Van thuis UiT: Doe-activiteiten

 
 

Modemuseum en Stadmus stillen je cultuurhonger

Het Stadsmus en Modemuseum zorgen elke week op hun Facebookpagina’s voor een uitdagende opdracht voor jong en oud waarin de collecties van de musea centraal staan. De Langeman of het campagnebeeld van SMUK versieren, een tableau vivant maken van de schilderijen van Godfried Guffens, patronen zoeken in je huis en tuin, stippen verbinden tot een collectiestuk, … Er is voor elk wat wils. Bovendien kan elke deelnemer een knutselpakket winnen. Ga snel naar de facebookpagina van

Het Stadsmus
Modemuseum Hasselt

Cretief met Voorraadkast van Villa Basta

In de Paasvakantie leven jongeren zich normaal creatief uit in paaskampen bij Villa Basta. In deze quarantainetijden is dit helaas niet mogelijk. Maar niet getreurd: Villa Basta voorziet een geschikt alternatief met creatieve video-workshops waarbij kinderen thuis aan de slag kunnen gaan.

villa basta
Met De Voorraadkast maakt Villa Basta een virtuele plek waar men creatieve opdrachten, grappige impro-oefeningen met muzikale uitdagingen, zingende kookopdrachten en inspirerende voorbeelden deelt met de wereld. En dat doen ze niet alleen! Joke Emmers (Callboys), Milo Meskens (singer-songwriter), Gorges Ocloo (ARSENAAL/LAZARUS) en Claudia Guarraci (Mijn Keuken/Mijn Restaurant) dagen iedereen uit.