Vrijwilliger OCMW

Vrijwilliger OCMW

Wat

Het OCMW Hasselt kan rekenen op honderden enthousiaste vrijwilligers. Wil jij ook je steentje bijdragen? Dat kan! Je kan allerlei dingen voor ons doen.

  • Belgezel: Je telefoneert één keer per week of per maand naar een senior om een babbeltje te slaan. Zo verlicht je de eenzaamheid wat.
  • Bezoekersteam: Je brengt af en toe een bezoekje aan een senior die vaak thuis alleen is. Samen geniet je van een toffe babbel bij een lekkere koffie of je trekt er samen op uit voor een korte wandeling.
  • Mindermobielenvervoer: Je brengt met je eigen wagen minder mobiele personen naar het ziekenhuis, de kapper, de winkel… 
  • Boodschappendienst: Je doet boodschappen voor minder mobiele personen, die niet meer in staat zijn om zelf naar de winkel te gaan.
  • Café Anoniem: Je baat mee het café uit. Café Anoniem (Mouterijstraat 6-8) is een plek waar iedereen terechtkan, ongeacht inkomen of culturele achtergrond. Je kan er tegen democratische prijzen iets drinken, de krant lezen of binnenspringen voor een gezellige babbel.
  • In het dagverzorgingscentrum Plankeweeke: je helpt mee tijdens activiteiten, daguitstappen en/of maaltijden voor senioren.
  • In de lokale dienstencentra Hoge Vijf campus Banneux of campus Stadspark: Er zijn verschillende taken in de dienstencentra: cafetariadienst, maaltijdbegeleiding, boeken bedelen, kienactiviteiten organiseren, bewoners in het gebouw begeleiden naar de kinesist/ergotherapeut/kapster, voorlezen van de krant of boeken, hulp bij activiteiten, hulp op de afdeling voor personen met dementie…
  • In het lokaal opvanginitiatief (LOI): In het LOI worden asielzoekers opgevangen. Je kan er helpen met taallessen, tolken, de bewoners leren kennismaken met Hasselt en onze cultuur of hen ondersteunen tijdens de zoektocht naar een woning.
  • In assistentiewoningen: Je helpt de bewoners van de Groep Assistentiewoningen of GAW (vroeger: ‘serviceflats) tijdens groepsactiviteiten.

Voor wie

Ben je regelmatig een paar uurtjes vrij? Wil je graag nieuwe mensen leren kennen en hen verwarmen met je vriendschap en positieve instelling? Wil je bijdragen aan een warme en gezellige stad?

Vergoeding

Je ontvangt geen vergoeding, maar je ontmoet wel heel wat nieuwe mensen. Je krijgt ondersteuning en extra opleidingen, als je dat wil. We nodigen jou en je partner ook uit op verschillende bedankmomenten: de nieuwjaarsreceptie, een vrijwilligersontbijt en een daguitstap. Voor mindermobielenvervoer voorzien we in een kilometervergoeding.

Procedure

Stel je kandidaat via het online formulier of telefonisch. We nodigen je erna uit voor een gesprek, om samen te bekijken wat je wil of kan doen voor ons.

Inschrijven nieuwsbrief OCMW

e-mail: