Wereldlichtjesdag

Kaarsje branden

Op zondag 12 december neemt de stad Hasselt deel aan Wereldlichtjesdag. Dan steken mensen over de hele wereld om 19 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis van overleden kinderen. Zo kan je mee voor een lichtpuntje zorgen in donkere dagen.

Herdenkingsmoment in de Japanse Tuin

Welkom ter plaatse of bekijk online
Op zondag 12 december van 18 tot 19 uur organiseren we in de Japanse Tuin een mooi herdenkingsmoment. Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind, voor altijd in je hart en gedachten. Iedereen die zich verbonden voelt, is welkom, los van geloofsovertuiging en religie.

Kan je niet fysiek aanwezig zijn? Dan kan je het ook online volgen via de facebookpagina van de stad Hasselt. De livestream start rond 18.30 uur of op deze website.

Programma:

  • 18 uur: verwelkoming in de Japanse Tuin
  • 18.30 uur: sereen moment met muziek, poëzie en stilte gevolgd door het voorlezen van de namen van de kinderen en het aansteken van de kaarsjes

Bekijk de livestream

Activiteit Huis van het Kind

Webinar ‘Hoe omgaan met een kind dat rouwt?’       
voor alle ouders

  • door Berrefonds, online via Teams
  • woensdag 8 december, 19.30 tot 21 uur
  • Ook kinderen rouwen! Elk kind is anders, elke ouder is dat ook en elk gezin heeft zijn eigen gewoonten. Er is dus niet één manier om met groot verdriet om te gaan. Toch zijn er handige handvatten om kinderen te ondersteunen en om in dialoog te gaan. Tijdens deze webinar nemen we je mee in onze ervaringsgerichte inzichten. 


Meer info en inschrijven

Gratis troostpakket

Naar aanleiding van Wereldlichtjesdag wil Huis van het Kind Hasselt gezinnen die een kind(je) moeten missen, steun bieden met een troostpakket:

  •  Ouders van een overleden kind(je) kunnen een troostpakket aanvragen dat werd samengesteld door Huis van het Kind i.s.m. Vilomah vzw.
  • Voor broertjes en zusjes (6-12 jaar) van een overleden kind(je) stelden Huis van het Kind en Missing You een pakket samen waarmee ouders en kinderen thuis samen aan de slag kunnen om het verlies een plaats te geven aan de hand van een verhaal en een knutselactiviteit.

Beide pakketten moeten apart worden aangevraagd via de website van Huis van het Kind Hasselt.
Na bevestiging kunnen de pakketjes afgehaald worden tussen 6 en 10 december tijdens de openingsuren van Huis van het Kind Hasselt.