Vlot met de fiets

Vlot naar een fietsparking

Kom je met de fiets? Uitstekende keuze.
Maak zeker gebruik van de fietsparkings met toezicht in het centrum:

  • fietsparking Groenplein (achter het oud stadhuis)
  • fietsparking Capucienenplein (TTwijk)

Onze gemeenschapswachten houden gratis toezicht op je fiets van maandag tot zaterdag van 10 tot 18 uur. Er is een fietspomp om je banden op te pompen en je kan er gebruik maken van het openbaar toilet. 

Een fiets lenen of huren

Kom je met de trein naar Hasselt? Rij de stad in met één van de ‘blauwe’ Blue-Bike fietsen. Je kan er eentje ontlenen met je badge aan de sleutelautomaat, op eender welk moment van de dag. Voor de eerste 24 uur betaal je 1,15 euro. 

Ontdek de Blue-Bike

Bij het Fietspunt aan het station huur je een fiets voor een dag, een maand of een jaar. Kies uit het aanbod: (elektrische)fiets, tandem, kinderfiets, kinderzitje, aanhangfiets, aanhangkar, bakfiets en fiets voor personen met een beperking. Heb je vragen over de beschikbaarheid en de prijs? 

Ontdek het 'Fietspunt'

In Hasselt staan 200 'groene' Mobit-fietsen verspreid. Download de ‘Mobit’-app (www.mobit.eu) en bekijk waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Je mag overal naartoe fietsen. Je betaalt voor je rijtijd en parkeerplek. Voor een heen- en weerfiets aan het station betaal je 3 euro voor 24 uur. 

Ontdek de Mobit-fiets

Aan de Boudewijnlaan en het Groenplein kan je een stadsfiets ontlenen. Je mag die een hele dag gratis gebruiken. Tenminste als je hem weer vóór 17.30 uur inlevert. Het is simpel: kom naar het uitleenpunt met je identiteitskaart – reserveren kan niet.

Ontdek de stadsfiets