Winter in Hasselt

vr, 04/12/2020

Zelfs in deze coronatijd kan je je hoofd helemaal leegmaken in onze stad, en genieten van de typische eindejaarsfeer. Laat je inpakken door Hasselt. Welkom!

Winter in Hasselt
Deel deze pagina:

Kerstshoppen

Nog pakjes nodig? Bol niet te ver, en koop bij Hasseltse handelaars. Sinds 1 december kan je – naast shopinhasselt.be - ook weer fysiek winkelen in de binnenstad. Gebruik je wel je gezond verstand en volg de richtlijnen! Is het te druk? Keer later terug. De winkels zijn uitgezonderd de feestdagen elke dag open! Ook op zondagen 6, 13, 20 en 27 december én 3 januari. Online kan je livebeelden van de binnenstad bekijken om de drukte in te schatten. Dankjewel!

Ontdek meer op hasselt.be/planjebezoek

Sprankels van licht en hoop

In deze donkere tijden brengen wij graag sprankels van licht en hoop. Ook letterlijk. De voorbije weken hingen we duizenden fonkelende lampjes op in onze stad. Die zorgen voor de warme eindejaars¬magie waar we allemaal zo’n nood aan hebben. Ook ‘planten’ we een paar honderd kerstbomen in de stad, van diverse formaten. De blikvanger is de reuzeboom op de Grote Markt, die is liefst zestien meter hoog en feeëriek verlicht. Hier kan je leuke selfies maken!

Winter in Hasselt
winter in Hasselt- wandeling

Magische etalages

Vitrines komen tot leven. Net als vorig jaar duiken er interactieve etalages op in verschillende etalages in de binnenstad. Met een druk op de rode knop zet je allerlei kerstdeuntjes en -taferelen in beweging. Een wandelroute leidt je door de stad, van de Blauwe Boulevard tot aan het Limburgplein. Een aanrader voor jong én oud. Er vallen zelfs prijzen te winnen.

Bekijk de locaties, quiz mee én win leuke prijzen

etalages komen tot leven

Laat je inspireren

Tijdens de feestperiode wordt er veel geconsumeerd: eten, cadeautjes, decoratie, feestkledij, ... Ontdek zelf dat het ook anders kan: duurzamer, origineler en met minder afval! Hasselt strooit met duurzame inspiratie voor 'n bijzondere feestperiode met

  • een toffe inspiratie-etalage  aan het Borelmanneke
  • handige instructiefilmpjes voor duurzame en orginele verpakkingen en wenskaarten
  •  interessante webinars

Ontdek hier meer

De mooiste kerstbuurt

Bijna 80 straten dingen mee naar de titel van Mooiste Kerstbuurt 2020. Nadat de zon ondergaat, is het zeker de moeite om in deze straten eens langs te wandelen of te fietsen. Tip: de jurering gebeurt tussen 14 en 16 december, traditiege­trouw staan de straten dan op hun best te fonkelen! Welke straten doen mee? Dat vind je online terug!