Stad Hasselt

Nieuws

Kempische steenweg
Vanaf zaterdag 18 februari worden de oude philipsburg en de tijdelijke noodbrug op de Kempische Steenweg in Hasselt afgebroken. Auto's moeten vanaf dan over de nieuwe brug rijden. De politie verwacht verkeershinder door de werkzaamheden.
school
De inschrijvingen voor het schooljaar 2017-2018 starten op maandag 6 maart. Vanaf dan kan je je kind inschrijven voor de eerste kleuterklas (geboortejaar 2015), het eerste leerjaar of het eerste middelbaar.
tegoed huisvuilzakken
In ruil voor de huisvuilbelasting die je betaalt, heb je elk jaar recht op een tegoed huisvuilzakken. Vanaf 13 februari kan je je tegoed van 2017 in de winkels afhalen!

Vrouwendag 2017
Op 8 maart 2017 is het Internationale Vrouwendag. In Hasselt kan je die avond naar een inspiratieavond 'met ballen' met 4 sterke vrouwen 'Els de Schepper, Pascale Platel, Erika van Tielen en Els Dendievel' aan het woord. Het event is gratis. Plaatsen zijn beperkt, dus schrijf je snel in.
personeelsdienst
Stad Hasselt werft aan. We zijn op zoek naar toezichters openbaar domein of handhaving, begeleiders kinderopvang... Bezorg ons je sollicitatiebrief en we nodigen je graag uit voor een gesprek.
zwerfvuil
Zwerfvuil langs onze wegen in de natuur, wie ergert er zich niet aan? Toch zijn er weinigen die beslissen er zelf tegen te strijden. Treed in de voetsporen van Sofia en claim je stukje Hasselt in ruil voor e-portemonnee punten.
carnaval
Van 25 tot 27 maart zet je in Hasselt best je feestneus op! De Internationale Halfvastenstoet door het centrum brengt verkeershinder met zich mee. De Groene Boulevard wordt afgesloten van 12 tot 17.30 uur. De Koning Boudewijnlaan en de Elfde-Liniestraat zijn een uurtje vroeger, om 11 uur, afgesloten.
sportvrijwilliger feest
Zonder vrijwilligers geen sportverenigingen! De stedelijke sportraad en de afdeling sport zet daarom alle Hasseltse sportvrijwilligers in de bloemetjes en nodigt ze uit op donderdag 30 maart voor het Feest van de Sportvrijwilliger. Ben je een vrijwilliger? Schrijf je in via je sportclub.
Solarstad Hasselt
Onder de naam 'Solarstad Hasselt' maken we je graag 'warm' voor zonne-energie. Daarom lanceert stad Hasselt een groepsaankoop zonnepanelen. Goed voor het milieu én de portemonnee! Interesse? Kom zeker langs op één van de infosessies in je buurt.