Stad Hasselt

Nieuws

H-bus
Vanaf maandag 30 oktober rijden de H-bussen van De Lijn via nieuwe routes op grondgebied Hasselt. Let goed op, want ook de lijnnummers wijzigen. Surf snel naar de website van De Lijn en stippel hier jouw optimale route uit.
Aankomst Sinterklaas
Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint. En wel op zaterdag 4 november. Kom Sinterklaas en zijn Pieten verwelkomen aan de Kanaalkom, waar hij aanmeert om 14 uur. Na de grootse aankomst, vertrekt de Sint met zijn Pieten richting stadhuis.
Straatartiesten
Op woensdag 8 november tussen 16 en 19.30 uur worden op het Hasseltse stadhuis opnieuw audities georganiseerd. Straatartiesten in de ruime betekenis van het woord - muzikanten, jongleurs, mimispelers, koren, circusartiesten… - kunnen hun kans wagen.
veegwagen, veegplan
Opgelet! Tot begin november krijgen alle stoepen en straten tussen de kleine en grote ring in Hasselt een grote schoonmaakbeurt. Wanneer de veegwagens in jouw straat komen, parkeer je het best niet op straat. Je riskeert een boete en de takelkosten van je auto. Waar en wanneer de veegwagens langs komen in jouw straat, vind je hier.