Stad Hasselt

Nieuws

stroomstad Hasselt
Het Hasselts stadsbestuur organiseert een groepsaankoop Belgische groene stroom en gas voor alle Hasselaren. Hoe meer Hasselaren zich inschrijven voor 31 oktober, hoe scherper het aanbod. Doe je mee?
bamstat
De Hasseltse stationsbuurt heeft een metamorfose ondergaan. Met 5 pop-up-winkels, kunstatelier en tal van activiteiten op de Bampslaan en het Stationsplein is er een nieuwe dynamiek in dit deel van de stad. Zeker een bezoekje waard!
Japanse Tuin in Hasselt
De herfst is een seizoen met prachtige kleuren. Wij weten een plekje waar je daar ten volle van kan genieten: de Japanse Tuin. Van zaterdag 1 tot zondag 9 oktober kan je er naar het betoverende Chrysantenfestival. Snel, want het is je laatste kans om de tuin te bezoeken voor de winterstop.
jeneverfeesten Hasselt
Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober is het weer zover: het grootste feest in het kleinste glaasje. Met muziek, dans, straattheater, een kelnerloop, jenevermuseum en jenevers in alle kleuren én smaken.
veegwagen, veegplan
Tot eind oktober krijgen alle stoepen en straten tussen de kleine en grote ring een grote schoonmaakbeurt. Opgelet met je auto die dag, want dan geldt er een parkeerverbod.
brandweer
Ken jij Katlijn al? Boekhoudster in het dagelijks leven. Maar ook brandweervrijwilliger in onze zone, bij Brandweer Hasselt. Wil jij ook brandweervrijwilliger worden? Ontdek het op www.ikwordbrandweer.be.
kerstbuurt
Ook dit jaar gaat Stad Hasselt op zoek naar de mooist versierde Hasseltse kerstbuurt. Wil jij met je straat deelnemen? Schrijf je dan voor 31 oktober 2016 in. De winnende straat wordt beloond met een gezellig straatfeest.
Yesmobiel Virga Jessefeesten
Tien maanden nog. Dan houden de Virga Jessefeesten onze stad weer helemaal in de ban, zoals ze dat eens om de zeven jaar doen. Naast de religieuze beleving – de ommegang zelf – staat ontmoeting centraal, van 6 tot 20 augustus 2017! Wil je er graag deel van uit maken? Zeg dan nu al ‘ja’, of beter ‘Virga Yes!’. Dat kan onder andere in de #VirgaYesMobiel.