het aan haar lag, zou ze hier vanaf volgend jaar héél graag vast komen werken.

Vrijwilliger Myriam
Deel deze pagina:

“Ooit had ik mijn eigen krantenwinkel, tot ik thuisbleef om voor mijn vier kinderen te zorgen. Toen ze wat ouder waren, begon ik te werken als poetsvrouw. Ondertussen poets ik al vijftien jaar voltijds in het Jessa Ziekenhuis. Wat ik in die job altijd het meest gemist heb, is sociaal contact. Je werkt eigenlijk voortdurend alleen. Dus toen het Jessa mij de kans gaf om deeltijds te werken en deeltijds een opleiding in de zorg te volgen, heb ik niet lang getwijfeld. Dit is een keuze vanuit mijn hart.”

"Een keuze vanuit mijn hart"

Stage, werk én studeren: pittig!

“Op maandag ga ik naar de les, op dinsdag en woensdag doe ik stage en de twee laatste dagen van de week poets ik. Een pittige combinatie, maar ik doe het graag. Tijdens de lessen ben ik omringd door jonge mensen. Dat motiveert me. Ik kan op hen rekenen voor al mijn computervragen en zij vinden het fijn dat ik een luisterend oor kan bieden en advies kan geven vanuit mijn ervaring. We helpen elkaar. Binnen de opleiding heb je stages op verschillende plekken – in een ziekenhuis, in een woonzorgcentrum, bij een thuiszorgdienst – om zo te ontdekken wat jou het meest ligt.”

Deel van het team

“Tijdens mijn eerste stagedag in het centrum voor dagverzorging werd ik vanaf het begin betrokken in het team. Ik kreeg veel uitleg en begeleiding en draaide meteen mee. Koffie bedelen, activiteiten begeleiden, samen cake bakken, toiletbezoeken in goede banen leiden, praten met de mensen, en zelfs een gymles geven: alles mocht ik direct meedoen. De sfeer is hier gemoedelijk en huiselijk, en er wordt veel gelachen. De medestudent die me het centrum voor dagverzorging aanbeval als stageplek, had honderd procent gelijk. Ik zie mezelf hier echt al werken! Het zou mooi zijn om de laatste zeven jaar van mijn loopbaan zo af te sluiten.”