Titel

Domein Kiewit

Activiteiten
Schatten van vlieg
Wil jij wel eens weten of er boerderijdieren zijn die ook smaken kunnen herkennen, hoeveel heerlijke eitjes een kip per jaar legt en hoe een koe erin slaagt om gras te eten? Kom dan op ontdekkingstocht in Domein Kiewit. Vanaf de mesthoop op de binnenkoer leidt een zoektocht je langs de boerderijdieren tot aan de 'Schat van vlieg'. Een leuke aanrader deze zomervakantie!
vleermuis
Leer op zaterdag 31 augustus alles over vleermuizen. Voor de jonge deelnemers is er eerst een activiteit op maat! Nadien gaan ouders en kinderen samen, gewapend met bat-detectoren, op zoek naar de vleermuizen. Schrijf je snel in.
gouden steen
Wist je dat een Amerikaanse piloot op de zolder van het kasteel werd verstopt tijdens WO II? Kom met de hele familie op speurtocht en ontdek alles over het verleden van Domein Kiewit. Kan jij goed klimmen, tellen en voelen? Goed, want zo breng je stukjes uit het verleden samen en kraak je de code.
film in het bos
Stel het je eens voor: een animatiefilm op een open plek in het bos! Kom het beleven op woensdag 28 augustus om 20.30 uur in Domein Kiewit. Bestel nu alvast je tickets voor de animatiefim 'Beertje Paddington 2'.
Honing slingeren
Na de bloeiperiodes van linde, tamme kastanje, witte klaver, ... is het tijd voor de imkers om een laatste keer honing te slingeren. Wil je wel eens zien hoe dat in zijn werk gaat? Kom dan op zondag 21 juli naar Domein Kiewit voor een gratis demonstratie.
Bomen
Op Domein Kiewit zet Natuurpunt deze zomer bijl en zaag in een aantal bomen. Uitheemse boomsoorten moeten er plaats ruimen voor inheemse. Een bos met diverse boomsoorten, van verschillende leeftijden, geeft de ecologie en biodiversiteit een duwtje in de rug.

Contacteer webmaster

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief