Benieuwd welke jobs wij in aanbieding hebben? Ontvang ze 2x per maand rechtstreeks in je mailbox.

Vacature Ploegbaas sector 1 groen en wegen

Jouw uitdagingen

Aan de uitstraling van Hasselt werken achter de schermen veel mensen mee in ploegverband. Voor de ploeg van sector 1 (alle terreinen binnen de ring) zoeken we een straffe ploegleider. Ben jij een vlotte coach die goede samenwerkingen uitbouwt? Lees dan zeker verder. 

Je wordt tewerkgesteld bij de Stedelijke Uitvoeringsdiensten - openbaar domein en je rapporteert aan de operationeel verantwoordelijke. 

Je bent verantwoordelijk voor de planning, organisatie en coördinatie van de taken op vlak van het onderhoud van groen en wegen binnen jouw sector. 
Je kan steunen op een grote kennis van groen en je geeft leiding aan een 17-tal medewerkers. Je geeft je team de nodige autonomie om de werkopdrachten af te werken en je stuurt bij waar nodig. Je zorgt voor een eerlijke werkverdeling en motiveert je team om alle werkorders op tijd en correct uit te voeren. Je pakt problemen proactief aan en werkt aan structurele oplossingen. Je zorgt voor een goede werksfeer en motiveert je medewerkers. Je behoudt ten allen tijde het globale overzicht van alle opdrachten en ondersteunt je team in zijn werkzaamheden. 
 

Jouw talenten

 • Klantgericht: De klant staat steeds centraal. Je onderzoekt de wensen en behoeften van de interne en externe klant en handelt daarnaar. Je bent empathisch en denkt aan de noden van de klant en de organisatie. De wensen en noden van klanten verlies je niet uit het oog. Je gebruikt ze om de dienstverlening verder te verbeteren. je toont respect en stelt je klant centraal. Je gaat op zoek naar oplossingen en zorgt voor een tevreden klant. 
 • Moedig: Je hebt verantwoordelijkheidsgevoel en lost problemen zelfstandig op. Je bent iemand om op te bouwen. Iemand die zich wil inzetten voor een betere stad. 
 • Doelgericht: In jou team weet iedereen wat hem te doen staat. Je bent immers een geboren leider die collega’s duidelijke richtlijnen geeft zodat zij op een autonome manier de werkopdrachten correct en tijdig kunnen afwerken. 
 • Zelfkritisch: Je bent betrouwbaar en integer. 
 • Samen: Samenwerken vind je erg belangrijk. Jouw initiatieven leiden dan ook tot een fantastische sfeer en uitstekende resultaten. Je deelt je kennis en ervaringen met anderen en staat open voor andere meningen. Je springt in voor anderen wanneer ze hulp nodig hebben. 
 • Transparant: Je bent een vlotte spreker. Dankzij je duidelijke boodschappen begrijpt iedereen wat je bedoelt. 

Selectievoorwaarden

Om de functie van ploegbaas sector 1 groen en wegen in te vullen is er geen specifiek diploma vereist. Een aantoonbare ervaring in het vakgebied groen en/of wegen is echter essentieel. Je affiniteit met deze sector is groot. Bij voorkeur hebben de kandidaten ervaring in een leidinggevende functie. Belangrijk is ook dat de kandidaten beschikken over een rijbewijs klasse ‘B’. 
Gezien de functie is het noodzakelijk om minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het vakgebied groen en wegen te kunnen voorleggen.
Je voldoet aan de algemene aanwervingsvoorwaarden.

Hoe solliciteren?

Solliciteren kan tot en met 19 april 2020. Dit doe je door je CV en motivatiebrief te mailen naar jobs@hasselt.be met de vermelding "Ploegbaas sector 1 groen en wegen - NAAM + VOORNAAM."
Je ontvangt steeds een bevestiging per mail van je sollicitatie. We houden je daarna per mail op de hoogte over het verdere verloop van de selectieprocedure.
 

Selectietraject

 • Een CV-screening, enkel de kandidaten wiens profiel het best aansluit bij de functie, worden uitgenodigd voor de selectie.
  • Relevante kennis en ervaring;
  • Relevante leidinggevende ervaring;
  • Persoonlijke vaardigheden;
  • De link (“fit”) met onze organisatiewaarden en leiderschapsmodel.
 • Verkennend gesprek: 20 à 30 min waarbij we dieper ingaan op CV, motivatie, competenties en de kernwaarden van de organisatie (geschikt / ongeschikt);
 • Verdiepend gesprek waar een development center met potentieel-inschatting aan vooraf gaat.

De selectieprocedure resulteert in een lijst van geslaagde kandidaten. De duur van deze aanwervingsreserve bedraagt 2 jaar. 

Vacaturedetails

Ontdek meer

Bekijk alle vacatures

Blijf op de hoogte en ontdek als eerste interessante jobaanbiedingen.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 2x per maand alle vacatures rechtstreeks in je mailbox.