Vlot met de fiets

Fietsenstalling

Je kan met je fiets op de volgende locaties terecht:

  • Quartier Bleu (aan de kanaalkom)
  • Groenplein (achter het oude stadhuis)
  • Capucienenplein (naast de TT-wijk)
  • Kolonel Dusartplein (naast de bib)
  • Havermarkt (tegenover het oud gerechtshof)
  • Koning Albertstraat (ter hoogte van de Century)
  • Verbindingsplein (ter hoogte van de Holiday Inn)

Met cameratoezicht

We hebben vijf grote fietsenstallingen onder permanent cameratoezicht. Het gaat om de fietsenstallingen aan het Groenplein, het Capucienenplein, de voorkant van het station en aan de Bibliotheek Hasselt Limburg. Bij de bib zijn zowel de zone tegen de kleine ring als die in de Witte Nonnenstraat veilig, omdat camera’s er permanent een oogje in het zeil houden. Ook in de ondergrondse fietsenstalling van Parking Blauwe Boulevard aan Quartier Bleu hangen camera’s.

Fietsstalling met toezicht

Opgelet: momenteel geen uitleen stadsfietsen en geen toezicht bij de fietsenstalling Capucienenplein en Groenplein. Deze maatregel geldt voor onbepaalde tijd.

Een fiets lenen of huren

Een dagje fietsen met een comfortabele elektrische fiets? Daar zorgt City-rent.be voor! Deze kwaliteitsvolle E-bikes rijden gemakkelijk 120 km op één dag. Je haalt je fiets af bij dienst Toerisme of een deelnemend hotel. Reserveer je fiets online.

Ontdek alles over City-rent

Kom je met de trein naar Hasselt? Rij de stad in met één van de ‘blauwe’ Blue-Bike fietsen. Je kan er eentje ontlenen met je badge aan de sleutelautomaat, op eender welk moment van de dag. Voor de eerste 24 uur betaal je 1,15 euro.  Breng de fiets na gebruik terug naar de standplaats aan het station.

Ontdek de Blue-Bike

Bij het Fietspunt aan het station huur je een fiets voor een dag, een maand of een jaar. Kies uit het aanbod: (elektrische) fiets, tandem, kinderfiets, kinderzitje, aanhangfiets, bakfiets, fiets voor personen met een beperking... Heb je vragen over de beschikbaarheid en de prijs? 

Ontdek het 'Fietspunt'

In Hasselt staan 200 'groene' Mobit-fietsen verspreid. Download de ‘Mobit’-app en bekijk waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Je mag overal naartoe fietsen. Je betaalt voor je rijtijd en parkeerplek. Voor een heen- en weerfiets aan het station betaal je 3 euro voor 24 uur. 

Ontdek de Mobit-fiets

Aan de Boudewijnlaan en het Groenplein kon je vroeger een stadsfiets ontlenen. Opgelet: momenteel geen uitleen stadsfietsen omwille van corona.