Titel

X-festival

X-festival

Wat

Stad Hasselt wil je warm maken voor zonne-energie. Samen met de Universiteit Hasselt en met de steun van EFRO, LRM en IMEC organiseert de stad van 4 tot en met 6 mei het X-Festival in de Oude Gevangenis van Hasselt.

De ‘X’ verwijst naar de kruisbestuiving tussen verschillende vakgebieden. Op het festival zie je de interactie tussen technologie, wetenschap en kunst. Wetenschappers en ingenieurs doen onderzoek naar o.a. nieuwe concepten én designers, informatici en kunstenaars gaan er verder mee aan de slag. Zo is de kans groter om een product te ontwikkelen dat niet alleen werkt, maar er ook nog eens mooi uitziet, gebruiksvriendelijk en verkoopbaar is.

Wanneer en waar

donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 mei 2017 in de Oude Gevangenis, Martelarenlaan, 3500 Hasselt

Kostprijs

Gratis.
Reserveer je wel vooraf je plekje? Klik hier om je in te schrijven.

Programma

  • Donderdag 4 mei: internationaal gewaardeerde experten (Geert Palmers van 3E, Jef Poortmans van IMEC/Energyville, Frederik Krebs  van InfinityPV uit Denemarken en Rolf Disch van Freiburg in Duitsland...) delen er hun visie om professionelen te inspireren. De toekomst van zonne-energie is immers hier en nu.
  • Vrijdag 5 mei: onderzoekers, kunstenaars, studenten en bedrijven denken samen na over een duurzame stad. Kruisbestuiving en interactie tussen verschillende disciplines staan centraal.
  • Zaterdagnamiddag 6 mei: opening X-festival voor het brede publiek, met Lieven Scheire als gastheer. Ontdek er creatieve en out-of-the-box toepassingen met zonne-energie, zoals printbare zonnecellen, fotografie via jenever en de mysterieuze nachtzwaluw. Die middag kan je ook stemmen voor het beste idee. De winnaar ontvangt de Junior Solarstad Award!

Ontdek het volledige programma op www.x-festival.be