Titel

Domein Kiewit

Domein Kiewit familiespeurtocht
Wist je dat een Amerikaanse piloot op de zolder van het kasteel werd verstopt tijdens WO II? Kom met de hele familie op speurtocht en ontdek alles over het verleden van Domein Kiewit. Kan jij goed klimmen, tellen en voelen? Goed, want op die manier breng je stukjes uit het verleden samen en kraak je de code.
Velt 2020
Op vrijdag 30 maart kan je op Domein Kiewit naar een lezing waar je tips krijgt over hoe je verhardingen, een (stads)tuin en moestuin moet aanleggen en onderhouden zonder pesticiden. Tot dan?
Werken op de boerderij
Nog een gaatje in je agenda tijdens de paasvakantie? Kom op dinsdag 3 april met je vriendjes brood bakken en klusjes opknappen op Domein Kiewit? Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt.
Schuilhut bouwen
Ben jij tussen 8 en 12 jaar oud en heb je zin in een onvergetelijke belevenis? Kom dan op zaterdag 7 april naar de workshop ‘Wildcraft’! Je leert er overlevingstechnieken om te eindigen bij een zelfgemaakt vuur met wat lekkers. Snel inschrijven is de boodschap want het aantal plaatsen is beperkt.
Herkenrodebos
De vogeltjes laten zich al horen. Een teken dat de lente in zicht is. Spring op zondag 8 april vroeg uit bed en rep je naar de Herkenrodebossen. Onder begeleiding van een vogelexpert kan je er door het ontwakend bos wandelen en aansluitend genieten van een stevig ontbijt.
Vroegere bewoners Domein Kiewit
Tijdens een geleide wandeling krijg je op zondag 22 april een blik op het rijke verleden van het Domein Kiewit. De kasteelheren, de kinderen van het tehuis Rulot en de zusters trappistinnen...de vroegere bewoners komen weer tot leven.
Archeologie op Domein Kiewit
Zou het kunnen dat er nog resten van een oude beeldentuin te vinden zijn op Domein Kiewit? Om die op te graven, zoeken we sterke, helpende handen. Iets voor jou? Zondagnamiddag 22 april kan je als een echte archeoloog aan de slag.
Onkruidbrander
Paden, stoepen en terrassen in en rond je tuin vragen onderhoud. Een verstandige beslissing bij de (her)aanleg en je zal merken dat je je tuinverhardingen in je tuin zonder pesticiden toch mooi kan houden én er tegelijk voor kan zorgen dat ongewenste plantjes geen kans krijgen. Kom jij op zaterdag 28 april je ervaring met andere delen?
Schoonmaken
Maak zelf poetsproducten met een aantal eenvoudige ingrediënten. Op woensdag 28 maart ga jij na deze workshop naar huis met: allesreiniger, toiletreiniger, waspoeder, anti-schimmelproduct en vaatwaspoeder. Schrijf je snel in, want het aantal plaatsen is beperkt.
Wortelloof
Op zaterdag 5 mei gaan we op Domein Kiewit koken met, jawel, de composthoop! Wortelloof, aardappelschillen, radijsblaadjes, … Je kan het in allerhande smakelijke gerechtjes verwerken.

Contacteer webmaster