Wereldlichtjesdag

Op de tweede zondag van december neemt de stad Hasselt deel aan Wereldlichtjesdag. Dan steken mensen over de hele wereld om 19 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis van overleden kinderen. Zo kan je mee voor een lichtpuntje zorgen in donkere dagen.

Vanaf dit jaar besteden we ook in Hasselt aandacht aan deze dag. Op zondag 8 december vanaf 18 uur houden we in de Japanse tuin een sereen moment met poëzie, muziek en stilte. Na het voorlezen van de namen van de kinderen en het aansteken van de kaarsjes is er gelegenheid om na te praten bij een hartverwarmend drankje. Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind, voor altijd in je hart en gedachten. Iedereen die zich verbonden voelt is welkom, los van geloofsovertuiging en religie.

Vrijwilligers van zelfhulp-organisaties voor ouders en familieleden in een rouwproces zijn die avond aanwezig voor wie behoefte heeft aan informatie of ondersteuning. Wil je erbij zijn? Schrijf je dan voor 30 november in via de website of telefonisch.

 

Extra

Wat maken kinderen door bij een verlies? Kunnen kinderen afscheid nemen? Is er een plaats voor kinderen om te rouwen? Kom naar de infoavond ‘Omgaan met verlies en verdriet’ op woensdag 4 december van 19.30 tot 21.30 in het Huis van het Kind. Bekijk hier meer info of schrijf je in.

 

Inschrijven

Jouw contactgegevens
wereldlichtjesdag
Mag de naam van je kind voorgelezen worden?

Contact