Titel

Win de Solarstad Award

Word creatief en bedenk een nieuwe toepassing met zonne-energie. Dien je schets, beschrijving, foto ... in voor 21 april 2017. Je dingt mee naar de Solarstad Award en een geldprijs van 250 euro (6 tot 18-jarigen) of 1000 euro (+18-jarigen).

Win de Solarstad Award

Word creatief en win!

Word creatief en ga out-of-the-box om met zonne-energie! Want zonne-energie is veel meer dan enkel zonnepanelen op een dak. Zonnecellen kunnen gebruikt worden voor tal van onverwachte toepassingen en dat op een creatieve en tot de verbeelding sprekende manier. Wat zouden Leonardo Da Vinci en Picasso doen met zonnecellen? In samenwerking met de Universiteit UHasselt reikt de stad Hasselt twee Solarstad Awards uit voor nieuwe creatieve en esthetische zonneceltoepassingen.

Haal de uitvinder en creatieveling uit jezelf naar boven en dien je idee in voor vrijdag 21 april 2017 bij solarcityawards@uhasselt.be. Je idee mag een beschrijving, een schets, een foto, … zijn. Wil je graag overgaan tot het bouwen van een prototype (niet verplicht!), dan kan je een zonnepaneeltje aanvragen via solarcityawards@uhasselt.be. Opgelet, de voorraad is beperkt!

Voor wie

  • Ben je tussen 6 en 18 jaar? Dan maak je kans op de 'Junior Solarstad Award 2017' en een geldprijs ter waarde van 250 euro. Je kan individueel inschrijven of in groep (maximum 4 personen). Niet een jury, maar het publiek tijdens het X-festival van 4 tot 6 mei 2017, beslist wie de winnaar wordt! Alle bezoekers brengen dan een stem uit en belissen samen voor het beste idee.
  • Ben je tussen 18 en 99 jaar? Ben je een studenten hoger onderwijs, een creatieve volwassene of een start-up? Waag je kans en neem deel als individu of in groep van maximaal 4 personen. Je dingt mee voor een geldprijs van 1000 euro en de prestigieuze 'Solarstad Award 2017'. Een professionele jury duidt de winnaar aan tijdens het X-festival, op zaterdag 6 mei 2017 in de Oude Gevangenis.
Uhasselt solarstad award