Vlot met de fiets

Fietsstalling met toezicht

Opgelet: geen uitleen van fietsen en toezicht tot minstens 3 april omwille van het coronavirus

Kom je met de fiets naar het centrum? Uitstekende keuze. Parkeer op de fietsparking waar we gratis toezicht houden van maandag tot zaterdag van 10 tot 18 uur:

  • fietsparking Groenplein (achter het oud stadhuis)
  • fietsparking Capucienenplein (aan TTwijk)

Extra

  • Fietspomp om je banden gratis op te pompen op het Groenplein
  • Openbaar toilet op het Groenplein en Capucienenplein
  • Uitleen van go-carts aan het Groenplein

Een fiets lenen of huren

Kom je met de trein naar Hasselt? Rij de stad in met één van de ‘blauwe’ Blue-Bike fietsen. Je kan er eentje ontlenen met je badge aan de sleutelautomaat, op eender welk moment van de dag. Voor de eerste 24 uur betaal je 1,15 euro.  Breng de fiets na gebruik terug naar de standplaats aan het station.

Ontdek de Blue-Bike

Bij het Fietspunt aan het station huur je een fiets voor een dag, een maand of een jaar. Kies uit het aanbod: (elektrische) fiets, tandem, kinderfiets, kinderzitje, aanhangfiets, bakfiets, fiets voor personen met een beperking... Heb je vragen over de beschikbaarheid en de prijs? 

Ontdek het 'Fietspunt'

In Hasselt staan 200 'groene' Mobit-fietsen verspreid. Download de ‘Mobit’-app en bekijk waar de dichtsbijzijnde fiets voor je klaar staat. Heb je een fiets gevonden? Scan dan met diezelfde Mobit-app de QR-code op het slot en start je rit. Op je bestemming aangekomen? Sluit de fiets en de app zal automatisch het einde van je rit registreren. Je mag overal naartoe fietsen. Je betaalt voor je rijtijd en parkeerplek. Voor een heen- en weerfiets aan het station betaal je 3 euro voor 24 uur. 

Ontdek de Mobit-fiets

Aan de Boudewijnlaan en het Groenplein kan je een stadsfiets ontlenen. Je mag die een hele dag gratis gebruiken. Tenminste als je hem weer vóór 17.30 uur inlevert. Het is simpel: kom naar het uitleenpunt met je identiteitskaart – reserveren kan niet.

Ontdek de stadsfiets