Titel

Domein Kiewit

Activiteiten
gouden steen
Wist je dat een Amerikaanse piloot op de zolder van het kasteel werd verstopt tijdens WO II? Kom met de hele familie op speurtocht en ontdek alles over het verleden van Domein Kiewit. Kan jij goed klimmen, tellen en voelen? Goed, want zo breng je stukjes uit het verleden samen en kraak je de code.
boerderij
Kom op zondag 30 juni met het hele gezin naar Domein Kiewit. Je bent er welkom tussen 14 en 17 uur. Neem plaats op het vliegend tapijt getrokken door boerenpaarden, zaai een eigen plantje, boetseer je favoriete dier, knutsel een wollig schaap... Alle activiteiten zijn gratis voor jong en oud.
Honing slingeren
Na de bloeiperiodes van linde, tamme kastanje, witte klaver, ... is het tijd voor de imkers om een laatste keer honing te slingeren. Wil je wel eens zien hoe dat in zijn werk gaat? Kom dan op zondag 21 juli naar Domein Kiewit voor een gratis demonstratie.
escape room
Schrijf je in voor deze ultieme samenwerkingstest op zondag 30 juni. In een afgesloten ruimte presenteren we jullie raadsels en aanwijzingen rond het thema 'boerderij'. Vind de oplossingen (binnen de tijd!) en kraak de code van het slot.
film in het bos
Stel het je eens voor: een animatiefilm op een open plek in het bos! Kom het beleven op woensdag 28 augustus om 20.30 uur in Domein Kiewit. Bestel nu alvast je tickets voor de animatiefim 'Beertje Paddington 2'.
vleermuis
Leer op zaterdag 31 augustus alles over vleermuizen. Voor de jonge deelnemers is er eerst een activiteit op maat! Nadien gaan ouders en kinderen samen, gewapend met bat-detectoren, op zoek naar de vleermuizen. Schrijf je snel in.
Bomen
Op Domein Kiewit zet Natuurpunt deze zomer bijl en zaag in een aantal bomen. Uitheemse boomsoorten moeten er plaats ruimen voor inheemse. Een bos met diverse boomsoorten, van verschillende leeftijden, geeft de ecologie en biodiversiteit een duwtje in de rug.

Contacteer webmaster

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief