Winterland

Winterland tovert de stad Hasselt 7 weken lang om in de mooiste kerststad van België. Op het Kolonel Dusartplein is Winterland Van 18 november tot 7 januari dagelijks geopend tot 22 uur en de Winterland-lounge tot 24 uur. Welkom!

Winterland

winterland_Hasselt

Wanneer ben je welkom?

Op het Kolonel Dusartplein is Winterland Van 18 november tot 7 januari dagelijks geopend tot 22 uur en de Winterland-lounge tot 24 uur. Welkom!

Wat valt er te beleven?

winterland_schaatsen

Breng een bezoekje aan de kerstmarkt met meer dan 80 deelnemers uit 11 verschillende landen. Het ruime aanbod aan attracties en drank- en eetgelegenheden maakt een bezoek aan Winterland Hasselt compleet. Een andere publiekstrekker is de overdekte schaatsbaan van 1.000m², elke dag open van 10 tot 22 uur. Koop een kaartje en je mag de hele dag lang schaatsen. Je betaalt 4 euro inkom en eventueel 4 euro extra voor je schaatsen.

Letterlijk centraal in de wondere wereld van Winterland staat het Huis van de Kerstman, die er vanaf 9 december zijn intrek neemt. Verras je kinderen en breng hem een bezoekje. Je kan gratis ontdekken hoe de Kerstman en zijn elfjes er wonen en werken. Het huis van de Kerstman opent vanaf 9 december en is elke dag open van 12 tot 20 uur. Je kan het huis van de kerstman gratis bezoeken. Elk kind krijgt een cadeautje.

Het volledig aanbod van activiteiten op Winterland vind je op www.winterland.be

 

Geen parkeerstress

In onze stad is het heel gezellig tijdens de eindejaarsperiode, en dus ook gezellig druk. Schuif parkeerstress aan de kant, en verplaats je slim naar de winkels.

  • Te voet of met de fiets: Woon je niet zo ver van het centrum, kom dan te voet of met de fiets. Geen spatje file, en je mist niks van de sfeer. Aan het Groenplein, Capucienenplein, Stationsplein of aaan de gratis parking Boudewijnlaan kan je je fiets kwijt in een bewaakte fietsenstalling.
  • Met de bus: Is het toch een beetje te ver, of zit het weer niet mee? Neem het openbaar vervoer. Op de website van De Lijn kan je je trip minutieus plannen. Je geeft je eigen adres en je bestemming in en je krijgt een kant-en-klaar ‘reisschema’.
  • Met de auto: Kom je toch met de auto? Bekijk hier het volledig overzicht waar je gratis of betalend kan parkeren dichtbij het centrum of parkeer je auto op een gratis parkeerterrein en neem de gratis pendelbus naar het stadcentrum.
    • Shoppingpendel: Van de gratis parkings Alverberg, Hasselt-Zuid en Boudewijnlaan rijden er tijdens de koopweekends 9-10, 16-17 en 23-24 december ongeveer om de 15 minuten gratis shoppingpendelbussen. Die rijden helemaal gratis tussen 10.30 en 19.30 uur, in beide richtingen. Op zondag 24/12 is dit uitzonderlijk tot 16u30.
    • Vanaf de parking aan de Boudewijnlaan mag je gratis de reguliere buslijnen gebruiken. Er is een halte ter hoogte van het Rijksadministratief Centrum (RAC). Zo rijd je tot aan het Kolonel Dusartplein of alle haltes op de kleine ring en het station, en weer terug. Je betaalt niks, maar vraag wel een ticketje bij de chauffeur.