Wereldlichtjesdag

Kaarsje branden

Op zondag 13 december 2020 neemt de stad Hasselt deel aan Wereldlichtjesdag. Dan steken mensen over de hele wereld om 19 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis van overleden kinderen. Zo kan je mee voor een lichtpuntje zorgen in donkere dagen.

In deze periode hebben we in Hasselt een brede waaier aan ondersteuning voor gezinnen die in hun nabije omgeving te maken hebben met rouw en verlies. Zo willen we zorgen voor een lichtpuntje in donkere dagen.

Herdenking via livestream

Ook in 2020 houden we op 13 december een sereen moment met poëzie, muziek en het voorlezen van de namen van de kinderen en het aansteken van de kaarsjes. De fysieke bijeenkomst kan helaas niet doorgaan. Daarom organiseren we een moment dat je hier via livestream kan volgen om 18.30 uur. Wil je graag een kaarsje aanvragen? Dat doen we heel graag voor je. (De inschrijvingen zijn afgesloten)

Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind, voor altijd in je hart en gedachten. Iedereen die zich verbonden voelt, is welkom, los van geloofsovertuiging en religie.

Bekijk hier de livestream (op zondag 13 december om 18.30 uur)

Webinar voor ouders: ‘Op zoek in het labyrint van rouw, met je kind als wegwijzer’

Voor welke uitdagingen staan ouders als ze een kind(je) verliezen?
Online webinar met Lies Scaut
Woensdag 9 december
Van 19.30 tot 21 uur 
Gratis
Meer info en inschrijven webinar

Knutselpakket voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Het Huis van het Kind en Missing You stellen een knutselpakket rond Wereldlichtjesdag samen voor kinderen van 6 tot 12 jaar die in hun nabije omgeving te maken hebben met rouw en verlies door een overlijden. Hiermee kan je thuis zelf mee aan de slag. Het kaarsje kan je aansteken op 13 december ter ere van alle overleden kinderen. Wil je graag een pakketje ontvangen? Reserveer hier je pakketje. Na bevestiging kan je het pakket afhalen in het Huis van het Kind.

Reserveer je knutselpakket

Koesterronde

Het Berrefonds strijkt neer in Limburg tijdens de eerste editie van de Koesterweek, een week vol warme geborgenheid en aandacht voor al die gezinnen die een kind(je) moeten missen. De afgelopen periode werden er in heel Vlaanderen sjaals gemaakt door vrijwilligers voor mensen die rouwen. Iedereen die een sjaal wil als troostcadeautje voor zichzelf of voor een gezin in de omgeving, kan zich hiervoor inschrijven. Vrijwilligers doen een ‘Koesterronde’ en leveren de sjaals coronaproof aan huis.
Inschrijven sjaals Berrefonds: https://berrefonds.be/  

Het Berrefonds is ook nog op zoek naar vrijwilligers om de sjaals mee te bezorgen aan gezinnen. Wie graag een handje toesteekt, kan zich hiervoor registreren op https://dewarmsteweek.be/.