Benieuwd welke jobs wij in aanbieding hebben? Ontvang ze 2x per maand rechtstreeks in je mailbox.

Vacature diensthoofd GIS (verlenging)

Jouw uitdagingen

Je geeft als diensthoofd binnen de GISdienst leiding aan 2 medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor de location intelligence van de stad Hasselt. Vanuit je expertise op het vlak van statistische en geografische data werk je mee aan de verdere uitbouw en het onderhoud van het nieuwe Geografische Informatiesysteem. 

Op enthousiaste wijze ondersteun je de verdere uitrol en het gebruik van het GIS binnen de organisatie. 
Je zorgt ervoor dat de Stad Hasselt voldoet aan alle door de overheid opgelegde GISverplichtingen. Je stuurt de GISdienst aan en ondersteunt je medewerkers bij de diverse GIStaken. 
Je zorgt voor het verzamelen, beheren, analyseren en visualiseren van geografische data die maximaal geïmplementeerd zullen worden binnen de organisatie. En dit wordt verwacht bij zowel beleidsvoorbereidende als bij beleidsopvolgende en -evaluerende taken. 

De verwerking van stadsinterne en stadsexterne data en de vertaling ervan naar beleidsrelevante informatie behoren tot je takenpakket. 

Samen met je collega statisticus werk jij aan een stadsbreed data- en informatiebeheer, het verhogen van data-awareness binnen de organisatie en het opzetten van een opendata-beleid. 
Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen rond GIS, GIS-analyses en het visualiseren van data. Bovendien bewaak je dat GIS up-to-date en performant blijft in een snel wijzigend landschap. 

Je onderhoudt contacten met collega GIScoördinatoren op lokaal, provinciaal en Vlaams niveau en volgt nauwgezet de GIS-gerelateerde ontwikkelingen op de andere administratieve niveau’s en op de informaticamarkt.
 

Jouw talenten

 • Klantgerichtheid: Je bent klantvriendelijk en kan je collega’s steeds opnieuw ondersteunen als zij problemen hebben. Je bent in staat om kennis en informatie op een vlotte en duidelijke manier over te brengen naar je collega’s
 • Inzet: je werkt enthousiast en gedreven aan een maximale implementatie van het GIS binnen de groep Hasselt
 • Initiatief: Je zoekt actief naar kansen en mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren. Je weet snel problemen te detecteren en neemt initiatief om op efficiënte wijze tot oplossingen te komen. Je bent leergierig. Je werkt graag zelfstandig en kan daarbij volledig en overzichtelijk rapporteren over de aan jou toevertrouwde taken.
 • Integriteit: Je handhaaft de algemeen aanvaarde sociale en ethische normen in activiteiten die met de functie te maken hebben. Je neemt verantwoordelijkheid voor eigen handelen. Je gaat op een discrete manier om met informatie en behandelt iedereen met evenveel respect en professionaliteit.
 • Leidinggeven : als inspirerende people manager stimuleer je medewerkers in hun opdracht. Je moedigt ze aan om eigen initiatieven te nemen en hakt zelf knopen door waar nodig. Je bent een teamspeler om op te bouwen, iemand die zich wil inzetten voor een betere stad. Je bent een motivator voor je team om hen te stimuleren tot optimale prestaties, betrokkenheid en verdere ontwikkeling. 
 • Netwerken : De kunst van het netwerken beheers je als geen ander. Dankzij je interne en externe samenwerkingsverbanden realiseer je mee de doelstellingen van de stad Hasselt. Je verstaat de kunst om een politiek discours om te zetten in resultaten op het terrein. 
 • Sociale contacten: Je bent een teamspeler die zich snel integreert bij andere stadsdiensten. Je bent vlot toegankelijk, aanspreekbaar en hebt een grote portie geduld. zeer contactvaardig, sterk aanpassingsvermogen aan het werken in steeds wisselende omstandigheden
 • Leergierig: je bent gemotiveerd om permanent bij te scholen om optimaal te kunnen werken met de sterk evoluerende administratieve GISsoftware en in staat om binnen een redelijke termijn kennis te verwerven uit praktijk en vakliteratuur
 • Probleemoplossende werken: je hebt een positieve ingesteldheid in het benaderen van problemen en je tracht steeds om praktische en haalbare oplossingen te formuleren

Selectievoorwaarden

 • Je hebt een masterdiploma.
 • Minstens 2 jaar relevante werkervaring in een GISfunctie op A-niveau bij een openbaar bestuur
 • Bij voorkeur minstens 1 jaar ervaring in leidinggeven
 • Kandidaten met en een goede kennis van PostgreSQL, PostGIS, Mapguide en QGIS genieten voorkeur
 • Je voldoet aan de algemene aanwervingsvoorwaarden: https://www.hasselt.be/nl/selectievoorwaarden. 
   

Hoe solliciteren

Ben je geboeid door deze vacature? Solliciteren kan tot en met 14 juli 2020 via jobs@hasselt.be.  
Je sollicitatie bestaat uit: 

 • Een motivering voor je kandidatuur
 • een gedetailleerd curriculum vitae 
 • een afschrift van het gevraagde diploma.

Voor meer informatie over deze selectieprocedure kan je terecht bij Sigrid Baeyens, Team HR (011 23 90 49) of via sigrid.baeyens@hasselt.be

Je ontvangt steeds per mail een bevestiging van je sollicitatie. We houden je daarna per mail op de hoogte over het verdere verloop van de selectieprocedure. 
 

Solliciteer nu

Selectietraject

 • Een CV-screening, enkel de kandidaten wiens profiel het best aansluit bij de functie en die aan de voorwaarden voldoen, worden uitgenodigd voor de selectie. 
 • Verkennend gesprek: 20 à 30 minuten met de selectiejury, waarbij we dieper ingaan op CV, motivatie, competenties en de kernwaarden van de organisatie (geschikt / ongeschikt). Deze gaan onder voorbehoud door 17 juli 2020.
 • Development center met potentieel-inschatting (geschikt/ongeschikt). Deze zal plaatsvinden tussen 27 juli en 30 juli 2020.
 • Verdiepend gesprek : 31 juli 2020

Om als geslaagd te worden beschouwd in de selectieprocedure, dienen de kandidaten over het geheel van de proeven steeds geschikt te worden bevonden. De jury motiveert zijn eindrangschikking inhoudelijk. Deze motivatie rechtvaardigt de volgorde van de kandidaten ook bij gelijke kwalificatie. 
De selectieprocedure resulteert in een lijst van geslaagde kandidaten. De duur van deze wervingsreserve bedraagt 2 jaar. 
 

Vacaturedetails

 • Dienst GIS
 • Jouw werkadres: ’ t Scheep, Limburgplein 1, 3500 Hasselt (hyperlink)
 • Contractueel
 • Voltijds
 • Je bruto maandloon bedraagt minimum 3170,07 euro en maximum 4932,83 euro. Bekijk hier je extralegale voordelen: https://www.hasselt.be/en/node/1113
   

Ontdek meer

Blijf op de hoogte en ontdek als eerste interessante jobaanbiedingen.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang 2x per maand alle vacatures rechtstreeks in je mailbox.