Woonloket Stad Hasselt

Bij het Woonloket geven we je gratis advies en informatie over:

 1. De goedkoopste energieleverancier
  Betaal minder voor gas en elektriciteit en doe de V-test online of kom naar het woonloket en wij doen samen de vergelijkingstest. Neem je meest recente jaarafrekening van gas en/of elektriciteit mee en je  identiteitskaart met codes. We kunnen alleen de test voor gas doen als je sociaal tarief en/of zonnepanelen hebt.
 2. Isolatiescore van jouw dak
  In januari 2017 vloog een vliegtuigje met een warmtegevoelige camera over alle daken in Hasselt. Met al die gegevens werd een kaart samengesteld, waarop je kan zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is. Zo kan je te weten komen of er nog werk aan de winkel is. Wil je weten hoeveel warmte er verloren gaat via jouw dak? Bekijk hier de thermografische kaart of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij het Woonloket.
 3. Groepsaankoop groene stroom
  Wil jij besparen op je energiefactuur en daarbij ook een steentje bijdragen aan het milieu? De stad Hasselt lanceert een groepsaankoop groene stroom van 100% Belgische oorsprong. Iedereen met minstens één EAN-nummer in Hasselt (dus ook een bedrijf of vereniging), kan deelnemen aan de groepsaankoop. Neem je meest recente jaarafrekening van gas en/of elektriciteit mee en je  identiteitskaart met codes.
 4. Isolatie- , renovatie- en aanpassingspremies
  Op www.premiezoeker.be vind je een overzicht van premies die je kan aanvragen als je een woning bouwt, verbouwt, huurt of koopt in Hasselt. Of maak een afspraak met het Woonloket. 
 5. Collectieve renovatie
  Is je appartementsgebouw toe aan een grondige renovatie? Vraag bij de dienst Wonen een gratis doorlichting van je appartementsgebouw aan.
 6. Basisinfo over huren
  Huurcontract, opzegtermijn, conflict, huurderssyndicaat, huursubsidie, huurpremie... 
  Ontdek meer over de huurwetgeving op www.woninghuur.vlaanderen. Voor gespecialiseerd advies verwijzen we je door naar het Huurderssyndicaat, Gratis Huuradvies Hasselt, Gratis juridisch eerstelijnsadvies of de Wetswinkel.  
 7. Sociale woning
  Wat zijn de voorwaarden en hoe geraak ik op de wachtlijst voor het huren van een sociale woning?
 8. Kwaliteitscontrole van je woning 
  Zowel huurders als eigenaars kunnen bij ons terecht voor een aanvraag woonkwaliteitsonderzoek.
 9. Studentenkamers: Eigenaars met vragen over de kwaliteitsnormen voor studentenkamers in Hasselt, helpen we graag verder.
 10. Cohousing
  De stad Hasselt erkent de voordelen van gemeenschappelijk wonen en start een eerste stedelijk cohouseproject op in Sint-Lambrechts-Herk
 11. Anders wonen: Kangoeroewonen, zorgwonen, solidair wonen, samenwonen, anders wonen, cohousing...

Hoe aanvragen

Kom langs of stel je vraag telefonisch of via mail. We helpen je graag verder.

 

Meebrengen

Hoe meer relevante documenten je meebrengt, hoe beter we je kunnen helpen. Bijvoorbeeld offertes, facturen en je belastingsbrief met je inkomsten 2016 én 2017 voor je woonpremie-aanvraag in 2019. Of je meest recente jaarafrekening voor gas of elektriciteit: dan vergelijken we samen je energietarieven.

Kostprijs

Gratis

Contact