Doe mee met World Clean Up Day

wo, 02/09/2020

Tijdens World Clean Up Day op zaterdag 19 september 2020 ruimen miljoenen mensen over heel de wereld massaal zwerfvuil. Samen met Junior Chamber International Hasselt (JCI) steken ook wij de handen uit de mouwen voor een propere stad. Op vier locaties organiseren we tussen 14 en 16 uur een opruimactie. Ruim jij mee op?

onkruid
Deel deze pagina:

Steek je handen mee uit de mouwen!

Op volgende vier locaties kan je op zaterdag 19 september 2020 vanaf 14 uur mee zwerfvuil verzamelen:

  • de Abdijsite Herkenrode (verzamelpunt: poortgebouw)
  • de Kanaalkom (verzamelpunt: Scheepvaartplein)
  • het Kapermolenpark (verzamelpunt: uitkijkheuvel aan de vijver)
  • het Albertkanaal (verzamelpunt: Kajakclub VVW Hasselt, Simpernelstraat 2)

De verzamelplaatsen herken je aan de banners van World Clean Up Day. Een ploegje enthousiaste vrijwilligers van JCI Hasselt wacht je op. Ze registreren je naam en bezorgen je opruimmateriaal en een fluo hesje. Ga vervolgens alleen of met een kleine bubbel op pad. Bepaal een route zodat je voldoende afstand (minimum 1,5 meter) bewaart ten opzichte van andere deelnemers. Heb je een smartphone? Registreer je opruimtocht dan via de app Weplog. Steek al het afval dat je tegenkomt in je vuilniszak. Breng om 16 uur het opgeruimde zwerfvuil naar het verzamelpunt. Van daaruit vertrekt het richting ons recyclagepark van Kuringen. Daar wordt het gewogen en gesorteerd. Onder alle deelnemers verloten we na het event enkele mooie tassen die Flagbag maakt van de banners van de World Clean Up Day! 

Schrijf je in

Wil jij je handen uit de mouwen steken en mee zwerfvuil opruimen tijdens World Clean Up Day. Schrijf je dan in via dit formulier. Zo kunnen we voldoende opruimmateriaal voorzien dat we gratis ter beschikking stellen.

Ik vertegenwoordig een vereniging
Ik help/wij helpen tussen 14 en 16 uur met opruimen op volgende locatie:

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring

Extra aandacht voor onze waterlopen

De vier opruimlocaties werden niet zomaar gekozen. Het zijn vier hotspots nabij een waterloop. Midden vorig jaar plaatsten we bij wijze van proef een drijfvuilvanger op de Demer. Op een maand tijd verzamelde deze 46 kilo afval. Dit toont aan dat rond en in onze waterlopen heel wat zwerfvuil terug te vinden is. 

Afval dat in onze rivieren, beken en kanalen terecht komt, stroomt uiteindelijk naar de zee waar het bijdraagt aan de alsmaar groter wordende plastic soep. We willen niet enkel de aandacht vestigen op deze problematiek, maar er ook effectief iets aan doen. Daarom plaatsen we in samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij twee definitieve drijfvuilvangers op de Demer en willen we tijdens World Clean Up Day met zo veel mogelijk Hasselaren zwerfvuil rondom onze waterlopen opruimen.

Je eigen buurt opruimen?

Wil je graag opruimen tijdens World Clean Up Day, maar liever in je eigen buurt? Dat kan ook! Registreer je als mooimaker en vraag je gratis opruimmateriaal aan. Heb je een smartphone? Installeer dan de app WePlog en gebruik deze om je opruimronde te registreren. Laat via de app ook weten waar we de volle zak kunnen oppikken. 

World Clean Up Day