Stad Hasselt

Nieuws

markt
Aan het station kan je op op vier zaterdagen - 20 mei, 17 juni, 23 september en 21 oktober, telkens vanaf 9 uur - de boerenmarkt MARTA Hasselt ontdekken. Een markt om producten van lokale boeren te kopen, iets te eten en gezellig te blijven hangen. Een bezoekje waard!
Be-Alert
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? De stad Hasselt werkt voortaan met het alarmeringssysteem BE-Alert. Schrijf je snel in op BE-Alert en de stad Hasselt kan je dan bij een noodsituatie meteen verwittigen met een e-mail, sms of telefoontje.

Virga Jessefeesten
We zijn alweer zeven jaar verder. De Virga Jessefeesten kleuren in augustus opnieuw onze stad! Woon je in de binnenstad of net erbuiten?
Of kom je naar één van de ommegangen kijken? Alle praktische info kan je hier raadplegen.
shopup
om je winkelen in Hasselt? Maak het je dan extra gemakkelijk. Nog tot 15 juli kan je langskomen in de tijdelijke 'ShopUp’ op de Grote Markt. Je kan er tassen bewaakt achterlaten, een kinderkar lenen, je baby verschonen of borstvoeding geven. Zo kan je aangenaam winkelen in onze stad.
shoppen
Vanaf dinsdag 27 juni is het een uitgelezen moment om te gaan winkelen in Hasselt. Dan staat er een braderie in het centrum met koopjes en animatie. De winkels zijn op vrijdag 30 juni open tot 21 uur en op zondag 2 juli van 13.30 tot 18 uur! Ga je ook op koopjesjacht?
foodtruckfestival
Tip: Maak tijdens de braderie eind juni een tussenstop aan de kathedraal. Vier dagen lang, van donderdag 29 juni tot zondag 2 juli, van 12 tot 21 uur, is er een groot en gezellig openluchtrestaurant met de heerlijkste gerechten uit alle windstreken. Smakelijk!
Literair Museum
Het Literair Museum, in de Bampslaan, bestaat 20 jaar. Dat vieren ze met een nieuwe naam: 'Villa Verbeelding' en een verjaardagsfeest op woensdag 21 juni vanaf 14 uur met taart, animatie en workshops. Ook jij bent van harte welkom.
Domein Kiewit
Op zondag 25 juni heten alle dieren je welkom op Domein Kiewit. Van 14 uur tot 17 uur kan je gratis deelnemen aan tal van activiteiten. Komen je (klein)kinderen verkleed als boer, boerin, hun favoriete dier of… Dan krijgen ze een leuke verrassing!
Markt
Op maandag 26 juni, van 17 tot 22 uur, is er een Midzomermarkt op het Dusartplein. Marktkramers en hobbyisten verkopen er hun handgemaakte juwelen, kookgerei, leuke accessoires en nog zoveel meer. Er zijn ook drank- en eetstandjes. Geniet je mee van een - hopelijk - warme zomeravond?