Verbouwing sporthal Kermt

Aanleiding

Na jaren van leegstand wordt de oude sporthal van Kermt momenteel omgebouwd tot turnzaal. De leerlingen van de stedelijke basisschool krijgen er opnieuw een eigen sportplek. Maar ook verenigingen kunnen er buiten de schooluren terecht. Deze nieuwe invulling past perfect bij de ruimere omgeving. Die is de voorbije jaren immers uitgegroeid tot een heuse talentencampus waar kinderen zich na de schooluren verder kunnen ontwikkelen op sportief en creatief vlak.

Ontwerp

sporthal Kermt

In nauw overleg met de schooldirectie en de dorpsraad van Kermt werd een ontwerp voor de verbouwing opgemaakt. Dit omvat de bouw van een nieuwe inkom met berging en wachtruimte ter hoogte van de cafetaria van voetbalclub KSK Thor Hasselt. Verder worden alle nutsleidingen, elektriciteit en verwarming vervangen. Beter geïsoleerde vloeren, wanden en plafonds alsook nieuwe ramen zorgen voor een betere energiescore. 

De kleedkamers en het sanitair krijgen een nieuwe indeling. Er zijn opnieuw twee groepskleedkamers voorzien met elk een doucheruimte en een scheidsrechters- of lerarenlokaal. De sanitaire voorzieningen worden de 21ste eeuw binnengeloodst met aangepaste toiletten voor bezoekers met een beperking en kleuters. De turnzaal zelf krijgt een vlak-elastische vloer met daarop belijningen die het beoefenen van verschillende sporten mogelijk maken. 

Gelijktijdig met al deze aanpassingswerken worden ook een aantal kleine veranderingen aan de lokalen van de boogschietclub uitgevoerd zoals het vernieuwen van de vloer van de cafetaria en de uitbreiding van de bergruimte. De bestaande inkomdeur vervangen we door een breder exemplaar.

Kostprijs

De verbouwingswerken werden begroot op zo’n 950.000 euro (incl. btw). Tegen de start van het schooljaar 2018-2019 moet de nieuwe turnzaal klaar zijn.